Storczyki Katris
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Katris
Fajnie że Liodoro wraca już do siebie. Oby tak dalej. 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
katris pisze:Dusiu, widziałam go w twoim długim wątku, rzeczywiście pięknie zakwitł
Liodoro to chyba mój ulubiony Phalaenopsis, więc zrobiłam mu bardzo dużo zdjęć. Nawet na pulpit sobie zrobiłam tapetę, na której są umieszczone zdjęcia Phal. Liodoro (oczywiście mojego).
Kasiu ja też często zsadzam dwa falki razem.
Zawsze to dużo obfitsze kwitnienie i wygląda bardziej efektownie.
Zawsze to dużo obfitsze kwitnienie i wygląda bardziej efektownie.
- katris
- 50p
- Od: 26 sie 2009, o 00:17
Joane mam nadzieję że Liodoro wraca do siebie, na razie dodatkowych żółtych liści nie ma
Dusiu, jak przeglądałam Twoje wątki to zauważyłam, oprócz pięknej kolekcji, również duży postęp w robieniu zdjęć swoim podopiecznym
Alusia oj rzeczywiście takie duże kwitnienia wyglądają przepięknie /widziałam u Ciebie/, ale co będzie u mnie to się przekonamy?
Przeglądałam dziś moje storczyki w większości zielone już i zauważyłam jak ładnie się odbijają w szybie moje pojedyncze już kwiatuszki, zobaczcie sami?

I jeszcze pączki Paphiopedilum Maudiae i Phalaenopsis/12/na przedłużeniu łodygi. Och jak ja lubię te pączusie, ale jeszcze bardziej jak pokazują swoje buźki?

Dusiu, jak przeglądałam Twoje wątki to zauważyłam, oprócz pięknej kolekcji, również duży postęp w robieniu zdjęć swoim podopiecznym
Alusia oj rzeczywiście takie duże kwitnienia wyglądają przepięknie /widziałam u Ciebie/, ale co będzie u mnie to się przekonamy?
Przeglądałam dziś moje storczyki w większości zielone już i zauważyłam jak ładnie się odbijają w szybie moje pojedyncze już kwiatuszki, zobaczcie sami?

I jeszcze pączki Paphiopedilum Maudiae i Phalaenopsis/12/na przedłużeniu łodygi. Och jak ja lubię te pączusie, ale jeszcze bardziej jak pokazują swoje buźki?

Pozdrowionka
Katarzyna

Kasiu, oglądając zdjęcia kwiatów z odbiciem w szybie, mam wrażenie, jakby nad rośliną unosił się jej... duch
Tak mi się to skojarzyło
Ale niesamowite ujęcie !
A zdjęcia pąków Paphiopedilum - mistrzowskie ! Jaka głębia ostrości
Czekam na rozkwit wszystkich pączków

Tak mi się to skojarzyło

A zdjęcia pąków Paphiopedilum - mistrzowskie ! Jaka głębia ostrości

Czekam na rozkwit wszystkich pączków

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, od ostatniej mojej wizyty strasznie dużo się u Ciebie zmieniło. Przybyło Ci wiele pięknych storczyków. Mam nadzieję, że z Liodoro już jest wszystko Ok. Pączek Paph.maudie szybko rośnie. Pewnie już wkrótce się rozwinie. A przy okazji jak rozróżnić Paph.Maudiae od Paph., Claire de Luna', ktoś wie? Dla mnie oba wyglądają podobnie. Pytam bo mam podobnego i teraz już nie wiem, co właściwie mam.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Cieszę się, teraz robię dużo lepsze zdjęcia niż kiedyś, ale i tak są gorsze niż zdjęcia tych, którzy mają specjalne aparaty. Ja mam zwykły, więc nie potrafię zrobić lepszych niż robię.Dusiu, jak przeglądałam Twoje wątki to zauważyłam, oprócz pięknej kolekcji, również duży postęp w robieniu zdjęć swoim podopiecznym
A jak tam twoje storczyki? Kwitnienia i pąki cudne... Co z Liodoro?
Kasiu wpadłam z rewizytą - śliczności ! Sabotków mój M pewnie by Ci pozazdrościł ,to jego ulubione storczyki,mamy tylko jednego,ale to pewnie tylko kwestia czasu
no i gratuluje mistrzowsko zrobionych zdjęć 

Ja też się pochwalę 2
Danusia
Danusia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pączuszki tuż przed kwitnieniem cuda...Zauroczył mnie sabotek, czy one rzeczywiście mają takie "włoski" na pączkach? 

- katris
- 50p
Art. dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa
Grażynko, rzeczywiście storczyków u mnie przybywa, ale to są tak piękne rośliny że trudno im się oprzeć
A co do pytania o różnice między Paph.Maudiae a Paph. Claire de Luna to ja niestety nic nie podpowiem bo jak pooglądałam w sieci kwiaty Paph. de Luna to wg mnie wyglądają dokładnie tak samo jak ten mój...
Dusiu, u mnie już było bardziej zielono niż kolorowo, więc kupiłam kilka nowości i znów wiosenne się zrobiło w domku
Jeśli zaś chodzi o Liodoro to zdaje się że będzie dobrze, bo pędziki widać że rosną a pogorszenia stanu liści nie widzę
Danusiu dziękuję za pochwały
Justus ja też bardzo lubię podglądać pączki tuż przed rozkwitem a ten rzeczywiście jest taki włochaty, już nie mogę się doczekać aż zacznie się rozchylać, jeszcze 2, 3 dni

Grażynko, rzeczywiście storczyków u mnie przybywa, ale to są tak piękne rośliny że trudno im się oprzeć

A co do pytania o różnice między Paph.Maudiae a Paph. Claire de Luna to ja niestety nic nie podpowiem bo jak pooglądałam w sieci kwiaty Paph. de Luna to wg mnie wyglądają dokładnie tak samo jak ten mój...
Dusiu, u mnie już było bardziej zielono niż kolorowo, więc kupiłam kilka nowości i znów wiosenne się zrobiło w domku

Jeśli zaś chodzi o Liodoro to zdaje się że będzie dobrze, bo pędziki widać że rosną a pogorszenia stanu liści nie widzę

Danusiu dziękuję za pochwały

Justus ja też bardzo lubię podglądać pączki tuż przed rozkwitem a ten rzeczywiście jest taki włochaty, już nie mogę się doczekać aż zacznie się rozchylać, jeszcze 2, 3 dni

Pozdrowionka
Katarzyna

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zazdroszczę Ci tego rozchylania pączuszków...Poproszę fotki z tego "zjawiska" 

- katris
- 50p
Justus, będą fotki na pewno?
Sylki, właśnie niezbyt kolorowo było u mnie i stąd moje sobotnie nowości
wszystkie Phalaenopsis hybrydy
15.

16.

17.

18.

19.

Sylki, właśnie niezbyt kolorowo było u mnie i stąd moje sobotnie nowości

15.

16.

17.

18.

19.

Pozdrowionka
Katarzyna

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
oo poszalałaś 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Nowości naprawdę śliczne....zresztą nie tylko one- reszty też można Ci pozazdrościć