Zobaczcie jak roślinki czuja już wiosnę

Drzewo lawendowe :

Klonik-

Lagenstroemia

kuflik

Bugenwilla

Klonik plamisty

Pasiflora

Fuksja

Datura

U mnie już wiosnę się czuje

Dziękuję bardzo- ale o co chodzi z tymi strefami? Klimatyczne ?patrykgiel pisze:Pozwól że poprawie twoje nazwy
Judaszowiec południowy - strefa 6b
Lagerstroemia indica - strefa 7a
Bougainvillaea glabra - strefa 9a
To na tyle, u mnie zimuje oleander jak już wiesz !!
Oj ,już mi wszystko jedno ile tam w minusie-byle od marca zaczęło się dziaćMariolas pisze:Witaj
a moje amarylisy wszystkie w liście poszły![]()
Co do strychu hohoho szaleja a tu wiosny nie ma ba mrozy po -23 zapowiadają pod koniec lutego
Judaszowca ma na stryszku, z Lagerstroemia to jest tak- dwie mam na stryszku a dwie zabezpieczone w gruncie-zobaczymy co z tego będzie. W sumie zle podzieliłam obie różowe mam w domu a białe zostały .....za późno zrozumiałam błądpatrykgiel pisze:tak klimatyczne, Judaszowiec utrzyma się w Polsce na zachód od Wisły, podobnie Lagerkvista ale z nią gorzej, a o Bugenwilli to już nie wspominam, całkiem śródziemnomorskie klimaty !!
Powiem tak- nawet nie widać czubków spod śniegu-a to dobrze wróży !!!patrykgiel pisze:Koniecznie napisz o efektach zabezpieczenia LAG ok. wiosną oczywiście !
No ,z tym u mnie gorzej...mam bardzo gliniste podłoże.......patrykgiel pisze:Raczej tak bo jak "wiemy" śnieg jest naturalną pokrywą w czasie zimy, i dlatego nie należy jej strząsać, bardziej boje się o wiosenne/ letnie jak to bywa w tym klimacie roztopy, żeby nie pogniły !!