Spełniane marzenia
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Spełniane marzenia
Czekam na tę piękną fotkę gożdzików Wiosenko śliczny hiacyncik 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wiosenko!
Ta trawa to Miscanthus "Morning light"
Miłego dnia

Ta trawa to Miscanthus "Morning light"
Miłego dnia

Witam Witam
Goryczko ty to expresem odpowiadasz
dziękuję , :P już zapisany w zeszycie i czeka na zakup.
Romciu co miałam to wysłałam
Marylko dzięki za odwiedziny
Dzidziu dziękuję za zdjęcie barwinka(
). Jaka obróbka komputerowa
Lalciu bardzo dobrze, że przekonałaś się do gazani .Moje zdjęcie nie ukazało w pełni urody tych kwiatów .Warto je mieć w swoim ogrodzie
Kolejny raz kawałek mojej działki. Oj sadzę ja na zdjęciach sadzę
Korzystam z zapisków zebranych na forum,
żebym dostała połowę tych roślin w szkółkach to byłby sukces niesamowity .

Goryczko ty to expresem odpowiadasz

Romciu co miałam to wysłałam

Marylko dzięki za odwiedziny

Dzidziu dziękuję za zdjęcie barwinka(

Lalciu bardzo dobrze, że przekonałaś się do gazani .Moje zdjęcie nie ukazało w pełni urody tych kwiatów .Warto je mieć w swoim ogrodzie

Kolejny raz kawałek mojej działki. Oj sadzę ja na zdjęciach sadzę

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
WIOSENKO zdradż czego będziesz szukać w ogrodniczych?czy już coś siejesz?
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiosenko piękna rabata połączona z żywopłotem, całość starannie wykorowana. A może masz dostęp do większej ilości kory?
Pozdrawiam Zenek
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Ja też już rozglądam się za nasionkami
ale jak patrzę na tą pogodę
to mi się odechciewa

ale jak patrzę na tą pogodę
to mi się odechciewa

Witajcie wspaniali OGRODNICY
WIOSNO WIOSNO GDZIEŚ TY
JESZCZE NA MNIE NIE CZAS
PRZYJDĘ PRZYJDĘ
;:54

Bardzo dziękuję za tak piękne kwiaty
Zenku kora ostatni raz kupowana,bo to spory wydatek .Kupiona w tartaku Do taniej nie mam dostępu
LALCIU w ogrodniczym mam zamiar upolować ROBINIE czyli akację szczeciniasta wpadnij do Urszulki i na ostatnich stronach jej postów jest pokazana w pełnej krasie .Na pewno będziesz zauroczona jej pięknem.Myślałam że poszukam jej na Zemborzyckiej i prawdopodobnie jest jeszcze dobry punkt obok Makro ale tam nie byłam :P
DZIDZIU wydawało mi się że ze mnie ogrodniczka pełną parą ;:107 ale powiedz czy te piękne niebieskie kwiaty to clematis
NIE mam tak pięknych kwiatów ,ale przesyłam zwiastuny wiosny .Więc ćwiczmy odgięcie głowy do góry bo takie widoki niedługo przed nami

WIOSNO WIOSNO GDZIEŚ TY

Bardzo dziękuję za tak piękne kwiaty

Zenku kora ostatni raz kupowana,bo to spory wydatek .Kupiona w tartaku Do taniej nie mam dostępu

LALCIU w ogrodniczym mam zamiar upolować ROBINIE czyli akację szczeciniasta wpadnij do Urszulki i na ostatnich stronach jej postów jest pokazana w pełnej krasie .Na pewno będziesz zauroczona jej pięknem.Myślałam że poszukam jej na Zemborzyckiej i prawdopodobnie jest jeszcze dobry punkt obok Makro ale tam nie byłam :P
DZIDZIU wydawało mi się że ze mnie ogrodniczka pełną parą ;:107 ale powiedz czy te piękne niebieskie kwiaty to clematis

NIE mam tak pięknych kwiatów ,ale przesyłam zwiastuny wiosny .Więc ćwiczmy odgięcie głowy do góry bo takie widoki niedługo przed nami

Pozdrawiam - wiosenka
Widziałam robinię cudo.Ja też często bywam na Zemborzyckiej 

Lalciu i widziałaś ją tam w sprzedaży 
Co myślisz o kupieniu hortensji bukietowej PINKI WINKI Bardzo ładnie wygląda

