Ogród - mój azyl - JolantaG cz.4
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.4
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu witaj
W końcu trafiłam do ciebie. Piękne rośliny!
Hosty jeszcze młodziutkie, ale jak bedzie cudownie jak sie rozrosną. Tyle odmian, że można dostać oczopląsu
Widziałam gdzieś u Ciebie hortensję o czerwono pomarańczowych liściach. Piękna jest, muszę ją zdobyć. Możesz napisać w jakim kolorze kwitnie?
Muszę cofnąć się do wcześniejszych wątków, ale na forum jest tyle pięknych ogrodzów, że brakuje czasu
Pozdrawiam
Widzę, że twój mąż też wodnik jak i mój.

W końcu trafiłam do ciebie. Piękne rośliny!
Hosty jeszcze młodziutkie, ale jak bedzie cudownie jak sie rozrosną. Tyle odmian, że można dostać oczopląsu

Widziałam gdzieś u Ciebie hortensję o czerwono pomarańczowych liściach. Piękna jest, muszę ją zdobyć. Możesz napisać w jakim kolorze kwitnie?
Muszę cofnąć się do wcześniejszych wątków, ale na forum jest tyle pięknych ogrodzów, że brakuje czasu

Pozdrawiam
Widzę, że twój mąż też wodnik jak i mój.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana Jolciu, mam nadzieję, że impreza Pana męża się udała.
Jak odpoczniesz i będziesz miała czas, to proszę odpowiedz na moje pytanie: mam nasiona kolorowych datur, czy mogę je posadzić już do doniczek? Sama nie wiem co robić i dlatego się zwracam do Ciebie z prośbą o podpowiedź.
II sprawa to koty. Masz ich cztery, a miałaś ich nawet dziesięć. Czy trzymasz je w domu? Czy są grzeczne? Bo mój/Mamci kociamber niby jest spokojny, ale prawie wszędzie łazi, szczególnie mnie nerwi jak chodzi po stole, szafkach... Czy jest na to jakiś sposób aby go tego oduczyć? Jak krzyknę to ma to w nosie, więc latam za nim ze ścierką i straszę, ale to chyba głupie, prawda?
Pozdrawiam Cię serdecznie, czekam na odpowiedzi, pa, pa, pa

Jak odpoczniesz i będziesz miała czas, to proszę odpowiedz na moje pytanie: mam nasiona kolorowych datur, czy mogę je posadzić już do doniczek? Sama nie wiem co robić i dlatego się zwracam do Ciebie z prośbą o podpowiedź.
II sprawa to koty. Masz ich cztery, a miałaś ich nawet dziesięć. Czy trzymasz je w domu? Czy są grzeczne? Bo mój/Mamci kociamber niby jest spokojny, ale prawie wszędzie łazi, szczególnie mnie nerwi jak chodzi po stole, szafkach... Czy jest na to jakiś sposób aby go tego oduczyć? Jak krzyknę to ma to w nosie, więc latam za nim ze ścierką i straszę, ale to chyba głupie, prawda?
Pozdrawiam Cię serdecznie, czekam na odpowiedzi, pa, pa, pa

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu wpadłam aby zobaczyć co się dzieje , gdzie Ty zniknęłaś
A to moja wina , nie zrobiłam przez kilka odwiedzin wpisu i przestały przychodzić powiadomienia.
10 stron mam do nadrobienia.Taka kolekcja roślin , że nie mogę jej pominąć.

A to moja wina , nie zrobiłam przez kilka odwiedzin wpisu i przestały przychodzić powiadomienia.
10 stron mam do nadrobienia.Taka kolekcja roślin , że nie mogę jej pominąć.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Imprezka i już po imprezce .Wprawdzie M ma dopiero dzisiaj urodzinki ,a za 2 dni imieninki,ale już jesteśmy po świętowaniu . :P
MONIKO,dziękuje za piękne tulipanki .
ARABELL ,dziękuje.
KRYSIU ,dziękuje za cynk o programie .Wczoraj nie dałam rady obejrzeć ,ale dzisiaj będzie powtórka,więc nie przegapię . :P
IDA i jak tam wiosenka
Znalazłaś .
HALINKO ,STASIU ,ZENIU ,dziękuje .
GRAŻYNKO ,wiem ,że kalendarze z różnych źródeł niestety nie pokrywają się .Nie wiem dlaczego tak jest .Stosuję się do tego ,co zamieszczam ,ale troszkę z przymrużeniem oka .Nic na siłę .
MAJECZKO ,IGUŚ ,DANUSIU dziękuje .
DOROTKO ,chyba chodzi Ci o hortensję piłkowaną Blue Bird ,która pięknie przebarwia się jesienią na czerwony kolor.Kwiaty zależnie od zakwaszenia ,mogą być od bieli ,poprzez róż do niebieskiego .Swoją kupiłam w październiku ,kwitła na niebiesko .Zobaczymy w przyszłym sezonie ,jaka będzie .
MAŁGOSIU ,JOLLU ,dziękuje
STASIU ,już pora na wysiew nasion datur .Jeśli będą dobrej jakości ,to powinny wykiełkować szybko .Przed sianiem namocz przez dobę .
Jakie masz nasionka datur -jednorocznych ,czy wieloletnich .
Co do kotów ,to nie trzymam ich w domu .Chodzą sobie gdzie chcą i robią co chcą ,jak to koty .Pewnie można je troszkę utemperować ,ale ja tego nie robię ,bo moje śpią w kotłowni ,w budynku gospodarczym .W drzwiach mają otwór , wchodzą i wychodzą kiedy mają na to ochotę .
OLU ,zima ,a zaległości w wątkach i tam mamy .Nie sposób wszędzie zajrzeć ,a co dopiero ,żeby się wpisać .Co będzie wiosną .

