Ogrodowe marzenia
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Zytko wklejaj zdjęcia a widzę ze masz jeszcze piękne ,a tu przed nami wiosna.
Nie odpowiedziałaś mi czy sama siałaś szałwie ?
Genia
Nie odpowiedziałaś mi czy sama siałaś szałwie ?
Genia
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Dzięki! Już kiedyś przymierzałam się do wiciokrzewu, ale stwierdziłam, że Rafał za mały. Teraz już mniej się boję - jest większy i łatwiej przemówić mu do rozumu. Ale co się uobrywałam np. owoców konwalii czy ligustru...
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj Zyto.
Oglądałam Twój ogród kilka dni temu i wydał mi się tak sympatyczny (ogród i wątek), że zaglądam tu teraz częściej. Nie zostawiam śladu bo nie jestem typem gaduły, a czasami wręcz uważam, że niektórzy na forum mają swoje własne grono i zostawianie śladu jest niepotrzebne. Odzywam się tylko wtedy kiedy mam jakieś pytanie lub konkretną uwagę i jestem pewna, że takich jak ja jest więcej na forum. Mój wątek bywa opuszczony przez innych miesiącami - dosłownie, ale nie widzę potrzeby zamykania go z takiego powodu.
Bardzo podoba mi się Twój ogród, Twoje pomysły i Twój sympatyczny sposób na życie - życzliwość.
Róża z pierwszego zdjęcia jest przepięknie wyeksponowana - ta z pierwszej strony.
Na drugiej stronie KaRo wkleiła zdjęcia róż i czosnku ozdobnego - czy wiesz może co to za czosnek. Mam taki i chciałabym go nazwać.
Pozdrawiam.
Oglądałam Twój ogród kilka dni temu i wydał mi się tak sympatyczny (ogród i wątek), że zaglądam tu teraz częściej. Nie zostawiam śladu bo nie jestem typem gaduły, a czasami wręcz uważam, że niektórzy na forum mają swoje własne grono i zostawianie śladu jest niepotrzebne. Odzywam się tylko wtedy kiedy mam jakieś pytanie lub konkretną uwagę i jestem pewna, że takich jak ja jest więcej na forum. Mój wątek bywa opuszczony przez innych miesiącami - dosłownie, ale nie widzę potrzeby zamykania go z takiego powodu.
Bardzo podoba mi się Twój ogród, Twoje pomysły i Twój sympatyczny sposób na życie - życzliwość.
Róża z pierwszego zdjęcia jest przepięknie wyeksponowana - ta z pierwszej strony.
Na drugiej stronie KaRo wkleiła zdjęcia róż i czosnku ozdobnego - czy wiesz może co to za czosnek. Mam taki i chciałabym go nazwać.
Pozdrawiam.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
kocica pisze: nie jestem typem gaduły, a czasami wręcz uważam, że niektórzy na forum mają swoje własne grono i zostawianie śladu jest niepotrzebne. Odzywam się tylko wtedy kiedy mam jakieś pytanie lub konkretną uwagę i jestem pewna, że takich jak ja jest więcej na forum.
Witaj Zyto. Mnie także bardzo podoba się twój ogród i często tu zaglądałam nie pozostawiając śladu. To jednak chyba wielki błąd. Także czasem odnoszę wrażenie że wielu ma swoje własne grono i moje pisanie postów w ich wątkach nie jest im potrzebne. Teraz widzę że się myliłam...pokazuj zdjęcia swojego pięknego ogródka, zwłaszcza o tej porze są one balsamem na nasze upragnione wiosny serducha.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zyto!
Krzew szczepiony na pniu to buk pospolity /Fagus silvatica/ "Purpurea Pendula.
Jeżeli chodzi o cesarskie korony to mnie też są kapryśne. Nie kwitną co roku
w tamtym roku na wiosnę znikły mi zupelnie: szchownica michajłowski i
szchownica kamczacka. Nie wykopałam w lecie i zapewne zgniły.
Miłego dnia

