Ogród Pelagii cz.2
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Pelagii cz.2
Dzięki Mati spróbuję 

Lewkonie, których zdjęcie zamieściłaś przypominają mi dzieciństwo i ogródek mojej babci. Miała ich mnóstwo! W najróżniejszych kolorach.
Biała serduszka dopisana do listy zakupów
Biała serduszka dopisana do listy zakupów

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
U mnie na liście chciejstw też jest biała serduszka w dwóch odmianach 

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zostawiam białe wspomnienie, lata

Zawsze ciekawiło mnie dlaczego muszą stać w wazonie razem z korzeniamirispetto pisze:Lewkonie, których zdjęcie zamieściłaś przypominają mi dzieciństwo i ogródek mojej babci.

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- pelagia72
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Kiełki z piwnicy? Toż to całe kompozycje wiosenne! Z bluszczem, trzmieliną, rojnikami....miałaś świetny pomysł
To będzie bardzo stylowe powitanie wiosny i to pewnie wcześniej niż w kalendarzu.

To będzie bardzo stylowe powitanie wiosny i to pewnie wcześniej niż w kalendarzu.

O rany !! Jaki to miły widok dla stęsknionych oczu ....Takie kiełkujące kwiaty 

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aguś donice gliniane, coś w moim stylu, ciekawe jak zakwitną i kiedy 

- pelagia72
Pawle
Jak miło !. Sama mam ogromny sentyment do kwiatów z ogrodu Babci, wszystkie te mam u siebie
Szukam nasion, białe już przeterminowane. Serduszka kupiona w zeszłym roku w kapersie, zobaczymy, jak będzie kwitła w 2010 r.
Danusiu
Witam w moim wątku
Kwiatuszki serduszki niepozorne, ale bardzo długo się trzymały
Mateuszu
Cudny tytoń, już czuję zapach
, chyba te ciemnoróżowe pachną najmocniej.
Magdo
Mnie też dziwił zawsze ten zwyczaj.
Robiłam kiedyś bukiety w kościele, było dużo tych kwiatów, musiałam poobcinać im korzenie, żeby powbijać w gąbkę florystyczną, nie padły i inie zwiędły
Joluś
Dziękuję
, cudne krokusiki
Jolu, róż jeszcze nigdy nie szczepiłam, raz okulizowałam czereśnię, niestety przyszedł mój ''ulubiony'' sąsiad, zdenerwował mnie i mi nie wyszło

Jak miło !. Sama mam ogromny sentyment do kwiatów z ogrodu Babci, wszystkie te mam u siebie

Szukam nasion, białe już przeterminowane. Serduszka kupiona w zeszłym roku w kapersie, zobaczymy, jak będzie kwitła w 2010 r.

Danusiu
Witam w moim wątku

Kwiatuszki serduszki niepozorne, ale bardzo długo się trzymały

Mateuszu
Cudny tytoń, już czuję zapach

Magdo
Mnie też dziwił zawsze ten zwyczaj.

Robiłam kiedyś bukiety w kościele, było dużo tych kwiatów, musiałam poobcinać im korzenie, żeby powbijać w gąbkę florystyczną, nie padły i inie zwiędły

Joluś
Dziękuję

Jolu, róż jeszcze nigdy nie szczepiłam, raz okulizowałam czereśnię, niestety przyszedł mój ''ulubiony'' sąsiad, zdenerwował mnie i mi nie wyszło

- pelagia72
Wiktorio
Dzięki za miłe słowa i ładny opis
Ciekawa jestem, jak rośliny będą wyglądały, jak spędzą tam jeszcze ze 2 miesiące
W poprzednich latach miałam już w ogrodzie kwitnące iryski, krokusy, żonkile i pierwiosnki
Rojniki i skalnice w misie są od Joli
Magdo
Miły ! Po to poczłapałam do piwniczki, przesadziłam hiacynty, trochę łapki pobrudziłam ziemią i od razu lepsze samopoczucie
Mati
Nie wiem, cholerka lepiej, żeby zaczekały jeszcze
Tulipany zaczynają dopiero pokazywać czubki, ale posadziłam je dopiero w grudniu
Narcyzy w wielkiej donicy, te z żółtymi kwiatkami ,jeszcze głęboko schowane w ziemi.

Dzięki za miłe słowa i ładny opis

Ciekawa jestem, jak rośliny będą wyglądały, jak spędzą tam jeszcze ze 2 miesiące

W poprzednich latach miałam już w ogrodzie kwitnące iryski, krokusy, żonkile i pierwiosnki

Rojniki i skalnice w misie są od Joli

Magdo
Miły ! Po to poczłapałam do piwniczki, przesadziłam hiacynty, trochę łapki pobrudziłam ziemią i od razu lepsze samopoczucie

Mati
Nie wiem, cholerka lepiej, żeby zaczekały jeszcze

Tulipany zaczynają dopiero pokazywać czubki, ale posadziłam je dopiero w grudniu

Narcyzy w wielkiej donicy, te z żółtymi kwiatkami ,jeszcze głęboko schowane w ziemi.

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super kompozycje
Aga, powiedz mi czy Ty masz dużo światła w piwnicy ?
Bluszczyk taki ładny, nie wyciągnięty, kiełeczki zieloniutkie......dlatego pytam
....

Aga, powiedz mi czy Ty masz dużo światła w piwnicy ?
Bluszczyk taki ładny, nie wyciągnięty, kiełeczki zieloniutkie......dlatego pytam

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- pelagia72
Basiu
W piwnicy są dwa okna od północno - wsch. strony, w tej chwili zero stopni na parapetach, gdzie stoi większość donic. Donice stoją też na podłodze i dalej od okien. Okna są ocieplone folią, przez co do wewnątrz dociera mniej światła. Zdarza się, że roślinki są wyciągnięte, np. tulipany

W piwnicy są dwa okna od północno - wsch. strony, w tej chwili zero stopni na parapetach, gdzie stoi większość donic. Donice stoją też na podłodze i dalej od okien. Okna są ocieplone folią, przez co do wewnątrz dociera mniej światła. Zdarza się, że roślinki są wyciągnięte, np. tulipany

Powiało wiosną, poczułem ją dzisiejszego dnia, u mnie na razie w powietrzu a u Ciebie w piwnicy