Nie wyobrażam sobie mieszkania bez kwiatów, u mnie w pokoju rośliny muszą być niestety nie jestem ekspertem a wręcz amatorem i nie zawsze wiem, czego konkretnego rośliny mogą potrzebować, dlatego jestem tutaj w takim gronie ekspertów na pewno wszystkiego się dowiem i będę mógł lepiej dbać o moje pociechy.

A teraz zdjęcia:

Fiołek tyle wiem ;) może ktoś będzie wiedział czy to jakaś konkretna odmiana to będę wdzięczny.

Na tym forum dowiedziałem się, że to Peperomia i jak wyżej, jeśli ktoś wie o tym gatunku na zdjęciu coś więcej to poproszę o info.

Mój choinkowy Cyprys chyba tak się po prostu nazywa w tym przypadku mam natomiast inne pytanie jak widać na zdjęciu w pewnych miejscach igiełki zrobiły się brązowe, drzewko wypuszcza nowe zielone igły, ale niektóre robią się brązowe, jaka może być tego przyczyna?

No i mój kaktus może ktoś wie, jaki gatunek? Niestety on też nie wygląda dobrze w sumie mam go 2 lata a on ani trochę nie urósł, część przy ziemi wygląda na taką jak by uschła, ale podlewam go, co około 2 miesiące, dlatego jest to dla mnie dziwne, na zdjęciu niestety nie wiele widać.

No i mój ulubiony na zdjęciu dobrze widać jego potomka ten pierworodny na razie wygląda jakby był w stanie odpoczynku zimowego w tym miejscu bardzo proszę o pomoc w identyfikacji nazwy tej roślinki jest ona cebulowa a kolor cebuli to intensywny biały.

I ostatni z moich kwiatków, również proszę o pomoc w identyfikacji tego gatunku.
Przeglądając forum zauważyłem, że wielu z Was ma niesamowicie ogromne zbiory roślin jestem pod wrażeniem, na pewno to lata pracy.

Od razu przepraszam za ten ogromny post i ilość pytań mam nadzieję, że jako iż jest to mój pierwszy post potraktujecie to z przymrużeniem oka. ;)