Nałogowiec storczykowiec ;-)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nałogowiec storczykowiec ;-)

Post »

Jejuniu ale ceny i jakie pięknoty ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Obydwa storczyki zdecydowanie warte swojej ceny :) . A kotek słodko leniuchuje ;:167
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niech kwitną dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłługo!!!!A ciciuś - cudo,proszę wygłaskać pod bródką.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Masz rację jak brać to brać obydwa są urocze :) a strażnik zajefajny :) podrap go za uszkiem
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne te cymbidia, życzę powodzenia w uprawie. :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale piękne Cymbidium, chciałabym mieć jedno w takim kolorze, a wszystkie 3 mam zielone.
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p
Od: 6 lis 2009, o 23:18

Post »

Dziś mam smutną tematykę :( Trafiło , jak każdemu przy większej ilości roślin - pojawiają się prędzej czy później kłopoty. Dzisiaj mój kocio skoczył i złamał liść u storczyka , przy okazji odsłaniając jego ponurą tajemnicę -uszkodzony stożek wzrostu-a raczej jego brak :? Miejsce po stożku jest suche ,mimo że sczerniałe -roślina jak widać na zdjęciu tworzy cały czas nowe korzonki i kwitnie( ma w obecnej chwili tylko jeden duży liść,bez żadnych oznak chorobowych )-prewencyjne potraktowałam go grzybobójczym medykamentem .Nie wiem ,czy storczyk będący w takim stanie rokuje jakieś nadzieje na rozrost w przyszłości,lub czy wytworzy nowy stożek lub np. keiki ? Póki co zostaje staranna obserwacja i ostrożność przy podlewaniu . Chyba że ktoś ma już takie doświadczenia i skuteczne porady lub chociaż pomysły ? Będę wdzięczna :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wkrótce powinno się pojawić keiki. Ten Phal. pewnie ugnił, do liści musiała dostać się woda. U mnie kilka już traciło stożki, od poparzeń słonecznych albo od ugnicia. Póki ma liście, jest duża szansa, że przeżyje, jak straci wszystkie to raczej po nim. Twój ma korzonki i liść, więc może sobie poradzi. Keiki powinno się pojawić za jakiś czas, powinno szybko urosnąć i w niecały rok od wyrośnięcia będzie zdolne do kwitnienia. Mój storczyk poparzony w szklarni niecałe 3 lata temu, bardzo szybko puścił keiki, które już po pół roku zakwitło. Niestety już go nie mam, niecały rok temu znowu go poparzyło, tym razem usechł całkiem. Jakaś delikatna roślinka, ale szkoda mi było, to był najstarszy storczyk w mojej kolekcji (kupiony w 2005 roku, wcześniejszych już nie miałam).
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Postąpiłaś, przynajmniej według mnie, prawidłowo. Teraz pozostaje czekać i liczyć na keiki...Trzymam kciuki ;:108
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Piękne zakupy, rozpływam się wprost nad Cymbidium - wspaniały kolor, no i ta cena - mistrzostwo swiata.
Jeśli chodzi o Phalenopsis to skoro chętnie wypuszcze korzenie to rokuje to dobrze i musi się wziac do roboty :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p
Od: 6 lis 2009, o 23:18

Post »

Dzisiejszej nocy , przedstawię dwóch czarujących osobników ....... pierwszy podobny do lidoro-ale drobniejszej,bardziej filigranowej budowy .....niesamowicie intrygujący ....o cudownej grze barw ......, ale chyba nieletni patrząc na jego rozmiary i wzrost ,lepiej dajmy mu spokój :wink: Oj ta intrygująca dziecinka jeszcze pokaże swoje prawdziwe oblicze u progu dorosłości 8-) :wink: :lol: Nawet bez błysku lampy -błyszczy niczym klejnot w koronie ......parapetu Babci -bo z okazji dnia szacownej Babcinności został sprezentowany Seniorce mojego szacownego rodu -ku jej wielkiej radości , w podzięce za nieocenione Babcine zasługi :wink: :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Następny foto model to cytrynowo seledynowy gościunio o nieco nonszalanckim sposobie bycia - jeden kwiat w jeden tydzień :roll: Ale fotogeniczny do bólu - parę promieni słońca wystarczy by wybaczyć mu grzeszki skąpstwa w kwitnieniu ... :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ;:167 Cytrynku - serce ty moje ;:167 ;:79 całus na dobranoc ... pchły na noc , karaluchy pod poduchy ..... :wink: 8-)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne są, ten miniaturek słodki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Oba piękne... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękne wiosenne kolorki az miło patrzeć :)
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Piękne te zdjęcia żółtaska w promieniach prawie wiosennego słońca - takie cieplutkie i wesołe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”