Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi

Post »

Dominiku myślałam o większych zwierzakach typu zając ,sarna które potrafią pięknie ogryźć korę z drzewek owocowych. Działkowiec na prawdę polecam, cały czas pojawiają się jakieś nowinki przydatne w ogrodzie. Zbieram gazetę od kilku lat naprawdę się przydaje. Jaszczurki to Ci zazdroszczę nie widziałam w naszych stronach od kilku lat. Chodzą sarny, kuropatwy, lisy i zające które regularnie ogryzają drzewka bo M nie zdąży na czas okręcić.
Aga nie jestem pewna czy kupiłam szmaragdy czy brabanty na jesieni. Możesz podjechać na wiosnę i zobaczyć, płaciłam po 4 zł za sadzonki 20 cm ładnie rozkrzewione na dole. Sadzonki były kopane z pola nie z pojemnika, obejrzałam dokładnie, na razie widać że są zdrowe.Do kompletu dobrałam kulki na obwódkę które nie trzeba przycinać same się formują. Mogę dać Ci namiary, to niedaleko ode mnie.
Elu sezon przecież blisko, niektóre rośliny z torebki trzeba niedługo wysiać. Zniknie śnieg to mam nadzieję wyszperać jakieś tańsze rośliny, wcześniej przed sezonem. Później będą dużo droższe a nieraz można trafić na coś ładnego. Brakuje mi drzew i iglaków kolumnowych, stożkowych, iglaków nasion nie wysieję bo za wolno rosną. Patrzyłam na AL rośliny sporo podrożały, doliczyć przesyłkę i nie wiadomo w jakim stanie roślina dotrze.
Aga Takie iglaki kupiłam :P

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu ;:167 piękne pokazujesz fotki ;:138 Ładną rabatkę zaprojektowałaś :lol: Szkoda że mieszkasz daleko ,u mnie w marketach tuje kupiłam po 9,90 od 90cm do 120 cm. Były też cyprysiki tej samej wielkości :lol: Na wiosnę na pewno znowu będą ;:108 Dobrze że tak wcześnie sobie planujesz :heja Ja też kupiłam nasiona, ale jeszcze czekam na wysiewanie, jak będzie więcej słonka i dłuższy dzień :heja Chcesz przesadzić roślinki spod brzozy ,ja nic nie mam pod brzozą i nie wiem co bym mogła posadzić doradż mi ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko pomyłka, przesadzę z pod wierzby. Mogę wysłać różne projekty na pw. tylko zmniejszę zdjęcia. Nasion na razie nie kupiłam :cry:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:167 ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko dziękuję ;:167
Begonie, dalie miniaturki, ognik
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne ;:138 dalie miniaturki Jeszcze nie widziałam, begonia też śliczna ;:138 Życzę słoneczka Aniu ;:3 jak tam u Ciebie :?: U mnie -13
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miniaturki wysiałam z nasion, kwitły od razu tego samego roku. Teraz wykopuję karpy i jestem zadowolona są lekkie i nie zajmują dużo miejsca. Wysokie odmiany mają duże karpy i trzeba się nadźwigać, przenieść ciężko tylko trzeba ładować na taczkę. Wolę maluchy mniej kłopotliwe. Wysiewałam po 15 maja razem z astrami i aksamitkami. W ogrodach stosowane są na obwódki.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam cztery torebki astrów Aniu ;:138 to znaczy że można wysiać prosto do ziemi :?:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko astry od zawsze wysiewałam od razu do ziemi. Zaznacz tylko miejsce bo podczas plewienia można wyciąć. Zaznaczam miejsce kijkami albo kamykami otoczakami wtedy wiem że coś w tym miejscu posiałam albo posadziłam malutką sadzonkę. Rośliny w taki sposób wysiane kwitną troszkę później. Za gęste wschody trzeba przerwać albo przepikować.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ania ...w jakiej cenie sa u Was np. takie.....

Obrazek
podaj też wysokość .
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko to jest sadzonka dwuletnia, ok 20 -25 cm musiała bym zmierzyć ale na rzazie zasypane są śniegiem. Płaciłam 4 zł, sadzonka wykopana prosto z pola. Ten pan sieje z nasion. Jeszcze widziałam jakieś sadzonki kolumnowe chyba po 10zł. Kupiłam też sadzonki ok 50-60 cm po 10 zł ale w innym miejscu. Miał jeszcze takie tylko małe.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytam bo chciałam się zorientować jak z cenami u nas....takie na ok. 1m są po ok. 10 zeta....zależy ile sztuk się kupuje...w doniczkach.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałaś na Al. ceny iglaków szczepionych na pniu, dosłownie szok. Ciekawe jak jest w szkółkach :?:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anna11 pisze:Widziałaś na Al. ceny iglaków szczepionych na pniu, dosłownie szok. Ciekawe jak jest w szkółkach :?:
Nieeeeeeeee....nie widziałam,nie kupię na al....tylko albo w szkółce...albo na ryneczku-mam takich dwu....mają szczepione na palikach :tan
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podaj mniej więcej w jakich są cenach :?:
Zablokowany