Krzew szczepiony na pniu to buk pospolity /Fagus silvatica/ "Purpurea Pendula.
Jeżeli chodzi o cesarskie korony to mnie też są kapryśne. Nie kwitną co roku
w tamtym roku na wiosnę znikły mi zupelnie: szchownica michajłowski i
szchownica kamczacka. Nie wykopałam w lecie i zapewne zgniły.
Miłego dnia

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Zytko wczoraj pomyliłam wątki, miałam tu Ci napisać...
Jak to nikt Cie nie odwiedza
popatrz na tych wszystkich ludzi i powiedz im że nie muszą przychodzić
Buziaki Kochana i głowa do góry, niedługo przyjdzie wiosna i zobaczysz nie odpędzisz się od Nas
Jak to nikt Cie nie odwiedza

Buziaki Kochana i głowa do góry, niedługo przyjdzie wiosna i zobaczysz nie odpędzisz się od Nas

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witaj Zytko
Obejrzałam cały Twój ogrodowy wątek.
Masz wiele ciekawych i pięknych roślin, róże, mieczyki, lilie, powojniki, tulipany.
Różne byliny i jednoroczne które lubię ze względu na swojski, bezpretensjonalny charakter np. lwie paszcze, goździki, bratko - fiolki.
Rodzinka sympatyczna, przykro mi z powodu wypadku Męża - życzę dużo zdrowia i szybkiej rekonwalescencji
Chciałam zapytać o pnącą różę, która jest na zdjęciu w pąkach, ciekawa jestem jej kwiatów ( na pewno cudne)
Pozdrawiam serdecznie

Obejrzałam cały Twój ogrodowy wątek.

Masz wiele ciekawych i pięknych roślin, róże, mieczyki, lilie, powojniki, tulipany.
Różne byliny i jednoroczne które lubię ze względu na swojski, bezpretensjonalny charakter np. lwie paszcze, goździki, bratko - fiolki.
Rodzinka sympatyczna, przykro mi z powodu wypadku Męża - życzę dużo zdrowia i szybkiej rekonwalescencji

Chciałam zapytać o pnącą różę, która jest na zdjęciu w pąkach, ciekawa jestem jej kwiatów ( na pewno cudne)
Pozdrawiam serdecznie

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
zima to czas przestoju, na forum również
czekaj Zytuś, tylko zaczną się pierwsze kwiaty rozwijać..
Nie nadążysz z odpisywaniem na posty

czekaj Zytuś, tylko zaczną się pierwsze kwiaty rozwijać..
Nie nadążysz z odpisywaniem na posty

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Zytuś
U mnie zima w pełni, a ja sobie dzisiaj humor poprawiłam zamawiając lilie
Już nie mogę doczekać się wiosny!!
Wątku nie zamykaj!!
Miłego wieczoru

U mnie zima w pełni, a ja sobie dzisiaj humor poprawiłam zamawiając lilie

Wątku nie zamykaj!!
Miłego wieczoru

Dzień dobry 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Zyto!
Ja mam rośliny, ale inne niż pokazujecie na Forum.
Są to w większości rośliny skalne bo te kocham. Inne to stare
odmiany np. liliowce, które od trzech lat zaczęłam wymieniać
na nowsze.
Miłego dnia

Ja mam rośliny, ale inne niż pokazujecie na Forum.
Są to w większości rośliny skalne bo te kocham. Inne to stare
odmiany np. liliowce, które od trzech lat zaczęłam wymieniać
na nowsze.
Miłego dnia

WITAJ
wiciokrzewy prezentowane są wspaniałe a piękne zapachy można sobie już wyobrazić 

