Działka na Kaszubach - amba19
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Dawidzie dzięki za pochwałę moich zimowitów, ale moment kiedy zakwitają napełnia mnie melancholią - bo to oznacza koniec lata. Tak bardzo na nie czekałam a było takie krótkie i nie zdążyłam się nim nacieszyć a tu znowu ...kwitną zimowity.
Jolu i Aniu - nie wiem co to za odmiana. Mam je od wielu wielu lat ( na pewno ponad 10 lat) . Przywiozłam je z poprzedniej działki. Myślę że jest ich tyle, że na wiosnę - gdy zgubią liście będę mogła się nimi podzielić jeśli nadal będziecie zainteresowane. Pozdrawiam serdecznie Maria
Jolu i Aniu - nie wiem co to za odmiana. Mam je od wielu wielu lat ( na pewno ponad 10 lat) . Przywiozłam je z poprzedniej działki. Myślę że jest ich tyle, że na wiosnę - gdy zgubią liście będę mogła się nimi podzielić jeśli nadal będziecie zainteresowane. Pozdrawiam serdecznie Maria

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ech, mówią że skleroza nie boli. Boli, jeszcze jak. Chciałam wysadzić zimowity i szukałam ich między torebkami z cebulami kilka razy. Nie znalazłam, więc uznałam, ze je chyba juz posadziłam. Teraz wyciągnęłam znów te wszystkie cebule i odkryłam... zimowity, ale w jakim stanie! musiałam rozerwać torebkę, żeby je wyjąć, bo pędy które pusciły wypchały ją kompletnie. Wsadziłam cebule z tymi powykręcanymi pędami do ziemi, może przezyją, ale kwiatów to w tym roku nie będzie 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
One już właściwie wypusciły kwiaty, ale te nie miały się gdzie ukształtować , w ciasnej torebce. No i są białe. Kiedys wsadziłam trochę za późno i te białe pędy się wybarwiły, ale teraz, nawet gdyby tak sie stało - kwiaty są strasznie zdeformowane 
Trudno, muszę czekać do przyszłego roku.
Ale wiesz, Twoje zimowity są chyba ładniejsze, takie "pierzaste", nietypowe

Trudno, muszę czekać do przyszłego roku.
Ale wiesz, Twoje zimowity są chyba ładniejsze, takie "pierzaste", nietypowe

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Czy ja się Wam chwaliłam , że w ubiegłym tygodniu na mojej działce wyrosły jadalne grzyby? To prawda - przysięgam!!!!
Na pierwszym zdjęciu jest część mojej działki zwana szumnie (i na wyrost) lasem.I tam to wlaśnie wyrosły owe trzy podgrzybki. Ja wiem, że to nie jest temat ogrodniczy, ale nie macie pojęcia jak ja się cieszyłam z tego znaleziska

Na pierwszym zdjęciu jest część mojej działki zwana szumnie (i na wyrost) lasem.I tam to wlaśnie wyrosły owe trzy podgrzybki. Ja wiem, że to nie jest temat ogrodniczy, ale nie macie pojęcia jak ja się cieszyłam z tego znaleziska