Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

Przedstawiam Wam moja cambrie,która ma już kilka otwartych kwiatów ,będę czekać na resztę aby móc Wam pokazać w całej oazałości :D Obrazek Obrazek Obrazek
Sami powiedzcie czy nie jest piękna ,może wolałabym w innym kolorze np taka śmietankowo- brązowa , ale nadrabia pięknymi kwiatami ,no i ma dwa pędy z jednaj psb :heja .
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Rośnie mi jeszcze jedna ślicznotka jeden pędzik już niczego sobie ,ale ma jeszcze dwa schowane w zakamarkach psb ,wypatrzyłam sobie oczy żeby je dojrzeć :shock: Kiedy kwiaty się pojawią będzie kwitła długo biorąc pod uwagę stan pędów ,już sie cieszę chociaż pąki jeszcze w stadium in vitro :;230 Obrazek Obrazek Na pierwszym zdjęciu jeszcze mały pędzik , te dwa nowe pędy do takiej długości to jeszcze ze dwa tygodnie jak nie lepiej muszą rosnąć ;:65 ;:65 ;:65
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Obecnie cieszące moje oczka phal. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Sami widzicie jak mało kwiatów maja storczyki w tą okrutnie zimną zimę ,kiedy zazwyczaj jest ich do 10 na pędzie to teraz po kilka tak jak na tym różowym :cry:
Jeszcze kilka fotek na długie zimowe wieczory. Obrazek Obrazek Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cuda... Takiego jak ten pierwszy ostatnio sobie kupiłam, niestety przekwitającego (był tylko 1 taki w sklepie), ale lepszy taki niż żadny. Ta odmiana mi się bardzo podoba...
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Jeszcze moje okno kuchenne na którym mam kilka cudownie pomagających przetrwać mi zimę roślinek Obrazek

A tu moja ślicznotka Burrageara Nelly Isler
Obrazek Obrazek
Pachnie cudnie ,cały dzień ale najintensywniej ok południa.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Agnieszko, nie narzekaj, u mnie (i wielu osób) same straty w pączkach. Wspaniałe masz kwitnienia. Ciesz się nimi !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Wielkie szczęście nawiedziło moją hodowlę ;:1 doczekałam się nowego dzidziusia ;:86 u dendrobium nobile -ledwo go widać, a ja już puchnę z dumy :heja :heja Obrazek

Za to dendrobium phal . penetruje tajemniczy szkodnik ;:214 a może to jakaś wirusowa zaraza .Co Wy na to? Miał może ktoś takie objawy ?Dodam ,że" grupa" dendrobium stoi w jednym miejscu i u innych nic nie widać ,żadnych zmian . Obrazek Jeszcze jedno zmiany tylko na najmłodszych liściach -chyba są najsmaczniejsze ;:112
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Dusiu ten który Ci się tak podoba niestety nie jest moim kwitnieniem ale kupiony w bardzo dobrym stanie zaraz po dostawie miał na początku tylko dwa i pół kwiatka ,a reszta same pąki i nawet myślałam ,że nie doczekam kwitnienia w całej okazałości a tu taka niespodzianka ,pączki nie opadły i to już jest sukces.Kupiony w te największe mrozy ze dwa tygodnie temu.

Mała Mi dziękuję za odwiedziny i komplementy ,sama dobrze wiesz jak boli strata każdego pączka.Ja też tej zimy straciłam kilka bardzo ładnych pączusiów ,właściwie na swoje życzenie ,przestawiłam już zaczynającego kwitnienie falka z ciepłego parapetu na chłodniejsze ,ale za to bardziej przyjazne dla oka miejsce i było po pączkach.Pocieszam się ,że jesienią doczekam się znowu kwiatów :-D
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu ten który Ci się tak podoba niestety nie jest moim kwitnieniem ale kupiony w bardzo dobrym stanie zaraz po dostawie miał na początku tylko dwa i pół kwiatka ,a reszta same pąki i nawet myślałam ,że nie doczekam kwitnienia w całej okazałości a tu taka niespodzianka ,pączki nie opadły i to już jest sukces.Kupiony w te największe mrozy ze dwa tygodnie temu.
Ja swojego kupiłam tydzień temu, przekwitającego, ale w dobrym stanie. Tylko 1 taki był, więc musiałam zadowolić się przekwitającym. Niby ma pąki, ale nie chcą się otworzyć do końca.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Agnieszko masz piękne okno kuchenne!Moje niestety o połowę !! węższe,a tak by mi się przydały takie dłłłłłłłłłłługie parapety!A przede wszystkim gratuluje ;:138
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Mnie też się podoba Twoje okno kuchenne, ale zwróciłam uwagę, że obok storczyków stoi kosz z owocami. Czy te owoce nie skracają życia kwiatuszkom?
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Wiolu u mnie zawsze zima z lewej rośnie cebula i szczypiorek w doniczce ,po środku storczyki , a z prawa zawsze stoją misy z owocami .Złego wpływu na kwitnienie nie zauważyłam ,chociaż w jakimś poście było o pomarańczy naszpikowanej gożdzikami i ja uważam ,że to gożdziki ,które wydzielają intensywne olejki eteryczne mogą niekorzystnie wpływać na kwiaty ,albo podziurawiona skórka od pomarańczy. U mnie taki obrazek jest od zawsze i symbioza między nimi panuje ,storczyk ,który stoi najbliżej kwitnie gdzieś od Wszystkich Swiętych i to jest już przedłużenie pędu ,obok miltonia super się czuje ,więc u mnie sielanka ;:1
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękny tn pierwszy...taki oryginał ;) Pozostałe również sliczne :) No i gratulacje dzidziusia u dendrobium :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

agnieszka__ pisze:Wiolu u mnie zawsze zima z lewej rośnie cebula i szczypiorek w doniczce ,po środku storczyki , a z prawa zawsze stoją misy z owocami .Złego wpływu na kwitnienie nie zauważyłam ,chociaż w jakimś poście było o pomarańczy naszpikowanej gożdzikami i ja uważam ,że to gożdziki ,które wydzielają intensywne olejki eteryczne mogą niekorzystnie wpływać na kwiaty ,albo podziurawiona skórka od pomarańczy. U mnie taki obrazek jest od zawsze i symbioza między nimi panuje ,storczyk ,który stoi najbliżej kwitnie gdzieś od Wszystkich Swiętych i to jest już przedłużenie pędu ,obok miltonia super się czuje ,więc u mnie sielanka ;:1
No to super, że u Ciebie owoce nie oddziałują negatywnie na storczyki. Czytałam wielokrotnie /również na tym forum/, że obecność owoców powoduje szybkie przekwitanie kwiatów u storczyków.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Ja tez czytałam o wpływie owoców na skrócenie kwitnienia storczyków, ale podobnie jak u Agnieszki- w pobliżu moich sabotków stoją zawsze jakieś sezonowe owoce i nie zauważyłam, zeby sabotki wyraźnie krócej kwitły, niż sabotki stojące w innym miejscu. Nie wiem jednak jak to wpływa na Phal., bo u mnie Phal. stoją gdzie indziej.

A tak w ogóle to widok kuchennego okna z kwitnącymi storczykami jest super, od razu robi się cieplej w taką ostrą zimę. Piękne też są Phal. na portretowych fotkach. Takiego jak ten pierwszy też mam. Jest w realu jeszcze ładniejszy, tylko mój kupiony był w zeszłym roku już przekwitający, więc nie cieszyłam się zbyt długo kwiatami. Teraz mogę to nadrobić oglądając Twojego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”