Kaszubska Prowansja
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaszubska Prowansja
Sabinko Ciebie oczywiście zaliczam do tej silnej grupy.Ale mamy pogodę,najbardziej to cieszą się pewnie Twoje psiaczki na spacerze.Pozdrawiam Grażyna
Jakby tak wszystkich pozbierać do kupy to grupa okazałaby się całkiem duża 

-
Też myślę,że jest nas sporo.Kaszuby,Kociewie,Pomorze,Żuławy.Pozdrawiam.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Elbląg też chyba leży na północy... 

-
Izuniu to bardzo ważny łącznik miedzy Kociewiem a Żuławami.Bez Elbląga ani rusz.Pozdrawiam
Czy do tej silnej grupy to nie wiem
Ale za to do dużej obszarem
to na pewno. Jak głupia tyle ziemi kupiłam
jakbym nie miała co robić ...
Zachorowałam na róże - dajcie jakiś lek na wstrzymanie, bo w tym roku nie powinnam ich jeszcze mieć w ogródku.
Zdjęcia z niedzielnego spaceru z rudzielcem (suczka) mogę wkleić, ale czy chcesz śnieg oglądać? Wkleję latem tak dla ochłody - bedzie jak znalazł
Kuba (pies) pilnuje działki i obrósł tak futrem, że mu uszu nie widać. Jak włożę rękę, żeby dotknąć palcami skóry to zanurzam ją do nadgarstka ( czyli jakieś 18 cm ).

Ale za to do dużej obszarem

Zachorowałam na róże - dajcie jakiś lek na wstrzymanie, bo w tym roku nie powinnam ich jeszcze mieć w ogródku.
Zdjęcia z niedzielnego spaceru z rudzielcem (suczka) mogę wkleić, ale czy chcesz śnieg oglądać? Wkleję latem tak dla ochłody - bedzie jak znalazł

Kuba (pies) pilnuje działki i obrósł tak futrem, że mu uszu nie widać. Jak włożę rękę, żeby dotknąć palcami skóry to zanurzam ją do nadgarstka ( czyli jakieś 18 cm ).
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach
Działka na Żuławach
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poprosimy zdjęcia psiorków. 18 cm szerści, to ho, ho, ho!!!

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
-
Znowu kupiłam nasionka,teraz tylko żeby szybko przyszla wiosna.Oprócz lnu,aksamitek i kosmosu/który posiałam 5 lat temu/nigdy nic więcej nie siałam.Mam tremę,bo wszystko będę siała bezposrednio do gruntu.Co z tego wyjdzie zobaczymy.
- tu.ja
Grażynko, a co kupiłaś ciekawego? Ja dziś też skusiłam się na małe co nieco
A tulipany wystarczy wykopywać raz na 2-3 lata. Wysuszyć przez lato i jesienią znów je posadzić.

A tulipany wystarczy wykopywać raz na 2-3 lata. Wysuszyć przez lato i jesienią znów je posadzić.
-
Troche to ja kupilam tych nasionek.Laja,przypołudnik,ślazówka biała,dimorfoteka,malope,eszolcja,bratek rococo,cukinia polka,cukinia atena polka,kabaczek złoty cepelin.Mam jeszcze swoje zebrane nasiona;małe turki,rudbekia brązowa,kosmos,pestki dyni pomarańczowej,pestki dyni żółtej.Wszystkie nasiona do siania bezpośrednio do gruntu.
- tu.ja
Nie znam kwiatków o nazwie laja. Jak to cudo wygląda? Możesz dać fotkę? Przypołudniki i eszolcje są cudowne jak dla mnie. Miałam jedne i drugie w zeszłym roku pierwszy raz. Na ten rok też już mam nasiona. Eszolcję można też siać jesienią - znacznie wcześniej wtedy kwitnie. Ja wysiałam też przypołudniki. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko a wstawisz zdjęcia zakupów?
A w kwestii lelujek to mam już kilka faworytek na oku. Ale teraz katalog jest u mojej koleżanki, może ona też na coś się zdecyduje - to nam koszta przesyłki jeszcze bardziej spadną
A w kwestii lelujek to mam już kilka faworytek na oku. Ale teraz katalog jest u mojej koleżanki, może ona też na coś się zdecyduje - to nam koszta przesyłki jeszcze bardziej spadną

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko
powiedz proszę, czy ślazówka biała to jednoroczna roślinka 

-
Obiecuję wstawić w najbliższym czasie zdjęcia nasionek.Może spróbuję zrobić zdjęcie zaraz.