MONIKO,dziękuje za piękne tulipanki .
ARABELL ,dziękuje.

KRYSIU ,dziękuje za cynk o programie .Wczoraj nie dałam rady obejrzeć ,ale dzisiaj będzie powtórka,więc nie przegapię . :P
IDA i jak tam wiosenka

HALINKO ,STASIU ,ZENIU ,dziękuje .

GRAŻYNKO ,wiem ,że kalendarze z różnych źródeł niestety nie pokrywają się .Nie wiem dlaczego tak jest .Stosuję się do tego ,co zamieszczam ,ale troszkę z przymrużeniem oka .Nic na siłę .
MAJECZKO ,IGUŚ ,DANUSIU dziękuje .

DOROTKO ,chyba chodzi Ci o hortensję piłkowaną Blue Bird ,która pięknie przebarwia się jesienią na czerwony kolor.Kwiaty zależnie od zakwaszenia ,mogą być od bieli ,poprzez róż do niebieskiego .Swoją kupiłam w październiku ,kwitła na niebiesko .Zobaczymy w przyszłym sezonie ,jaka będzie .
MAŁGOSIU ,JOLLU ,dziękuje

STASIU ,już pora na wysiew nasion datur .Jeśli będą dobrej jakości ,to powinny wykiełkować szybko .Przed sianiem namocz przez dobę .
Jakie masz nasionka datur -jednorocznych ,czy wieloletnich .

Co do kotów ,to nie trzymam ich w domu .Chodzą sobie gdzie chcą i robią co chcą ,jak to koty .Pewnie można je troszkę utemperować ,ale ja tego nie robię ,bo moje śpią w kotłowni ,w budynku gospodarczym .W drzwiach mają otwór , wchodzą i wychodzą kiedy mają na to ochotę .
OLU ,zima ,a zaległości w wątkach i tam mamy .Nie sposób wszędzie zajrzeć ,a co dopiero ,żeby się wpisać .Co będzie wiosną .

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Już nie mogę się doczekać wiosny i kwitnących kwiatów a ty mi datury pokazujesz 
Ta ostatnia jest niesssamowita

Ta ostatnia jest niesssamowita

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Joluś
Piękne te Twoje datury!! Odkąd tutaj mieszkamy, nie miałam żadnej. Może w tym roku się skuszę :P U mnie duże, mocno rozgałęzione drzewka można kupić za 80 zł.
Cieszę się, że imprezka udana!!
Miłego dnia

Piękne te Twoje datury!! Odkąd tutaj mieszkamy, nie miałam żadnej. Może w tym roku się skuszę :P U mnie duże, mocno rozgałęzione drzewka można kupić za 80 zł.
Cieszę się, że imprezka udana!!
Miłego dnia

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MARIOLU ,MONIKO ,gdzie ta wiosna.Już nie mogę się doczekać. Przed chwilką obejrzałam pogodę długoterminową .Nie podam szczegółów ,bo niestety nie są optymistyczne .
Siedzę przy kompie i oglądam MAJĘ OGRODZIE .Pan Rudzik przedstawia swój 1,5 hektarowy ogród .Nie rosną tam żadne zwykłe roślinki tylko same rarytaski ,dziwadła ,których gdzie indziej nie spotkamy .Lilie himalajskie ma takie ,że aż głowa boli .Program ma wiele powtórek ,więc warto obejrzeć .
Moniko ,daturki takie drogie
Może by tak sadzoneczki od kogoś wysępić .Spróbuję ukorzenić ,jak się uda ,to chętnie się podzielę .Szkoda takiej kasy za daturę.
Na poprawę humorku coś słodkiego -wczorajsze torciki [1 z kremem i 1 z bitą śmietaną .
SMACZNEGO .

Siedzę przy kompie i oglądam MAJĘ OGRODZIE .Pan Rudzik przedstawia swój 1,5 hektarowy ogród .Nie rosną tam żadne zwykłe roślinki tylko same rarytaski ,dziwadła ,których gdzie indziej nie spotkamy .Lilie himalajskie ma takie ,że aż głowa boli .Program ma wiele powtórek ,więc warto obejrzeć .
Moniko ,daturki takie drogie

Na poprawę humorku coś słodkiego -wczorajsze torciki [1 z kremem i 1 z bitą śmietaną .
SMACZNEGO .

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Jolu witaj, ale kusisz ;:94 , piękne masz odmiany datur, hodujesz je w pojemnikach, bo niektórzy wkopują na lato do ziemi
pozdrawiam 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jolu, bardzo dziękuję
Może cenę usprawiedliwia fakt, że mają ponad 2 m?
Nie znam się na daturach, chociaż kiedyś M miał dwie.
Pocieszam się, że prognozy długoterminowe rzadko się sprawdzają
Oglądałam ten program w niedzielę rano- ogród rzeczywiście piękny, chociaż czułam pewien niedosyt... chciałoby się więcej portretów roślin. Z komentarza wynikało, że planują kolejne wizyty

Pocieszam się, że prognozy długoterminowe rzadko się sprawdzają

Oglądałam ten program w niedzielę rano- ogród rzeczywiście piękny, chociaż czułam pewien niedosyt... chciałoby się więcej portretów roślin. Z komentarza wynikało, że planują kolejne wizyty

Dlaczego ja przegapiłam dotychczas,że masz takie piękne datury
Jakbyś miała większe zdjęcia, na których je lepiej widać, to byłabym Ci wdzięczna 

"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."