Kupiłam działkę i co dalej....?

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
breta
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 8 sie 2007, o 20:06

Post »

grazyna56, z tego co się orientuję to połowa drzewek jest do wycięcia - nie dają owoców, jakieś choroby czy coś. Chyba i tak zaczniemy od położenia rur drenarskich, bo bez tego ani rusz. Naprawdę jest tam mokro (niedaleko przebiega kanal z wodą),a potem polukam na sąsiadów i forumowiczów działeczki
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

To prawda ,działka ma służyć do wpoczynku , :wink: :wink: :wink: a nie denerwowania sie że wszyscy mają słucho,a Wy musicie chodzić w kaloszach :shock: Sprawa podłoża jest praktycznie najważniejsza ,reszta to tylko z górki .Powodzenia i od czasu do czasu pokażcie co nowego u Was :D :D :D ;:1 ;:1 ;:1
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może zamiast odwadniać może spróbujcie zrobić rabatę z roślinami, które lubią wilgoć (np. tulejnik amerykański) ;)
Dawid
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, cebulki, które wykopaliście dobrze by było zidentyfikować, bo niektóre np, tulipany, szafirki, hiacyny, żonkile sadzi się we wrześniu bo wcześnie wiosną zakwitają.

Pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
breta
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 8 sie 2007, o 20:06

Post »

Anu-La, a po czym mam poznać jakie to kwiaty? To już dla mnie za wysokie progi :D
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Breta, przepraszam, ze tak późno odpowiadam, o wykopane cebulki zapytaj sąsiadów działkowiczów, na pewno ktoś Ci pomoże, albo pstryknij zdjęcie, tylko musi bć wyraźne, żeby rozpoznać cebulki.

Pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p
Od: 16 kwie 2007, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Breata, :)
masz ładną działkę, ja bym się cieszyła jakbym miała już takie duże drzewka. :) Twoja działka wygląda na dużo większą niz piszesz.

na mojej dziąłce to pustka..... no i oczywiście zielsko....do ramion....a na drzewka to przyjdzie mi długo czekac. A Twoja działka...praca na niej to sama przyjemnośc, korygujesz tylko to czego ne chcesz...pozazdrościć....
pozdr :)
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”