Sylki3 pisze:Alinko jeśli chodzi o podlewanie to ja swoje namaczam- mam ich ponad 40, oczywiście czasu trzeba trochę na podlewanie zarezerwować ale przecież ja kolo nich nie stoję tylko wlewam wodę np. do pięciu doniczek bez dziurek, wkładam storczyki i idę obiad robić! zresztą jakbym kolo nich stala i patrzyla to bym w życiu się nie wyrobiła z wszystkim- teraz siedzę na chorobowym to mam dużo czasu ale jak wrócę do pracy to będę siedzieć od 8-16, potem zrobienie obiadu, posprzątanie domu, pranie, prasowanie i z wszystkim jakoś się wyrabiam

uważam że wtedy najlepiej się napiją gdy stoją sobie w wodzie tak z 15 minut. moja mama która mieszka w jednym domu ze mna ma około 20 storczyków i też wszystkie je namacza

ostatnio je tylko podlała to te z większą ilością korzeni miały suchutko już po 3 dniach!
aha a co do stania blisko okna- ja mam w domu bardzo gorąco- ok 25-28 stopni ( zależnie od pomieszczenia) i mam wielki tlok na parapetach tak więc czasem zdarzy się że niektóre dotykają szyby i jeszcze nic imi się do tyej pory nie stało, ja myślę że to też dużo od rodzaju okien zależy

na pewno dużą rolę odgrywa czy są one szczelne

Witam serdecznie

Ja tez już mam 46 ( dzisiaj dostałam jednego w prezencie -od klienta

)
Ja namaczam w starej brytfannie- wchodzi po 10 naraz
Ale,ale Ty trzymasz tylko 15 min? Ja około 2 godzin- może za długo???
Co do okna- tez mam ponad 25 stopni( jestem zmarzluchem!!) I powiem szczerze,te na parapetach ( szczególnie w kuchni) są naprawdę w dobrej kondycji. Mam inny problem-takie przeludnienie -nie wygląda dobrze...miałabym inne ciekawe miejsce na piękną prezentację...tylko co ze słońcem ???