Storczyki Pauli :)
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Pauli :)
No Paula piękny nabytek!Cumbidium pewnie też zdrowiusieńkie,ma takie piękne liście.A z tą ilością w szybkim tempie dostaniesz się do Księgi Ginessa!!Czego Ci szczerze życzę
.Twoje własne kwitnienia też piękne.O tej porze roku cieszy nas każdy listeczek i kwiatuszek.
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za miłe słowa
Anusska ta niby miniaturka rośnie w normalnej wielkości doniczce, ale faktycznie jest bardzo króciutka, ale czy miniaturka to ja nie wiem ;) Jako miniaturkę mi ją sprzedali ;)
Anusska ta niby miniaturka rośnie w normalnej wielkości doniczce, ale faktycznie jest bardzo króciutka, ale czy miniaturka to ja nie wiem ;) Jako miniaturkę mi ją sprzedali ;)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Phalaenopsis jest cudowny i bardzo oryginalny. Skąd wzięłaś takie cudo?
A storczyków masz bardzo dużo... Mi jesienią minie 6 lat, jak zbieram, a mam niewiele więcej
(.
A storczyków masz bardzo dużo... Mi jesienią minie 6 lat, jak zbieram, a mam niewiele więcej
Storczykowa - kupiłam go w centrum ogrodniczym pod Poznaniem
Mieli masę nakrapianych, w róznych kolorach itp tylko niestety finanse ograniczone ;)
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Szkoda, że ja takich sklepów nie mam... Tylko zwykły praktiker, czasem LM, bardzo rzadko obi. No i wystawy, ale też bardzo rzadko, tylko 2 razy w roku, a w zeszłym roku tylko raz.paula_ pisze:Storczykowa - kupiłam go w centrum ogrodniczym pod PoznaniemMieli masę nakrapianych, w róznych kolorach itp tylko niestety finanse ograniczone ;)
-
bogumila
- 1000p

- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paula widzę , że dalej szalejesz w tak krótkim czasie 65 sztuk
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękny nowy nabytek...Takie uwielbiam 
65 sztuk? Oj to ja musiałabym u sąsiadów wynajmować parapety hihi...;)
65 sztuk? Oj to ja musiałabym u sąsiadów wynajmować parapety hihi...;)
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ach, ale to okno kusi. Takie wielkie i pełne storczyków- super. Tempo zbierania ekspresowe- tylko podziwiać. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli oglądać wkrótce wspaniałą galerię. Piękne kwitnienia.Oczu oderwać nie można. Mnie też najbardziej spodobał się ten kropkowano- mazany. Jakoś ostatnio zmienia mi się gust.
Śnieżko, ten z mazami to też mój ulubieniec ;) Najpierw miałam fazę na białe, bo takie dostojne, potem różowe - bo takie słodkie, potem żółte - bo taka energia od nich bije, a teraz mazy, ciapki itp bo takie niepowtarzalne są
Na szczęście o parapety nie muszę się martwić, stare budownictwo ma ten plus, że okna są wielkie
poza tym doszedł mi nowy pokój, więc i o jedno okno i balkon mam więcej ;) Teraz ten, gdzie mam wszystkie storczyki będzie sypialnią, zostaną w niej wszystkie storczyki, które nie kwitną, bo tu jest najwięcej słonka 
Na szczęście o parapety nie muszę się martwić, stare budownictwo ma ten plus, że okna są wielkie
Piękne zdjęcia pokazałaś.
Wynik 65 szt od wrześnie to jak dla mnie prędkość światła
Jak tak dalej pójdzie to na koniec tego roku będziesz mogła otworzyć storczykarnię
Przyznam, że zazdroszczę zapału
Wynik 65 szt od wrześnie to jak dla mnie prędkość światła
Przyznam, że zazdroszczę zapału
gogi mój wynik to też zasługa mojej Mamy, które zrezygnowała ze swoich storczyków i mi je oddała (ok 20 sztuk) a sama przelała swoją miłość na fiołki 
sylki3 pomieściłoby Ci się na pewno ;)
Ja mam ustawione na parapecie, na półce pod parapetem, kilka podwieszonych do karnisza.... i jeszcze trochę miejsca bym znalazła, gdyby było trzeba

Ja mam ustawione na parapecie, na półce pod parapetem, kilka podwieszonych do karnisza.... i jeszcze trochę miejsca bym znalazła, gdyby było trzeba