Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Zenku witaj widzę u Ciebie piękne przylaszczki i psi żeby , ja wiosną mam nadzieje że też po raz pierwszy zakwitną w moim ogrodzie . Już się nie mogę doczekać .
Ładna kompozycja suszonych kwiatów .
Genia
Ładna kompozycja suszonych kwiatów .
Genia
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Aneto za oknem tęga zima , a słoneczne ciepłe dni mienionego lata uwiecznione na zdjęciach pomagają nam przetrwac cięzki okres.
Geniu przyylaszczki i psi ząb zakwitną na pewno. Przed silnymi mrozami chroni je gruba warstwa śniegu, którego jeszcze swieżą dostawę zapowiadają synoptycy.
Geniu przyylaszczki i psi ząb zakwitną na pewno. Przed silnymi mrozami chroni je gruba warstwa śniegu, którego jeszcze swieżą dostawę zapowiadają synoptycy.
Pozdrawiam Zenek
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zenku!
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Ogród bardzo ładny. Dużo pięknych
iglaków, kwiatów. Są też moje ulubione rośliny skalne. Azalie w pięknych
kolorach. Wierzyć się nie chce, że to męska ręka aranżowała ten ogród.
Bardzo mi się podobało

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Ogród bardzo ładny. Dużo pięknych
iglaków, kwiatów. Są też moje ulubione rośliny skalne. Azalie w pięknych
kolorach. Wierzyć się nie chce, że to męska ręka aranżowała ten ogród.
Bardzo mi się podobało

- ZENOBIUSZ
Witaj Krysiu /goryczko 143/
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. W ogrodzie naszym który tworzymy wraz z małżonką , znaczną część zajmuja drzewa i krzewy iglaste z niewielką ilością liściastych.
Rośliny skalne i rabatowe wypełniaja jedynie wolne przestrzenie pod koronami drzew , a tym samym wprowadzaja kolor w tej części ogrodu. Zapraszamy do kolejnych odwiedzin i życzymy miłego i
dnia.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. W ogrodzie naszym który tworzymy wraz z małżonką , znaczną część zajmuja drzewa i krzewy iglaste z niewielką ilością liściastych.
Rośliny skalne i rabatowe wypełniaja jedynie wolne przestrzenie pod koronami drzew , a tym samym wprowadzaja kolor w tej części ogrodu. Zapraszamy do kolejnych odwiedzin i życzymy miłego i

Pozdrawiam Zenek
Witaj Zenku, wiosenne fotki bardzo ładne, ale przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać na tą upragioną już wiosnę. Ostatnie prognozy jakoś nie wróżą dobrze. A szkoda, bo ta zima to już wystarczająco dała nam w kość.
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Zenku witaj masz piękne pierwiosnki ząbkowe, ale takiego koloru jeszcze nie widziałem 

- ZENOBIUSZ
Marcin masz rację na wiosnę to my musimy jeszcze troszkę poczekać. Przeglądając zdjęcia z ubiegłego roku choc przez chwilę zapominamy o zimie, i silnych mrozach panujących za oknem.
Mateusz pierwiosnnki te zakupione były w roku ubiegłym, własnie ze względu na kolor który pasował do pozostałych roślin z tej rabatki.
Mateusz pierwiosnnki te zakupione były w roku ubiegłym, własnie ze względu na kolor który pasował do pozostałych roślin z tej rabatki.
Pozdrawiam Zenek
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00

"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- ZENOBIUSZ
Karino jeszcze poczekamy, musimy się uzbroić w cierpliwość. Wiosna na pewno przyjdzie, ale oby jak najwcześniej.
Pozdrawiam Zenek
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Ale mocne kolory. To dopiero radość dla oczu. Uwielbiam kolory cynii są tak jaskrawe jakby świeciły.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- ZENOBIUSZ
Janusz te ładne i długo kwitnące kwiaty po raz pierwszy zawitały do naszego ogrodu w roku ubiegłym. Mam nadzieję że również w tym roku za sprawa mojej małżonki znów się pojawią.
Pozdrawiam Zenek
Witaj Zenku, piękne kolory lata. Cynie zawsze mi się podobały. Miałem je w zeszłym roku, ale tylko dwa kolory: czerwone i różowe. Może kupię je jeszcze i w tym.
A kuklik , czy to jest to może Kuklik szkarłatny - Geum coccineum ?
A kuklik , czy to jest to może Kuklik szkarłatny - Geum coccineum ?
- ZENOBIUSZ
Marcinie na przedstawionym zdjęciu jest kuklik szkarłatny
Wracając do cyni to w roku ubiegłym były posadzone w naszym ogrodzie po raz pierwszy , i w tym roku zapewne się pojawią. Są mało wymagające i długo zdobią ogród swoimi kolorami.
Wracając do cyni to w roku ubiegłym były posadzone w naszym ogrodzie po raz pierwszy , i w tym roku zapewne się pojawią. Są mało wymagające i długo zdobią ogród swoimi kolorami.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Mrozy ustępują.
Dzisiaj od rana wieje silny wiatr połączony z opadami sniegu, i wreszcie jest godziwa temperatura - 7 stopni.
Dzisiaj od rana wieje silny wiatr połączony z opadami sniegu, i wreszcie jest godziwa temperatura - 7 stopni.
Pozdrawiam Zenek