TV to już kawał maszyny. No i faktycznie zarówno tv, jak i tz jest chyba jeszcze w Polsce bardziej popularne, od "japońców". A popularność danego sprzętu pociąga za sobą dostęp do części i serwisu. Jednak obserwując rynek od 3 lat, mogę stwierdzić bardzo mocny napływ Japońskich traktorków. 3 lata temu na alledrogo było ich kilka, teraz można przebierać do woli. Co do popularności sprzętu już się przejechałem, kupując agrię 6000... trzeba było brać czeskiego mf. Dla porównania do mf kosiarkę rotacyjną dostanie bez problemu, były nawet za 300zł. Do mojej agrii z wielkim trudem, za 700zł

poczekam, może sprzedawca trochę spuści z tonu...
Jedno co mnie męczy, to pytanie czy taki 14-15 konny traktor poradzi sobie z oraniem? Z tego co widzę na filmikach, to już 16 konne mocno się ślizgają. Nie mówię oczywiście o hektarach do orania, bo to nie ta skala.
A teraz z innej beczki:

Ktoś wie, jak rozszyfrować te wagi? No i która z nich mówi, że w dowodzie mam wbite 700kg na przyczepę z hamulcem, a w rubryczce bez hamulca mam: ---
Biorąc pod uwagę, że sprzedawane haki do fordów courierów mają uciąg do 900kg, to coś mi się wydaje, że te 900 na blaszce to jest waga przyczepy z hamulcem, a to 840 to waga bez hamulca. Bo nie może to być ładowność auta, bo on ma niby coś 500... a przy 400 już szorował kołami o podwozie, więc to na pewno nie to