BOŻENKO ,muszę spróbować z tym rozmnażaniem barbuli .Skoro tak łatwo się ukorzenia ,to może się uda ,zwłaszcza z tą o pstrych listkach[ WHITE SURPRISE].
IGUŚ ,

STASIU ,szukaj ,szukaj ,bo warto .A może ktoś będzie miał sadzonkę i się z tobą podzieli ,ja na razie nie mam ,ale jak się uda,to będę się dzielić .Na allegro są chyba dość drogie i 1 roślinki nie warto kupować .Chyba ,że będą mieli jeszcze coś innego ciekawego .
DANUSIU ,mogę Ci podać tylko wymiary ,jakie podają w necie ,bo moje barbule to nowe ,zeszłoroczne zakupy .Podają różnie ,zależnie od źródła 60-100 cm .Może ktoś się wypowie co ma ją dłużej .
TOMKU ,dziękuje za nazwę powojnika .Nie wiedziałam ,że to Polish spirit.Wprawdzie kupiony był z nazwą ,ale zupełnie inną ,bo na etykiecie był kolor kwiatów czerwony.Mam jeszcze jednego ,takiego samego .Miał mieć kwiaty jasno różowe,ale cóż można wymagać od zakupów w markecie .Nie żałuję jednak tych zakupów .Cena ,chyba około 6 zł.,więc to prawie ,jak za darmo .Podoba mi się ten kolorek,pięknie rośnie i obficie kwitnie .
MAJECZKO ,ja moim barbulom robię tylko kopczyki ,ale może w przyszłym sezonie nawet tego nie będę robić ,skoro nie trzeba .Może tylko tą biało obrzeżoną ,,WHITE SURPRISE,,,bo może jest bardziej wrażliwa .
MONIKO ,dziękuje za cudną fotkę .Pewnie to jakieś zawilce .

Barbule nie rosną zbyt wysoko ,u mnie w zeszłym sezonie miały około 50 cm.
Obiecałam fotorelacje z wycięcia olbrzymiej sosny ,która zagrażała mojemu domowi .Była strasznie przechylona i bałam się ,że może upaść na mój budynek .Ekipa miała być o 13 ,ale przyjechała o 18 ,30.Było już ciemno i troszkę niebezpiecznie.Nie chciałam ich dodatkowo stresować błyskiem lampy ,więc nie zrobiłam fotek .Mam tylko przed i po ,w trakcie nic .
PRZED

PO,został tylko kikut .Kazałam taki zostawić ,bo rośnie tam bluszcz.

TYLE POZOSTAŁO .