Mój ogródek - chatte, cz. 8, rok 2010/1
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogródek - chatte, 2010r, cz. 8
Izo na polepszenie wzroku 'Ocuvite lutein' 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Bo pilnie się uczę i studiuję Twój ogródek Czarodziejko
.

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładny naturalny ogród pełen bardzo ciekawych bylin o wielu nawet pojęcia nie miałem, a kwiaty na drzewie tulipanowca śliczne.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś a co to jest z prawej w dolnym rogu na ostatniej fotce za liliowcem.
Jakoś nie mogę dojrzeć.
Jakoś nie mogę dojrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
W tym roku zasieję maki na pewno czy wykiełkują czy nie.....dobrze, że mi się przypomniało po obejrzeniu zdjęć bo znowu przeleżałyby ze dwa lata w kofliku. 

Izuś czy Ty masz kolczurkę?
Do Twojego wiciokrzewu wracam kolejny raz.. przyglądam mu się i przyglądam... i zaczynam kombinować..
Do Twojego wiciokrzewu wracam kolejny raz.. przyglądam mu się i przyglądam... i zaczynam kombinować..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Mati, ten "Ocutive lutein" to chyba bardziej dla mnie, niż dla Ciebie
Izuniu, u mnie zaliczyłas już z wyróżnieniem całe dwa lata! Jak skończysz trzeci, to będę musiała wystawić Ci jakiś dyplom
Witaj Przemku! Dziękuję za miłe słowa!
Jesteś z nami od niedawna. Jak pobędziesz dłuzej, to sam się zdziwisz, jak duzo znasz roslin, a wiekszość z nich pewnie bedziesz już miał w swoim ogrodzie
Grażynko, na ostatnim zdjęciu po prawej jest to

czyli zatrwian szerokolistny Limonium latifolium.
Po raz pierwszy, odkąd go mam, a mam go już długo, zakwitł mi tak ładnie. Wcześniej ciągle chorował i kwiaty m iał tez nieciekawe, zdrobniałe i pozbawione kolory. W końcu wzięłam się ostro za niego. Popryskałam wiosną chemią, poprawiłam w sezonie dwa razy i w końcu udało mi sie go wyleczyc
Mam nadzieję, że teraz już obejdzie się bez chemii.
Halinko, jeżeli posadziłaś w ubiegłym roku siewki szałwii, to w tym roku na pewno zakwitnie i bedzie duza!
Mam nadzieje, ze ruta także pokaże Ci pierwsze kwiatki, a nawet jeśli nie, to powinna przekształcić się już w ładny krzaczek, a listki ma cudne!
Elżuniu, jakby jeszcze ze 2 lata postały, to pewnie juz by nie wzeszły
A to są zwykłe maki? Bo takich to Ci moge nazbierać
Izulku, mam kolczurkę! Chciałam powiedzieć, ze oczywiście mam, ale ... właściwie dlaczego dla kogoś poza mną, miałoby to być oczywiste?
Nie mam tylko nasion, bo nie zbierałam. Jakoś mało w ogóle zebrałam nasion, czasu zabrakło
Ale gdybyś chciała, to wiosną mogłabym Ci wysłać siewki, jak tylko zaczną wyłazić. Robiłam juz taki eksperyment i doszły w całości i o ile wiem przyjęły się
Nad wiciokrzewem kombinuj dziewczyno, kombinuj ;) Masz pojęcie jak on wieczorem pachnie?
Mszyce raz na nim są, raz nie - tak jak na różach. Mączniaka raz tylko złapał i musiałam uzyć chemii. Roslina jak każda inna w ogrodzie, ale nie każda tak pachnie ...

Izuniu, u mnie zaliczyłas już z wyróżnieniem całe dwa lata! Jak skończysz trzeci, to będę musiała wystawić Ci jakiś dyplom

Witaj Przemku! Dziękuję za miłe słowa!

Jesteś z nami od niedawna. Jak pobędziesz dłuzej, to sam się zdziwisz, jak duzo znasz roslin, a wiekszość z nich pewnie bedziesz już miał w swoim ogrodzie

Grażynko, na ostatnim zdjęciu po prawej jest to

czyli zatrwian szerokolistny Limonium latifolium.
Po raz pierwszy, odkąd go mam, a mam go już długo, zakwitł mi tak ładnie. Wcześniej ciągle chorował i kwiaty m iał tez nieciekawe, zdrobniałe i pozbawione kolory. W końcu wzięłam się ostro za niego. Popryskałam wiosną chemią, poprawiłam w sezonie dwa razy i w końcu udało mi sie go wyleczyc

Halinko, jeżeli posadziłaś w ubiegłym roku siewki szałwii, to w tym roku na pewno zakwitnie i bedzie duza!

