Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Dusia schillerianę mam z orchidgar...... i korzonki ma super. Więc warto kupić - pomyśl. :) A jeśli chodzi o eqestrisa to pewnie przeżyje Twój ale jakby coś nie wyszło to ja dopiero latem. ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AnnaL pisze:Dusia schillerianę mam z orchidgar...... i korzonki ma super. Więc warto kupić - pomyśl. :) A jeśli chodzi o eqestrisa to pewnie przeżyje Twój ale jakby coś nie wyszło to ja dopiero latem. ;:108

Ok. Może kupię z OG, choć nie jest niestety tani, ale na wystawie albo w OS na pewno byłyby dużo droższe. Muszę tylko namówić R., a to nie będzie łatwe, zwłaszcza, że ostatnio zamawiałam zestawy do haftu (wracam do haftowania). A na keika mogę poczekać. O ile jeszcze będę na forum (ale mam nadzieję, że mnie nie wywalą w międzyczasie), to się przypomnę latem. Jakbyś chciała, mogłabym się wymienić na keiki Phal. pink panther, ale tak pospolitego storczyka pewnie już masz...
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu a dlaczego mieliby Cię wywalić jak sama piszesz w międzyczasie :?: Phal. pink panther - może to jest pospolity storczyk ale jego nie mam w swojej kolekcji. ;:3
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Dusiu a dlaczego mieliby Cię wywalić jak sama piszesz w międzyczasie :?: Phal. pink panther - może to jest pospolity storczyk ale jego nie mam w swojej kolekcji. ;:3

Bo mam bardzo trudny charakter :). Ostatnio się zarejestrowałam na takimi innym forum i się tam uchowałam tylko 10 dni.
Keików pink panthera mam 2 i ewentualnie się mogłabym wymienić. Jeden już jest oddzielony, drugi jest jeszcze na roślinie.

Co do schilleriany, jednak nie kupię, bo już jej nie ma :((( . Bardzo byłam smutna, jak zobaczyłam, że nie ma, bo mi zalezy na tej odmianie. Ciekawe, czy będą na wystawie... Pewnie nie, a jak już, to będą za drogie. Na wystawie mają piękne hybrydy, ale botaniczne ciężko spotkać.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Duśka głowa do góry, nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko przesunięcia w czasie :) nie kupiłaś to kupisz, mają być za ok. 3 tygodnie :) Akurat bliżej wiosny będzie :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orange30 pisze:Duśka głowa do góry, nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko przesunięcia w czasie :) nie kupiłaś to kupisz, mają być za ok. 3 tygodnie :) Akurat bliżej wiosny będzie :)

Jak mają być to dobrze, może będą tańsze niż teraz... Equestris jak kupowałam był po 65, teraz są po 35. Się pośpieszyłam, bo nie wiedziałam, że stanieją. Razem ze schillerianą może kupię MM, bo są tanie i podobno w pędach. A skąd wiesz, że mają je sprowadzić?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka nie wiem skąd Halinka wie ale ja kontaktuje się z Panią Justyną i jeśli czegoś właśnie zabrakło to ona mówi kiedy będzie dostawa i będą dostępne. Zaglądaj a będzie miała możliwość kupna. :wit
Początek mojej przygody.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Dusiu, faktycznie mam kontakt z P. Justynką :heja Będzie nowa dostawa, będzie w czym wybierać ;:7 ;:108 ;:113
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko dziękuję za potwierdzenie. ;:196

A to najnowsze zdjęcie phal. eqestris ilocus alba Obrazek ten największy pączek powolutku rozchyla płatki ale to jeszcze potrwa ;:3
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu czekam razem z Tobą na pełny rozkwit ;:215 ;:80
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Duśka nie wiem skąd Halinka wie ale ja kontaktuje się z Panią Justyną i jeśli czegoś właśnie zabrakło to ona mówi kiedy będzie dostawa i będą dostępne. Zaglądaj a będzie miała możliwość kupna. :wit

No to poczekam, może sprowadzą jakieś ładne, tanie botaniczne Phalaenopsis. Zależy mi na schillerianie, ale chętnie też bym kupiła Phal. princess kaiulani, Phal. Liodoro (jedno mam, ale chcę sobie dokupić drugie)... Ale Liodoro to może będzie na wystawie. Fajny jest też tetraspis, ale za drogi i podobno trudny w uprawie.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ojojoj...ale emocje związane z otwieraniem pierwszego pączuszka... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

AnnaL pisze:największy pączek powolutku rozchyla płatki ale to jeszcze potrwa
ale warto czekać na widok świeżości ledwie co rozchylonego kwiatu :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Ale emocje, teraz najbardziej czas się będzie dłużył, ale przecież w końcu się pączuś otworzy i nas olśni.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko , Justynko, Celinko i Grażynko Dziękuję za wspólne oczekiwanie, razem jakoś rażniej. Ja mam tego eqestrisa od maluszka( choć on i tak malutki, bo miniaturka) i pierwszy raz zobaczę jego kwiatuszki. ;:224 :)

Duśka życzę powodzenia w kupowaniu tanich botanicznych , bo jak sama się przekonałam to wielka sztuka. ;:3
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”