Ogród Idy 74 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Idy 74 cz.3

Post »

...wpadłam tylko się przywitać ,bo sieję paprykę ... :wit

...widzę ,że towarzystwo bardzoo rozrywkowe ... :lol:

kogra zapraszamy ,zapraszamy ...W ogóle tak się zastanawiam coby wszystkich forumków do siebie nie zaprosić w czasie sezonu truskawkowego :lol: Nie mamy ludzi do zbioru truskawek ,tzn mamy ,ale za mało ...a tak jakby wszystkich żucić na pole to 1godzina i 4h wyzbierane ... :;230

AAleksandro nie współczuj ...jakoś daję radę ...Współczułam tylko sobie jak w lipcu nogę złamałam :twisted: i musiałam wszystkich prosić o podlanie folii ...U mnie w domu latem się nie sprząta ...tylko zimą ,albo jak leje ...bo nie ma czasu .Latem jestem w domu o22.Idę spać ,rano 7 do pracy ,a o 15 na wieś i tak w kółko ...ALE ja to kocham ...
Dokupuj tunel ,duży od razu ,bo jak się zarazisz to przybędzie Ci odmian pomidorowych i miejsca może być mało ... :;230
Najpierw napisz jaką masz ziemię ,a potem będziemy kombinować co dalej ... :!: W gruncie czy w tunelu uprawa jest taka sama .Minus gruntu - niestety uprawa bez chemii się nie uda ...bo ostatnie lato ...porażka .

GRAŻYNKO już niedługo ta wiosna przyjdzie .Wszystkim się ciągnie ...ale pociesz się ,że luty krótki ...,a potem marzec...i już.Jak Ci zimno pooglądaj prognozę z Australii :;230

Jadziu czy ja Ci napisałam,że wysłałam nasiona ... :roll: :?: Jak nie to tak ...

Miśka tego pora tez mam .To letni i miałam już z nim niemiłe doświadczenie .Pokręciłam odmiany ...zimowy zjadłam latem ,a letni przechowywałam i mi skubany w listopadzie zdrewniał i zaczął wypuszczac k...sika ze środka i było po porze ...
Tego olbrzyma też Ci wyślę ...spoko

Arabello u mnie por zjadany jest pod różnymi postaciami i naprawde idzie tego dużo .Dwa lata temu posadziłam ponad 200 ,bo rok wcześniej był na przdnówku -wiosną bardzo drogi 18 zł za kg.Wszystko przez zimę zjedliśmy .Tego olbrzyma dużo nie posadzę ,bo chyba ciężko będzie się ,go kroić :roll: :wink:
Awatar użytkownika
Asssika
100p
100p
Od: 26 paź 2009, o 19:25

Post »

wpadłam powiedzieć, że jesteście SZALONE :D , matko jak dobrze, że odkryłam to forum ;:138
czasami nie cel jest ważny ale by do niego dążyć...

Moja walka z wiatrakami?
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Jessusinku....Wy jesteście nie normalne :shock:
Ida....zapomniałem na śmierć o tobie.....
i moich pomidorkach...jak jeszcze masz.....
to ja będę 74..jak nie to trudno....
nie ma sprawy...
a ten por....??? :roll:
a on wszędzie taki rośnie...na każdej glebie?
czy potrzebuje jakieś specjalne warunki?
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Iduś, u mnie ziemia wyłącznie jałowa :!: (gliniasto piaszczysta z odczynem raczej kwaśnym, bo szczaw sam na niej rósł ). No właśnie w ubiegłym roku moje pomidorki w gruncie pięknie zmężniały. Były piękne , krępe, zielone. Niestety do czasu. Potem zaczęły marnieć. Dolne liście obumierały . I klapa z owoców. Zebrałam tylko kilka pomidorków :evil: Mój m jest przeciwny stosowaniu chemii.
Z tunelem, to masz chyba rację. Jak policzyłam odmiany pomidorów zakupione u p. Ochotnickiej , to wyszło mi 14, a jeszcze dokupiłam w sklepie 3 gatunki. I już dzisiaj założyłam szlaban na Allegro, bo kuszą niesamowicie, tylko ceny jakieś tam z kosmosu (10 nasionek ok 5-8zł)
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Iduś ... niesamowita jesteś :)
"Forum" lubi mieć królowe, więc niewątpliwie jesteś królową pomidorów :)

z przyjemnością będę obserwowała Twoje wysiewy ...
i podziwiam Cię dziewczyno!
Jesteś dla mnie wzorem ogrodnika.. poważnie!
z uśmiechami Iza
u liski
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iduś czy wysyłałaś do mnie?Codziennie zaglądam do skrzynki,czy któryś ze sąsiadów ... :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---

Post »

Tak Grażynko ,ale wczoraj wieczorkiem :oops: razem I dla Jadzi wysłałam .Powinnaś jutro ew w piątek dostać. :roll:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

iduś ;:196 Dzięki za informacje.Radość moja nie zna granic :heja :heja :heja
ida74
---

Post »

Grażynko jak dostaniesz to się będziesz cieszyć ...pora też dałam ... :wit
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ido już czas na wysiew bobu! Do roboty! I jedno małe pytanko czy ten Twój por olbrzym to ma jakąś ludzką nazwę?
ida74
---

Post »

Przemek bób tylko do gruntu.
Na torebce mam tak porro gigante d,inverno .-cokolwiek to znaczy .Zrozumiałam ,że zimowy ... :oops:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wiem, że bób do gruntu ale teraz możesz zacząć robić rozsadę w pierścieniach a w marcu wsadzisz do gruntu. Początkowo możesz bób (dopóki nie wykiełkuje) trzymać nawet w pokoju lub w piwnicy a potem postawić w tunelu (znosi do -5 stopni C) i po 20 marca wysadzić do gruntu. Warto!!!
ida74
---

Post »

Przemek ty mnie nie mieszaj w głowie ;:14 nie mogę ,bo nie mam miejsca :? ,ja muszę pomidory ...czy Ty wiesz ile na to trzeba miejsca :?: W marcu jeszcze ma leżeć śnieg ...ponoć... :roll: na ogród nie wejdę bo zaorany ,błoto w marcu po kolana ,ale pomyślę ... :roll: Bób uwielbiamy taki gotowany ,smakuje jak orzechy ...
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Iduś witaj, uprawiasz też groch na zielone strąki? też jest smakowity, ale trzeba go chyba wczas siać, pozdrawiam ;:167
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tym Twoim porem to coś jest nie tak. Sprawdzałem w internecie i nawet jakaś osoba wystawiała go na allegro ale w ofercie Franchi sementi ten sam por jest w cenie 2,50zł za 4 gramy tylko, że nie osiąga już takich rozmiarów jak ta roślina na zdjęciach z aukcji. Łodyga rzekoma ma długość ok.30 cm (w tłumaczeniach ze stron włoskich jest błąd- nie jego średnica a długość ) a średnica pora wynosi ok 2-3cm. Ale miejmy nadzieję, że będzie smaczny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”