Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Miłej niedzieli Olu

No pięknę zakupy poczyniłaś :D
U mnie znowu cała noc sypało i teraz cały czas sypie :(
świata nie widać :twisted:
Hosty bardzo ciekawe, a co za roślinka fioletowo-rózowa :?:
podoba mi się, może bym kupiła :?:
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witaj Dzidziu :wit
To BABIANA KEW HYBRYDA.
U nas też sypie dużymi płatami. Ostatni dzień ferii dla młodzieży z naszego regionu. Właśnie moi panowie pojechali do Szklarskiej na deski. Od poniedziałku zaklinam wiosnę, bo jak zaczną spływać moje zamówione roślinki, to nie wiem co z nimi zrobić . nie mam piwnicy tylko nieocieplone poddasze. Chyba tam na razie je wyekspediuję.

To może dołożę jeszcze kwiatuszka, który mi się podoba (kupiony :lol: )
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też się nad nią zastanawiałam.
U nas też ostatni dzień ferii. Wolę jak są ferie i wakacje to trochę więcej spokoju w domu, a tak wieczna gonitwa. Oglądałam właśnie pogodę, w tym tygodniu na plusie. Wiosna :?:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, większość sprzedawców wysyła rośliny w marcu, więc nie będą długo czekać na wysadzenie.
Ja też do tej pory robiłam zdjęcia tylko dla siebie, z miłości do ogródka. W tym roku postaram się o więcej i takich, które byłyby odpowiednie do pokazywania na forum.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Oj dzieje się u Ciebie Olu dzieje, tylko ta zima przeszkadza :heja Ale mamy więcej czasu na zakupy i planowanie ;:138 Trójsklepka śliczna ;:63 a Gdzieś czytałam że kwiatek jest tylko jeden dzień :?:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu niestety to ostatni dzień laby i jutro i dla mnie wstawanie o wczesnej porze :cry:
Niestety muszę budzić mojego śpiocha (15 lat) do szkoły. Całe szczęście, że dni coraz dłuższe i jak piszesz idzie ocieplenie :D
Basiu już w tym tygodniu spodziewam się roślinek . W ofercie wysyłka była po 15 lutego, czyli zacznie się gromadzenie. Reszta po 1 marca.To też zleci..2 tygodnie. Drzewka nie wiem kiedy, bo przecież muszą je wykopać a ziemia jeszcze zamarznięta.
Jeżeli chodzi o zdjęcia, to muszę się trochę podszkolić, albo zmienić aparat :? Inni robią zdjecia artystyczne. Też bym chciała tak umieć. Nie pozostaje nic innego jak podglądać i ;:132
Romciu zakupy ???? Ja już muszę założyć sobie szlaban, bo nakupowałam sporo a to co mam już posadzone kwalifikuje się do rozsadzenia, bo za gęsto sadziłam i byle jak :oops: A plany ogólne to już mam, ale i tak czuję, że w czasie prac będą zmiany.
To całkiem możliwe, że trójsklapka może kwitnąć przez kilka godzin. Lilia tygrysia, którą dałam jako awatarka właśnie tak ma. Kwiat ten mnie tak zadziwił i zauroczył, że zrobiłam mu zdjęcie , Choć byłoby szkoda, bo tylko jedną roślinkę zakupiłam.

Dobrej nocki Wam życzę ;:19
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj Olu, nareszcie udało mi się przejrzeć Twój wątek. Z wielką przyjemnością oglądałam zdjęcia.
Też na razie nie wiem, jak umieszcza się link, ale mam nadzieję, że z czasem zrobię postępy.
Pozdrawiam ciepło, choć zimowo. A-na
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ola żebyś wiedziała ile ja razy ten szlaban podnosiłam :;230 :;230 Dzisiaj poszłam po mleko i chociaż Tunbergię przyniosłam ale Petuni nie kupiłam :;230 :;230
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Gencjano, widzę, że jeszcze nie poradziłaś sobie z umieszczeniem linku w stopce. Wysłałam Tobie wiadomość na pw. Jeżeli i tak nie dasz rady, to poproś może moderatora forum.

Romciu wiem,że ten szlaban tylko tak na razie :oops: Zawsze można się schylić i pod nim przemknąć ;:224
Dobry wybór, o ile dobrze pamiętam, to tunbergia jest żółta i żadnych niespodziane. Za to petunie w sezonie majowym są dostępne w niskich cenach za sadzonkę, a kolory do wyboru.

Dzisiaj otrzymałam zamówione nasiona z all. Jestem trochę zawiedziona, bo spodziewałam się czegoś więcej za cenę jaka zapłaciłam. Np ogórek biały za 3,99zł 8 szt nasionek z czego trzy wyglądają na puste. Poza tym zapakowane w papierki i pospinane zszywaczem. Napis z nazwą tak nabazgrany, że musiałam długo się zastanawiać co tam w środku jest. Ogólnie rzecz biorąc odróżniam nasiona papryki od ogórka, ale sprzedawca się nie popisał. Zaczynam mieć wątpliwości co do zawartości , a raczej do rzetelności sprzedawcy. Zobaczymy co z tego wyrośnie. Wiedziałam, że są to nasiona z własnej produkcji, ale podejście sprzedającego do sprawy jest co najmniej krótkowzroczne. Już nie wspomnę o dołożeniu 2zł do do listu. Drobiazg, ale wolałabym aby było napisane, że dodatkowe np 2zł, to opłata za pakowanie. Może się czepiam ;:14
Jak wyrosną mi ogórki białe i melonowe, papryka fioletowa, bazylia sałatowa , dynia makaronowa i rzepa dwukolorowa, takie jak prezentował na zdjęciach, to będę cała szczęśliwa .
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Olu :wit
Oj, chyba przesadził ten sprzedawca z Al. Zażyczył sobie 4 zł za 8 nasionek? To są jakieś wyjątkowe ogórki? To, że w papierku to pewnie normalne, skoro nasiona z własnej produkcji. A może wyrosną cuda :)
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ten ogórek ma wyglądać tak:
Obrazek

Ale jestem gapa ;:14 teraz poszperałam i bazylia sałatowa (całe 6g) w opakowaniu firmowym jest do nabycia w FS za 2,50 zł :!: Ale ze mnie gapa, ale gapa :evil:
Idę do nich na stronę. Może dla poprawienia humoru coś zamówię ;:224 Tylko muszę obejść szlaban :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Dziewczyny proszę- dajcie mi adres FS :)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko wysłałam adres na pw. No i ja już wróciłam z zakupów. Parę nasionek powiększy moje tegoroczne zdobycze :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie martw się. Uczymy sie na błędach, i to wyłącznie swoich.
Ja, zaraz po zakupie ogródka- wiosną 2008, kupiłam trzy bardzo drogie piwonie drzewiaste. Jak je zobaczyłam, to płakać mi się chciało. Miały po kilka centymetrów. Co prawda nie zmarzły, ale w poprzednim sezonie niewiele urosły. Przesadziłam, ale jakoś serca do nich nie mam. Podobnie miałam z ciemiernikami, przyszły maleństwa, ale przynajmniej widać, że rosną.
Mimo to, wciąż zamawiam, już bez problemów.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Basiu- ja kupiłam piwonie drzewiaste w ubiegłym roku. Doszły duże dorodne ,,fajne. Jednak nie zakwitły... Jak u Ciebie w tej materii??
Może coś z nimi źle robiłam? Napisz proszę jak nimi się opiekujesz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”