Moje storczykowe hobby
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczykowe hobby
patrykgiel, Sylki3 i AnnaL- dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że bordaski się podobają. Dzięki za miłe słowa.
patrykgiel- one nie są woskowe, to efekt lampy.
Sylwia i Ania- moje bordaski stoją na wschodnim oknie. Ten starszy już ze sklepowym kwitnieniem, miał mało kwiatów. Widać on tak ma. Sylwia no to trzeba mamie pogratulować takich efektów uprawy storczyków.
Aniu- storczyk Twojej mamy może następnym razem wypuści ładny długi pęd obsypany kwiatami.
Sylwia i Ania- moje bordaski stoją na wschodnim oknie. Ten starszy już ze sklepowym kwitnieniem, miał mało kwiatów. Widać on tak ma. Sylwia no to trzeba mamie pogratulować takich efektów uprawy storczyków.
Aniu- storczyk Twojej mamy może następnym razem wypuści ładny długi pęd obsypany kwiatami.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Też czekam na kwitnienie u mojego bordaska. Mój poprzednim razem kwitł bardzo obficie - co prawda było to kwitnienie sklepowe, ale później przedłużał pęd długo i długo trzymał kwiaty. Na starym pędzie wypuścił 3 odbicia i później zupełnie nowy pęd. Niestety parę pączków już straciłam. Liczę jednak, że teraz kiedy dzień wyraźnie dłuższy to kolejne pąki się będą utrzymywać i będę się nim mogła cieszyć.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czego Ci Justynko szczerze życzę 

- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem, że nie jest woskowy, tylko to odbicie lampy, ale przypomna woskowy, to mialem na myśli !!śnieżka pisze:patrykgiel, Sylki3 i AnnaL- dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że bordaski się podobają. Dzięki za miłe słowa.
- śnieżka
Sylwia- skoro mama ma tyle storczyków i takie wspaniałe efekty ich uprawy, to chętnie bym obejrzała fotki. A najlepiej faktycznie założyć mamie osobny watek.
Justynko- też życzę Ci, żeby jak najwięcej pączusiów utrzymało się na kwiatku i żeby ładnie rozkwitły, bo bordaski są śliczne, choć nie zawsze fotogeniczne.
Patryk- masz rację, ten błysk lampy daje takie efekty.
Justynko- też życzę Ci, żeby jak najwięcej pączusiów utrzymało się na kwiatku i żeby ładnie rozkwitły, bo bordaski są śliczne, choć nie zawsze fotogeniczne.
Patryk- masz rację, ten błysk lampy daje takie efekty.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale piękny ten bordowy... Ładny kolor i fajne, okrągłe policzki (te 2 małe płateczki przy warżce).
- śnieżka
Dusia dzięki, cieszę się, że Tobie też się podoba.
- śnieżka
A teraz zapraszam do obejrzenia małej sesji z moimi dwama najnowszymi Phal- prezenciki.
Jeden z nich, ten z większą ilością kwiatów, jest bardzo podobny do Phal. ze zdjęcia w sklepie u przyjaciela Patryka- takiego, który mi się najbardziej podobał. Wygląda on trochę jak botaniczny, ma takie wąskie płatki no i lekko pachnie, choć raczej nie jest to miły zapach, tylko taki trochę ziołowy. Drugi jest do niego podobny, ale kwiat większy i kolor tła bardziej zielono żółty, intensywny. Niestety ten nie pachnie, ale ma dużo pączków. Oba są z OBI- podobno duży wybór Phal. jest ostatnio i w przystępnych cenach.

Jeden z nich, ten z większą ilością kwiatów, jest bardzo podobny do Phal. ze zdjęcia w sklepie u przyjaciela Patryka- takiego, który mi się najbardziej podobał. Wygląda on trochę jak botaniczny, ma takie wąskie płatki no i lekko pachnie, choć raczej nie jest to miły zapach, tylko taki trochę ziołowy. Drugi jest do niego podobny, ale kwiat większy i kolor tła bardziej zielono żółty, intensywny. Niestety ten nie pachnie, ale ma dużo pączków. Oba są z OBI- podobno duży wybór Phal. jest ostatnio i w przystępnych cenach.

- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
Piękny ten twój cytrynek, ładny wyraźny kolor !!
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Grażynko prezenciki śliczne.
ten z pierwszych 3 zdjęć jest chyba identyczny jak mój albo prawie taki sam. Mój pachnie lekko kwiatowo. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Śliczne i bardzo podobne do siebie...prawie jak bliźniaki 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jak ja uwielbiam patrzeć na żółte storczyki są takie radosne 

Zupełnie jak 

- śnieżka
Patryk- dzięki, cieszę się, że Tobie też się podoba.
Aniu- no to mamy bliźnięta.
Tylko zapach mojego jest taki mnej kwiatowy- bardziej przypomina zapach zgniecionej łodygi jakiegoś ziela
Wioleta- faktycznie na fotkach tak wyglądają, w realu jednak się różnią.
Celinko- no to zapraszam do kolejnych odwiedzin. To moje pierwsze takie bardzo soczysto żółte Phal. Mam seledynka, ale on jest bardzo pastelowy.
Gosia- tak, takie słoneczka, aby przegnać tę przydługą zimę
Sylwia- chętnie pooglądam kolejne zdjęcia storczyków Twoich i mamy.
Masz rację, żółte storczyki nie często można spotkać w sprzedaży, dlateo bardzo mi się spodobały.
Aniu- no to mamy bliźnięta.

Wioleta- faktycznie na fotkach tak wyglądają, w realu jednak się różnią.
Celinko- no to zapraszam do kolejnych odwiedzin. To moje pierwsze takie bardzo soczysto żółte Phal. Mam seledynka, ale on jest bardzo pastelowy.
Gosia- tak, takie słoneczka, aby przegnać tę przydługą zimę

Sylwia- chętnie pooglądam kolejne zdjęcia storczyków Twoich i mamy.
Masz rację, żółte storczyki nie często można spotkać w sprzedaży, dlateo bardzo mi się spodobały.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Obydwa cudne, słoneczne, ten pierwszy taki jak mój.