Co myślisz o kupieniu hortensji bukietowej PINKI WINKI Bardzo ładnie wygląda
Pozdrawiam - wiosenka
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Wiosenko - hohoho, toż tu zamiary robiniowe kwitną
A ja dzisiaj mniej kwiatowo, a bardziej praktycznie. Bo przeczytałam, że kupiłaś korę w tartaku. Ojojoj, bądź ostrożna! Często ma grzyby i szkodniki - znam ogród, gdzie kora wysypana wprost z tartaku wykosiła niemal wszystkie rośliny, a właściwie szkodniki co w niej siedziały. Poza tym świeża kora wyjada cały azot w procesie rozkładu, i nie starcza go już dla roślin.
Taka świeżą korę trzeba przekompostować minimum kilka miesięcy, zanim się ją rozsypie na rabatki. Nawet i wtedy (jeżeli jest to tylko kilka miesięcy) warto ją polać mocznikiem lub posypać nawozem azotowym i dobrze zmoczyć. Niech się przegryzie
Teraz już "nicio", bo śpi sobie pod śniegiem, ale pooglądaj ją wiosną, czy nie wyglada "za świeżo".
Pozdrawiam - Ula

A ja dzisiaj mniej kwiatowo, a bardziej praktycznie. Bo przeczytałam, że kupiłaś korę w tartaku. Ojojoj, bądź ostrożna! Często ma grzyby i szkodniki - znam ogród, gdzie kora wysypana wprost z tartaku wykosiła niemal wszystkie rośliny, a właściwie szkodniki co w niej siedziały. Poza tym świeża kora wyjada cały azot w procesie rozkładu, i nie starcza go już dla roślin.
Taka świeżą korę trzeba przekompostować minimum kilka miesięcy, zanim się ją rozsypie na rabatki. Nawet i wtedy (jeżeli jest to tylko kilka miesięcy) warto ją polać mocznikiem lub posypać nawozem azotowym i dobrze zmoczyć. Niech się przegryzie

Teraz już "nicio", bo śpi sobie pod śniegiem, ale pooglądaj ją wiosną, czy nie wyglada "za świeżo".
Pozdrawiam - Ula
ULEŃKA dała cenne rady o korze ,a ja też nieświadoma sypałam prosto z tartaku
Jak czytam tu różne porady ,przekonuję się jak mało wiem i jak dużo popełniłam błędów w moim ogrodzie
WIOSENKO robini nie widziałam ,mogłam nie zwrócić uwagi ,hortensja też mi się podoba mam ją na liście(potrzebuję coś w cieniste miejsce),myślę też kupić fotergillę (krzew wiosną kwitnący na biało,jesienią ma czerwone liście,może też rosnąć w cieniu)Widziałaś ten krzew na forum?

Jak czytam tu różne porady ,przekonuję się jak mało wiem i jak dużo popełniłam błędów w moim ogrodzie

WIOSENKO robini nie widziałam ,mogłam nie zwrócić uwagi ,hortensja też mi się podoba mam ją na liście(potrzebuję coś w cieniste miejsce),myślę też kupić fotergillę (krzew wiosną kwitnący na biało,jesienią ma czerwone liście,może też rosnąć w cieniu)Widziałaś ten krzew na forum?
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Witaj Lalcia
Piszę tu, u Wiosenki, żeby się nie zgubiło. Fotergillę zdaje się, ma Tamaryszek. Pięknie wygląda jesienią ( i Tamaryszek, i fotergilla
).
A o korze też się gdzieś doczytałam na forum, już nie pamiętam w którym watku...
Pozdrawiam szanowną Gospodynię wątku

A o korze też się gdzieś doczytałam na forum, już nie pamiętam w którym watku...
Pozdrawiam szanowną Gospodynię wątku

WITAJCIE MOJE SYMPATYCZNE PRZYJACIÓŁECZKI Z FORUM 
Wspaniałe zestawienie kwiatów w jednej tonacji
ROMCIU u mnie wyświetliło się okienko (zdjęcie czasowo niedostępne)A taka jestem ciekawa co mi przysłałaś
URSZULKO i co teraz z tą korą po zimie zrobić
walenie głową tu już nic nie da .Jak myślisz jak podsypię pod rośliny nawozu to zostanie zrekompensowany brak azotu i jakoś sobie rośliny poradzą (kora leży drugą zimę) Tak to jest jak człowiek naogląda się kolorowych gazet ogrodniczych i ślepo wierzy w to co napisane
TO są właśnie uroki początkujących działkowców .
GORYCZKO dziękuje za MIGDAŁKA
Dla mnie to jest zgaduj zgadula
Hiacynty w pełnym rozkwicie a pachnie w kuchni

Wspaniałe zestawienie kwiatów w jednej tonacji

ROMCIU u mnie wyświetliło się okienko (zdjęcie czasowo niedostępne)A taka jestem ciekawa co mi przysłałaś

URSZULKO i co teraz z tą korą po zimie zrobić

GORYCZKO dziękuje za MIGDAŁKA

Hiacynty w pełnym rozkwicie a pachnie w kuchni

Pozdrawiam - wiosenka
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Zgadłaś
poczekaj jeszcze trochę i koniecznie codziennie podglądaj mówiąc do nich żeby wykiełkowały
Kwiatki to lubią

Kwiatki to lubią

WITAJ MARYLKO Ja to wszystko czynie tylko wstydziłam się powiedzieć
.
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam - wiosenka