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj ZYTO, i ja zostałem uziemiony, nie zaglądam w Nokły, bo " Świat się nie kręci i moje koło też", wszystko zamarznięte, nawet koło zamarzło, siedzę w domu przed komputerem non stop( aż mnie tyłek boli), oglądając ogrody na forum ,a w przerwach oglądam filmy, które czekały na oglądanie całe lato.
Cosik Cię "zgryzota" dopadła bo myślisz o zamykaniu wątku ogrodowego. Zytko, uważam że najważniejszym wyznacznikiem "popularności mojego ( ale również , Twojego i każdego innego ) wątku ogrodowego jest ILOŚĆ WYŚWIETLEŃ jaka się pojawia przy wątku ogrodowym ( moim, Twoim ,czy innej osoby) widoczna w przedostatniej rubryce strony tytułowej w dziale prezentacji ogrodów.
To ta liczba pokazuje rzeczywistą ilość GOŚCI odwiedzających dany ogród ( liczenie zaczyna od początku nowego wątku, do jego zakończenia), bo każde wejście ( czy z dokonaniem zapisu, czy tylko samo oglądanie) jest rejestrowane przez zainstalowany na forum program. Dopóki ta cyfra nieustannie rośnie nie można mówić że ktoś nas nie odwiedza.
Oczywiście , każdego z nas cieszy jak ktoś napisze kilka słów ( zwłaszcza ciepłych) o naszym ogrodzie lub poprosi o pewne wyjaśnienia lub uwagi, ale, jest to tylko( i aż) wyraz sympatii do nas i naszego ogrodu , natomiast, brak takiego wpisu trochę smuci, ale nie nie świadczy że nikt naszego ogrodu nie ogląda.
Taka jest moja opinia o sygnalizowanej przez Ciebie apatii, z powodu niechęci do oglądania naszych ogrodów .
Ja Cię w każdym razie ostrzegam !!!!!!!!!!!, że jak zaprzestaniesz pokazywania Swojego ogrodu , to będę musiał przynajmniej raz w tygodniu pokonywać to 100 km, by odwiedzać Twój ogród( a że jeszcze mogę wypić, to będą Cie drogo te moje wizyty kosztować.
Mam prośbę do Ciebie, ukorzeń mi wiciokrzew pokazywany prze Ciebie w dniu 14 stycznia na drugim zdjęciu, bardzo mi się podoba jego kolor, ja takiego nie mam .
Cosik Cię "zgryzota" dopadła bo myślisz o zamykaniu wątku ogrodowego. Zytko, uważam że najważniejszym wyznacznikiem "popularności mojego ( ale również , Twojego i każdego innego ) wątku ogrodowego jest ILOŚĆ WYŚWIETLEŃ jaka się pojawia przy wątku ogrodowym ( moim, Twoim ,czy innej osoby) widoczna w przedostatniej rubryce strony tytułowej w dziale prezentacji ogrodów.
To ta liczba pokazuje rzeczywistą ilość GOŚCI odwiedzających dany ogród ( liczenie zaczyna od początku nowego wątku, do jego zakończenia), bo każde wejście ( czy z dokonaniem zapisu, czy tylko samo oglądanie) jest rejestrowane przez zainstalowany na forum program. Dopóki ta cyfra nieustannie rośnie nie można mówić że ktoś nas nie odwiedza.
Oczywiście , każdego z nas cieszy jak ktoś napisze kilka słów ( zwłaszcza ciepłych) o naszym ogrodzie lub poprosi o pewne wyjaśnienia lub uwagi, ale, jest to tylko( i aż) wyraz sympatii do nas i naszego ogrodu , natomiast, brak takiego wpisu trochę smuci, ale nie nie świadczy że nikt naszego ogrodu nie ogląda.
Taka jest moja opinia o sygnalizowanej przez Ciebie apatii, z powodu niechęci do oglądania naszych ogrodów .
Ja Cię w każdym razie ostrzegam !!!!!!!!!!!, że jak zaprzestaniesz pokazywania Swojego ogrodu , to będę musiał przynajmniej raz w tygodniu pokonywać to 100 km, by odwiedzać Twój ogród( a że jeszcze mogę wypić, to będą Cie drogo te moje wizyty kosztować.
Mam prośbę do Ciebie, ukorzeń mi wiciokrzew pokazywany prze Ciebie w dniu 14 stycznia na drugim zdjęciu, bardzo mi się podoba jego kolor, ja takiego nie mam .
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mnie także jakaś dopadła, między zgryzotą a deprechą..to wina mrozów i oczekiwania na wiosnę.tadeusz48 pisze:
Cosik Cię "zgryzota" dopadła bo myślisz o zamykaniu wątku ogrodowego.