Mam nadzieje, ze ruta także pokaże Ci pierwsze kwiatki, a nawet jeśli nie, to powinna przekształcić się już w ładny krzaczek, a listki ma cudne!

Elżuniu, jakby jeszcze ze 2 lata postały, to pewnie juz by nie wzeszły

A to są zwykłe maki? Bo takich to Ci moge nazbierać

Izulku, mam kolczurkę! Chciałam powiedzieć, ze oczywiście mam, ale ... właściwie dlaczego dla kogoś poza mną, miałoby to być oczywiste?

Nie mam tylko nasion, bo nie zbierałam. Jakoś mało w ogóle zebrałam nasion, czasu zabrakło

Ale gdybyś chciała, to wiosną mogłabym Ci wysłać siewki, jak tylko zaczną wyłazić. Robiłam juz taki eksperyment i doszły w całości i o ile wiem przyjęły się

Nad wiciokrzewem kombinuj dziewczyno, kombinuj ;) Masz pojęcie jak on wieczorem pachnie?

Nie nie.. nie chodziło mi o nasionka..... tylko chciałam zdjęcie zobaczyć i jakoś mi sie kołatało że Ty masz..
a masz gdzieś pod ręką jej zdjęcie?
wiciokrzewu nei chciałam właśnie ze względu na te mszyce..
ale widziałam u Igi obcinany w formie krzaka prowadzony co mi się już bardzo podobało.. a u Ciebie kolor mnie przyciąga ... i może.... pali licho te mszyce???
a masz gdzieś pod ręką jej zdjęcie?
wiciokrzewu nei chciałam właśnie ze względu na te mszyce..
ale widziałam u Igi obcinany w formie krzaka prowadzony co mi się już bardzo podobało.. a u Ciebie kolor mnie przyciąga ... i może.... pali licho te mszyce???
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- chatte
- Przyjaciel Forum
Izuś, na nim nie mam więcej mszyc, niz na różach, naprawdę! Jak jest inwazja, to są wszędzie! A jak jest ich mniej, to i wiciokrzew może być od nich wolny.
Czy zrezygnujesz z róż, bo są często atakowane przez mszyce? ;)
Kolczurki zaraz poszukam
Czy zrezygnujesz z róż, bo są często atakowane przez mszyce? ;)
Kolczurki zaraz poszukam

- chatte
- Przyjaciel Forum
Kolczurka, czyli echinocyst:

Zdjęcia z 2008 roku

Zdjęcia z 2008 roku
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Jestem droga Czarodziejko w sierpniu ubiegłego roku - a że na forum już zaglądałam często, to myślę, że dyplom trzeba szykować
Zostało niespełna 100 stroniczek, w dużej części znanych, więc pójdzie szybciutko... i ... będę mogła zaczynać od nowa
Zostało niespełna 100 stroniczek, w dużej części znanych, więc pójdzie szybciutko... i ... będę mogła zaczynać od nowa

Dziękuję Izuś ..
bo ja chyba takie coś mam
Tylko mniejsze ...
Bardzo ekspansywne.. pnie się po czym się da... siatka, róże, iglaki...
tylko nigdy nie doczekałam tych kolczastych owoców.. moze dlatego, ze jak zaczynało to żółknąć to natychmiast obrywałam.. i wywalałam..
W tym roku zostawię i poczekam na owoce
bo ja chyba takie coś mam

Tylko mniejsze ...
Bardzo ekspansywne.. pnie się po czym się da... siatka, róże, iglaki...
tylko nigdy nie doczekałam tych kolczastych owoców.. moze dlatego, ze jak zaczynało to żółknąć to natychmiast obrywałam.. i wywalałam..

W tym roku zostawię i poczekam na owoce

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Izo witaj, chyba z 10 lat mam tę roślinę i nie wiedziałem, że ona tak się zwie, dzięki CI

- chatte
- Przyjaciel Forum
Olaboga! To już nie zdążę na nauki do Gabi!aleb-azi pisze:myślę, że dyplom trzeba szykować
Zostało niespełna 100 stroniczek, w dużej części znanych, więc pójdzie szybciutko...

Taaa ... dyplom musi być

Izulku, to nie lubi suszy i jak ma za mało wody to żółknie i podsycha. Podlej czasem i nie ruszaj, a owoce na pewno będą

Mati, na tym forum możemy się wielu rzeczy dowiedzieć ;) Ja mam jeszcze trochę roslin niezidentyfikowanych, ale jestem pewna, ze z pomocą forumków wszystkie ponazywam

Cieszę się, ze akurat u mnie poznałeś nazwę echinocystu