Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No i doigrałam się ...zmarzłam i przeziębiłam się paskudnie , łamią mnie kości, bolą mięśnie , boli mnie kręgosłup i mam katar !!! ;:41
I pomyśleć,że to na początku września...Nici z pracy w ogródku. Pożałujcie mnie , bo mi smutno i mam "doła" :cry:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Ojoj, ale się porobiło!!! Biedna, biedna Ewelinka!!!! Taki niefart, naprawdę mi przykro! :( Wygrzej się, wykuruj gorącą herbatką z malinkami albo mlekiem z masłem, miodem i czosnkiem. Raz dwa dojdziesz do siebie! Tylko nie rusz za wcześnie do ogrodu, bo nie ma nic gorszego jak przeziębić przeziębienie! Trzymaj się i zdrowiej szybko!
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

O biedna Ewelinko, nie martw się, ogródek nie ucieknie, chociaż wiem, że łatwo mi mówić... Nie wiem jak Ty, ale ja np. jestem przygotowana na to, że zawsze jesienią muszę zaliczyć przeziębienie, najczęściej na początku października, po prostu godzę się z tym :wink: Pomyśl sobie jak to fajnie jest potem wyzdrowieć :D Za parę dni powiesz sobie: właściwie to już się dobrze czuję, ha ha! :D Ale Kasia ma rację, nie zrywaj się z łóżeczka za wcześnie, na razie się ładnie kuruj, herbatka z sokiem malinowym to jest to! Ja lubię też kanapeczkę z twarożkiem doprawionym natką pietruszki i czosnkiem (jak już apetyt wróci). Chorowanie też ma swoje dobre strony, wszyscy koło Ciebie skaczą, forumowicze Cię żałują, możesz też mieć zachcianek do woli (zjadłabym kiwi i wieeelką czekoladę :lol: ), założę się też, że Twoja sunia wiernie Ci towarzyszy, nie? :wink:
Ale na ogródek patrz na razie tylko przez okno :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tak mnie ładnie żałujecie...ale prawdę mówiąc wcale mi od tego nie lepiej. Wracam do łóżeczka.Jak słusznie sądzi Karolina , psia towarzyszy mi przez cały dzień i ma smutną "minkę". Mleka z masłem nie znoszę ,zaś rodzinka pompuje we mnie herbatki cudowne na wszystko...i nic , chyba tylko nerki będę miała dzięki temu zdrowsze.
Dobranoc na dziś... ;:19
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Oj Ewelino! :( Niedobrze!!!
Wracaj szybko do zdrowia i do nas ,nie poddawaj się chorobie.
Jesteś potrzebna tutaj i w ogrodzie.... Czekamy na Ciebie.... :D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

O jak szkoda. Następna ogrodniczka wylądowała w łóżeczku. Życzę Ci Ewelinko szybkiego powrotu do zdrowia.
Tak leżenie jest przykre, ale pomyśl Ewelinko jaki Masz komfort. Możesz ustawić łóżeczko, przy tym oknie z widokiem na ogród. Nawet jak jest brzydko na zewnątrz, to przez okno od Siebie Masz taki widok, że dech zapiera. I właśnie w takich chwilach, ten widok jest .............. zresztą Sama Wiesz. Całuski
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Oj, Ewelino, nie choruj nam, bo kto będzie robił jesienno - letnie zdjęcia z Twojego ogrodu :wink:

Jeśli lubisz zapach ziół, zrób sobie napar z majeranku, łyżka suszonego zalana w kubku wrzątkiem, przykryta, odczekać kilka minut, zamieszać, ew. posłodzić miodem, można odcedzić i zaraz pić, póki gorące. Nie pachnie zupą fasolową :lol: Mnie pomaga na wszelkie choroby przeziębieniowe, ułatwia oddychanie, zmniejsza obrzęk śluzówek, "przewietrza" a nie działa napotnie i osłabiająco. Polecam :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Kolejny kiepski dzień... katar ma się świetnie , ja - wręcz przeciwnie... :cry: Niestety mam temperaturę... Dobrze że choć mogę być jedną nogą na forum-oto wyższość laptopa nad komputerem :D , choć pozycja horyzontalna nie jest zbyt wygodna. No więc garuję , a z widoków zaokiennych widzę jedynie gałęzie sosen, ale dobre i to... Oczka mi się kleją , głównie śpię. W głowie huczy , z nosa kapie...kap, kap...
Dzięki Nalewko za radę- znam właściwości majeranku i stosuję Maść majerankową- choć pachnie nieco zupką fasolową , ale i tak chwilowo nie ruszam w wielki świat, więc zupełnie mnie nie obchodzi , że to nie Chanel Nr 5 :wink:
Żal mi , bo akurat dziś jest słoneczny dzionek. TO NIESPRAWIEDLIWE !!!
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

No cóż Ewelinko. U nas wręcz przeciwnie. Ponieważ w górach pada śnieg, to jak sama nazwa wskazuje podkarpacie w chwili obecnej nie należy do najcieplejszych rejonów. U nas tak już jest, że albo słońce praży i temperatury dużo powyżej 30-tki, albo niestety tak jak dzisiaj 10 stopni, a z nieba bez przerwy leje się woda. :cry:
Ciesz się więc słonecznym dzionkiem, mimo kataru i temperatury.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ależ ja się cieszę...cieszę się naprawdę... :( :cry: Nie widać ?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Też Cię żałuję, Ewelino. Nie ma jednak rady, każdą chorobę przeziębieniową trzeba "wyleżeć", ale herbatki też są wskazane. Najlepsza jest z sokiem malinowym i z lipy. Obie smaczne :D
Z majeranku nie próbowałam, ale chyba niezbyt smaczna?
Skoro jednak masz wierną psinę stale przy sobie, to nie jest tak źle ;) Wktótce wrócisz do zdrowia i z nową energią ruszysz do ogrodu :D, czego Ci gorąco życzę!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Informacja dla ciekawych ( świata) : do wątku " Ogrody botaniczne , parki, itp" wkleiłam kilka zdjęć z wakacyjnej wędrówki po rezerwacie przyrody w Camarque. Jeśli to kogoś ciekawi- niech zajrzy . Zapraszam :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewelinko, nie wiem jak po Twojej stronie Poznania, ale u mnie właśnie bardzo się zachmurzyło i wygląda na to, że za chwilę znów będziemy miały marcową pogodę :? Więc aż tak wiele nie tracisz :wink: Trzymaj się dzielnie! :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

" To już jesień ... za piecem pająk śpi..." Chyba rzeczywiście jesień , bo pospacerowałam po ogrodach i zauważyłam ,że zmniejszyła się dramatycznie ilość wklejanych do wątków zdjęć ! A pamiętacie , jak wiosną , na wyścigi , wklejaliśmy zdjęcia tego , co już wykiełkowało, co rośnie , co już kwitnie, co wzeszło z siewów , a co jeszcze nie? Jednak późnojesienne klimaty są równie piękne ,co wcześniejsze. Spróbuję przełamać tę passę tym, co jeszcze mam do pokazania.
Najpierw jesienne róże, nie tak piękne , jak u KaRo, ale dobrze,że w ogóle jeszcze kwitną ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne te róże, Ewelino. Dobrze, że nie dajesz się chorobie ;:215 i wklejasz zdjęcia . Zauważyłam,że róże rosną też w donicy lub dzbanie. Czy tam też zimują?
Pozdrawiam i życzę zdrówka
Mirka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”