Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
No własnie, gorzej to będzie, jak zacznie topnieć 

Witaj Aneto
Na brak śniegu podobnie jak ja nie możesz narzekać
Ciekaw jestem jak będą wyglądać te nasze rośliny jak wyjrzą spod tych zwałów. Miejmy nadzieję, że za bardzo nie ucierpią
Za to słońce masz piękne 

Na brak śniegu podobnie jak ja nie możesz narzekać

- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, u nas dzisiaj piękny słoneczny dzionek - 6,5. Nie wiem o czym pisze Zenobiusz, że niby śniegu u nas mało
Co prawda mam kilkadziesiąt ładnych kilometrrów do Lublina, ale u nas śniegu tyle co u Ciebie
Dobrze ze udało mi się załatwić odśnieżanie miejskim pługiem mojej dojazdówki (ok.70 m), bo nie byłoby szansy na wyjazd. Rano M wziął się za odśnieżanie, ale zajęłoby mu to do wielkanocy, jakby nie pomoc z zewnątrz
Leży spokojnie ok. 60 cm śniegu. A jeszcze z przerażeniem patrzę na dachy. Tyle ton śniegu na nich zalega
i te sople. A ponoc dopiero od środy nam zima pokaże prawdziwe opady
I jeszcze coś dla Ciebie, taki skromniutki dwukolorowy

I jeszcze coś dla Ciebie, taki skromniutki dwukolorowy

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Pamelko, Twoje anthurium jest pieknie wybarwione! Wiem, o czym piszesz, bo ja sama musiałam odśniezyć dojazdówkę, aby wyjechać z domu
Oj, niezła to gimnastyka...
Majka, dzięki za urocze kwiaty magnolii- to drzewko(choć inna odmiana) było moim pierwszym nabytkiem ogrodowym. Uwielbiam je nie tylko w porze kwitnienia: dziś, gdy mijam je (czy to swoje, czy w innych ogrodach, które są na "mojej" codziennej trasie), mówię do nich:"jeszcze chwilkę, moje drogie, jeszcze chwilkę i pokażecie swe piękno"

Majka, dzięki za urocze kwiaty magnolii- to drzewko(choć inna odmiana) było moim pierwszym nabytkiem ogrodowym. Uwielbiam je nie tylko w porze kwitnienia: dziś, gdy mijam je (czy to swoje, czy w innych ogrodach, które są na "mojej" codziennej trasie), mówię do nich:"jeszcze chwilkę, moje drogie, jeszcze chwilkę i pokażecie swe piękno"

- majka300
- 1000p
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Dzięki serdeczne, Majko!
Dziś w nocy spadła kolejna porcja śniegu... Kolejne 20 cm... Śniegu jest już tyle, że nie ma gdzie go wywozić. M. ostatnio ok. 60 taczek wywiózł na "pole", a ja- zanim dziś wyjechałam do pracy- odgarnęłam już tylko ścieżkę na szerokośc łopaty. Dalej nie dałam rady
Co się dzieje, co się dzieje

Dziś w nocy spadła kolejna porcja śniegu... Kolejne 20 cm... Śniegu jest już tyle, że nie ma gdzie go wywozić. M. ostatnio ok. 60 taczek wywiózł na "pole", a ja- zanim dziś wyjechałam do pracy- odgarnęłam już tylko ścieżkę na szerokośc łopaty. Dalej nie dałam rady

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Aneta - zima, po prostu prawdziwa zima.
Tak sobie myślę że powinniśmy zorganizować ogólnokrajową akcję i wywieźć nadmiar w góry
Tak sobie myślę że powinniśmy zorganizować ogólnokrajową akcję i wywieźć nadmiar w góry

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aneto u mnie od rana sypie, przeleciałam wszystkie strony Twojego ogrodu , masz po prostu cudnie , ale najbardziej zazdroszczę Ci tych sosen szczepionych, sosny czarnej nana,sosny górskiej vaerlla i sosny wejmutki mocopin .
Widzę że pampasowa trawka u Ciebie zakwitła ,jestem ciekawa czy przezimuje .
Genia
Widzę że pampasowa trawka u Ciebie zakwitła ,jestem ciekawa czy przezimuje .
Genia
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu, przede wszystkim baardzo Ci dziękuje za te miłe słowa, tym bardziej, że padają z ust takiej "weteranki ogrodowej"
Sama jestem ciekawa, jak mi ten mój ogród przezimuje, bo na dziś już tylko szczyty szczepionych wierzb są widoczne i kilka kul hortensji- cała reszta pod śniegiem....
Pamelko, ciągle wiosennie u Ciebie. Brawo! To piekna i wyczekiwana odmiana!
U nas dziś - po nocnej zawierusze- temp. na + i morze wody na miejskich drogach...

Pamelko, ciągle wiosennie u Ciebie. Brawo! To piekna i wyczekiwana odmiana!

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny wianekdkny pisze:Przypomniał mi się piekny czas , kiedy to lato wydało swe owoce. Postanowiałm to wykorzystać i tak oto powstał ten wianek na drzwi:

Teraz jakbyś taki powiesiła to ptaki by go zjadły

- majka300
- 1000p
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Dawidzie, z tego wianka zostały już tylko zasuszone niewielkie gronka- zdobi teraz już tylko garaż
Majeczko! Dzięki za pamięć i powiew wiosny

Majeczko! Dzięki za pamięć i powiew wiosny

Z trwogą obserwuję zwały sniegu na dachu.
Tak na oko, to ten spadający śnieg po prostu przywali mi moją szczepiona trzmielinę... Może by tak po strażaka jakiego zawezwać
Oj, boje się, co to będzie wiosną

Oj, boje się, co to będzie wiosną