Ja może w ferie się wybiorę do LM, nawet jak będą Vandy, to i tak nie kupię, bo za drogie, ale może będą jakieś ciekawe Phalaenopsis.Storczykowa - Ja niemiałem okazji spotkać tych kwitnących , w tym sklepie , ale ja tam zagłądam wsumie nie od tak dawna . Ciekawe czy w Leroy Merlin coś sie nowego pojawi...
Storczyki TULIPANA998 cz. 2
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ja tez myślę o wypadzie w ferie , jak niebedzie złej pogody to może wybiore się z Tatą .
Jak byłem ostatnio było duzo ciekawych phalaenopsis w Auchanie , ale teraz chce polowac na cambrie
.
Jak byłem ostatnio było duzo ciekawych phalaenopsis w Auchanie , ale teraz chce polowac na cambrie

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
Ja w oszołomie nigdy nie widziałam nic szczególnego, wolę LM. A najbardziej to bym chciała jechać do obi, ale mam daleko. Prawdopodobnie niedługo powstanie bliżej, ale nie wiem. Cambrie mi się też nawet podobają (te takie czerwone o dość dużych kwiatach), ale chyba są kapryśne.Tulipan998 pisze:Ja też myślę o wypadzie w ferie , jak niebedzie złej pogody to może wybiore się z Tatą .
Jak byłem ostatnio było duzo ciekawych phalaenopsis w Auchanie , ale teraz che polowac na cambrie.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artur jak tam polowanie na cambrie

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Widze , ze pisz ei ubywa mi postów
, moze to cos zwiazane z oczyszczaniem forum...
Storczykowa - Ja natomiast na odwrót , wiecej ciekawych storczyków spotykam w Auchanie .
Anno - jutro wybieram sie dopiero na polowanie
i zrobie jakieś foty
.

Storczykowa - Ja natomiast na odwrót , wiecej ciekawych storczyków spotykam w Auchanie .
Anno - jutro wybieram sie dopiero na polowanie

- Storczykowa
Ja w oszołomiw bardzo rzadko jestem, ale nigdy tam nic nie kupiłam. Ostatnio było trochę storczyków, ale zwyczajnych, pospolite rózowe i parę białych, jeden biały w bordo ciapki taki jak mam. Zaraz obok jest LM, więc tam jeżdżę. Zwykle jest w czym wybierać. W ferie też chcę pojechać, może spotkam coś fajnego.Tulipan998 pisze:Widze , ze pisz ei ubywa mi postów, moze to coś zwiazane z oczyszczaniem forum...
Anno - jutro wybieram sie dopiero na polowaniei zrobie jakieś foty
.
- Tulipan998
- Kontakt:
W Rzeszowie Leroy Merlin jest złaczone z Auchanem i jest przejście od sklepu do sklepu , w LM widziałem ostatnim razem padniete phal. i te vandy po 172 zł w wazonach , a w Auchan kupiłem sobie te 3 phal. co ostatnio wklejałem fotki
. ja też mam nadzieje , że sie wybiorę , raz w Auchan widziałem przecenione cambie ale wtedy sie nie skusiłem...
, liczę że teraz je spotkam .

- Storczykowa
W LM jak byłam ostatnio też nie było dużego wyboru, ale jak się trafi na nową dostawę to jest w czym wybierać. Duży wybór jest też w praktikerze i jest tam dość tanio. Muszę pojechać niedługo, może sobie coś kupię, choć najbardziej to bym chciała wystawę. Niedługo zacznę odkreślać dni, bo to dla mnie bardzo ważne wydarzenie.
- katarzyna3221
- 500p
- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Witaj
Arturze bardzo dziękuje za odwiedzenie mojego wątku i za poradę
.Piękną masz kolekcję storczyków
oglądam i oglądam
i nie mogę się napatrzeć szkoda że (nie pamiętam nazwy
) z rzucił Ci pąki
zastanawiam się czy to możliwe że przez lampę błyskową .......nie zdawałam sobie sprawy że to jest tak szkodliwe dla naszych zielonych .jeszcze raz gratuluje pięknej kolekcji..Pozdrawiam..

Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ

- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie
Jutro postaram sie zrobic jakieś nowe foty , niestety tego bordowego phalaenopsisa w białe kropki musiałem znowu reanimowac , toznaczy to moja 2 taka sama roślina wczesniej kupiłem zalanego i niueudało sie odratowac , teraz tego też kupiłem z mocno ciemnozielonymi korzeniami i zaczłęo sie źle dziać , ale ma dużo zdrowych korzeni , więc przesadziłem do świerzego podłoża z keramzytem , stare było rozdrobnione w mak i jest juz ok.
Katarzynko - Dziękuje bardzo za pochwałę
. Zapewne chodzi ci o nazwę zwykłego phalaenopsisa , srorczyk zrzucił pąki bo zanim donisłem go z marketu do samochody w mroźny dzien zwiatrem i nie mogliśmy znaleść samochodu przezył ciężka drogę.. , następnie ciezkie poczatki zimy czyli w dzien za zimno wieczorem kaloryfery.. , wtedy mialem tez zamiesznaie z pokojem i storczyki sie poniewierały po domu... Także to nie od lampy
.
Pozdrawiam
Jutro postaram sie zrobic jakieś nowe foty , niestety tego bordowego phalaenopsisa w białe kropki musiałem znowu reanimowac , toznaczy to moja 2 taka sama roślina wczesniej kupiłem zalanego i niueudało sie odratowac , teraz tego też kupiłem z mocno ciemnozielonymi korzeniami i zaczłęo sie źle dziać , ale ma dużo zdrowych korzeni , więc przesadziłem do świerzego podłoża z keramzytem , stare było rozdrobnione w mak i jest juz ok.
Katarzynko - Dziękuje bardzo za pochwałę

Pozdrawiam

- katarzyna3221
- 500p
Trzymam mocno kciuki za bordowego phalaenopsisa ,przyznam się ze po prostu skopiowałam ta nazwę
,ale wiem ze chodzi o storczyka na dzisiejszy dzień one są dla mnie wszystkie jednakowe tylko o różnych barwach
mam nadzieje ze kiedyś opanuje nazwy
. To dobrze że lampa nie szkodzi naszym zielonym bo trochę się obawiałam 

- Tulipan998
- Kontakt:
Katarzynko , moze wytłumaczę - Phalaenopsisy to gatunek zazwyczaj sprzedawany w marketach ten popularny z skurzastymi lisćmi , jak Twój i "kolekcja"
moich :

Fotka z
są tez phalaenopsis ( czytaj "falenopsis" ) botaczniczne , które można kupic zazwyczaj przez internet , ma one rózne wielkości , kształty kwiatów jak i liści np. Phalaenopsis botaniczny , pallens
.
Fotka z
Inna grupą są np. cambrie

Fotka z
czy cattleya :

Fotka z
zygopetalum :

fotka z
I tak dalej , i tak dalej..... Których tez są hybrydy jak i gatunki botaniczne .
W kwiaciarniach czy marketach zazwyczaj spotyka sie tylko miltoniopsisy , cambrie , phalaenopsisy , oncidia , paphiopedila i zygopetala . A oczywiscie świat storczykowy jest ogromnyyyy
.

Fotka z
są tez phalaenopsis ( czytaj "falenopsis" ) botaczniczne , które można kupic zazwyczaj przez internet , ma one rózne wielkości , kształty kwiatów jak i liści np. Phalaenopsis botaniczny , pallens

Fotka z
Inna grupą są np. cambrie

Fotka z
czy cattleya :

Fotka z
zygopetalum :

fotka z
I tak dalej , i tak dalej..... Których tez są hybrydy jak i gatunki botaniczne .
W kwiaciarniach czy marketach zazwyczaj spotyka sie tylko miltoniopsisy , cambrie , phalaenopsisy , oncidia , paphiopedila i zygopetala . A oczywiscie świat storczykowy jest ogromnyyyy

- katarzyna3221
- 500p
Bardzo a to bardzo dziękuje
za tak interesujące wytłumaczenie
mam nadzieję że już co niektóre nazwy zapamiętam odmianę Cambrie to na pewno
jestem nią zauroczona ,muszę
się trochę ,będę polowała na jednego z tej grupy
.
Dobrej nocy życzę

Dobrej nocy życzę

- Tulipan998
- Kontakt:
Witaj
Bardzo sie ciesze , że teraz juz wiesz
.
Ja tez teraz zamierzam polowac na cambrie , ostatnio byłem w kwiaciarni i niebyło .
Ta na zdjeciu to Vuylstekeara Cambria 'Plush' dla mnie jest tak cudna , ze jak widze fotki to nie mogę sie napatrzeć , niestety cieżka do zdobycia ot tak , zeby spotkać... W sklepach internetowych tez jakos nie widziałem...
Pozdrawiam

Bardzo sie ciesze , że teraz juz wiesz

Ja tez teraz zamierzam polowac na cambrie , ostatnio byłem w kwiaciarni i niebyło .
Ta na zdjeciu to Vuylstekeara Cambria 'Plush' dla mnie jest tak cudna , ze jak widze fotki to nie mogę sie napatrzeć , niestety cieżka do zdobycia ot tak , zeby spotkać... W sklepach internetowych tez jakos nie widziałem...
Pozdrawiam
- Storczykowa
Jaką masz cudną bellinę w avatarku
.