Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp
Grażynko te czerwone miotły to juki. Mnie one też urzekły swoim urokiem ale widziałam je tylko na terenie ogrodu pałacu Notthingam. podczas spaceru ulicami gdzie mieszczą się przydomowe ogrody a raczej ogródeczki nie zauważyłam takich okazów. Kwitły im jeszcze nasturcje , pięknie prezentowały się ogniki w trzech kolorach i czasem trafiło się , że ktoś ładnie je formował. kwitły jeszcze duże , ale to duże ilości ciemierników.W wielu ogródkach można było też zauważyć piękne palmy , które również uwieczniłam na fotkach i pokazałam wam powyżej.
Nie mnij jednak nasze ogrody przydomowe są przepiękne !!! oni o to nie dbają w dosłownym tego słowa znaczeniu ( zaznaczę , że wypowiadam się o tych , które widziałam.)
Nie mnij jednak nasze ogrody przydomowe są przepiękne !!! oni o to nie dbają w dosłownym tego słowa znaczeniu ( zaznaczę , że wypowiadam się o tych , które widziałam.)
- iwonaxp
- 1000p
Sabinko w muzeum w pałacu nie bardzo mi się podobało. Po za strojami , które pokazałam na fotkach.
Spodziewałam się zupełnie czegoś innego . Myślałam ,że ekspozycja muzeum będzie poświęcona słynnemu Robin Hood-owi , że dzieci nacieszą oczy. Nie mniej jednak cieszę się , że byłam i widziałam
mimo , iż nie do końca spełniło nasze oczekiwania.
Spodziewałam się zupełnie czegoś innego . Myślałam ,że ekspozycja muzeum będzie poświęcona słynnemu Robin Hood-owi , że dzieci nacieszą oczy. Nie mniej jednak cieszę się , że byłam i widziałam
mimo , iż nie do końca spełniło nasze oczekiwania.
- iwonaxp
- 1000p
I jeszcze jedno !!!
Co mam począć z tulipanami i żonkilami , które wychyliły się już ponad ziemię ?
czy mi przemarzną ? , czy mam je czymś okryć ? przysypać trocinami lub może korą np.?
Co mam począć z tulipanami i żonkilami , które wychyliły się już ponad ziemię ?
czy mi przemarzną ? , czy mam je czymś okryć ? przysypać trocinami lub może korą np.?
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje przysypałam ziemią . Też już powystawiały nosy z ciekawosci [czy to wiosna ,czy to zima . ]Kazałam im iść dalej spać ,ale przydałaby się najpierw sniezna kołderka a potem dopiero mróz . Niestety jest inaczej . Też uwielbiam chodzić na sportowo tak się najlepiej czuję . Jestem nieszczęsliwa jak mam ubrac kiecke brrrrr. Miłego wieczoru
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Piękna wycieczka, gratuluję. Zdjęcia też bardzo fajne, zwłaszcza ogród sfotografowany przez okno, świetny efekt. Ja mam siostrę na wyspach, jeszcze tam nie byłem, myślę że gdy się wybiorę to też zobaczę jakieś ciekawe miejsca (mam nadzieję że są w jej okolicy jakieś piękne ogrody
Czy widziałaś Iwono tam coś, co można by przenieść do naszych polskich ogrodów? Coś może Cię zainspirowało? Zajmujesz się ogrodem, to jak każdy ogrodnik na pewno zwracasz uwagę, na wszystko co z ogrodami się wiąże.
A wróciliście myślę że tym czarnym Ferrari?
Wszystkiego dobrego w Nowym 2010 Roku, szczęścia i spokoju.
Pozdrawiam Tomek
Czy widziałaś Iwono tam coś, co można by przenieść do naszych polskich ogrodów? Coś może Cię zainspirowało? Zajmujesz się ogrodem, to jak każdy ogrodnik na pewno zwracasz uwagę, na wszystko co z ogrodami się wiąże.
Pozdrawiam Tomek

- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Witaj Iwonko ale mogłas podziwiać piękne widoki bratanek ślicznusi,mnie się też skalniak podoba umnie też wychodziły narcyze ale nie pamiętam czy je przysypałam ziemią,myślę że nic im nie będzie 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- roslynn
- 1000p
- Od: 15 lut 2008, o 12:12
Obojętnie co by nie było do oglądania, zawsze fajnie tak wyjechać i nacieszyc sie innym widokiem. Nowe doznania i i emocje. Ech! Lubię tak 

- ZosiaM
Masz rację Sabinko ja też tak lubię 
Link do następnej - 2010 rok części ogródka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=31862

Link do następnej - 2010 rok części ogródka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=31862
- iwonaxp
- 1000p
Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
piofigiel pisze:Piękna wycieczka, gratuluję. Zdjęcia też bardzo fajne, zwłaszcza ogród sfotografowany przez okno, świetny efekt. Ja mam siostrę na wyspach, jeszcze tam nie byłem, myślę że gdy się wybiorę to też zobaczę jakieś ciekawe miejsca (mam nadzieję że są w jej okolicy jakieś piękne ogrody
Pozdrawiam Tomek
Witaj Tomku !!!!!!cieszę się że odwiedziłeś mój mały ogródek

No ... właśnie jak delikatnie wspomniałam nie widziałam nic co zaparło by mi dech w piersiach. Zaciekawiła mnie masa odmian bluszczy które rosły niemal że wszędzie i wielkość ich liściach rózno kolorowe naloty na liściach.Fajnie było by mieć te bordowe juki w ogrodzie bo one mi się bardzo podobały !!! Jeśli chodzi o ferrari nawet nie było czasu na jazdę próbną

- iwonaxp
- 1000p
zofia majowska pisze:Witaj Iwonko ale mogłas podziwiać piękne widoki bratanek ślicznusi,mnie się też skalniak podoba umnie też wychodziły narcyze ale nie pamiętam czy je przysypałam ziemią,myślę że nic im nie będzie
Ja też nie przykryłam ale na szczęście zasypał śnieg i mam nadzieję ze nie przemarzły a zrozumiały że mają spać

- JAKUCH
Witaj Iwonko ostatnio nas zaniedbujesz. Jak tam małemu podoba sie w Polsce już na pewno się przyzwyczaił . Nie zostawiaj nas na tak długo
. Roślinki są teraz pod pierzynką i zapowiadają mrozy . Brrr tegoroczna zima da nam się chyba we znaki

- iwonaxp
- 1000p
Witaj Jadziu
Mój kochany bratanek już za tydzień wraca do Anglii aż mnie za gardło ściska na samą myśl tak bardzo będę za nim tęskniła
Mam jednak nadzieję że pod koniec tego roku zjadą już na stałe 
Jeśli chodzi o zaniedbanie to hmm masz rację ale nie bardzo mam możliwość klikania w pracy a w domu nie mam po prostu czasu. Myślę , że brak pracy w ogrodzie ,też do tego się przyczynia nie mam weny do pisania. Więcej rozmyślam co będę chciała zrobić i takie tam . Wciąż jeszcze nie miałam czasu pojechać do znajomego by wykonał dla mnie pergole , ba nawet jeszcze mam je nie wymierzone a potrzebuje trzy szt. Mam jakiś ogromny mętlik w głowie !!! W tym roku jedziemy na wczasy a co za tym idzie sporo obkurczą mi się wydatki na prace i zakupy ogrodowe ale coś za coś
Znalazłam też fajne pagody japońskie ( bo nie wiem czy czytałaś ) mam plan na mały ogródek japoński
ale koszt przesyłki + koszt lamp troszkę drogo wychodzi i muszę dobrze się nad tym zastanowić . Po za tym drażni mnie to "........" ogrodzenie które trzeba wykonać a nasyp na którym ma powstać przeraża mnie .Nie wiem czy zda to egzamin czy nie będzie się kiedyś obsuwać i takie tam. Poza tym M raczej ma nie wiele czasu i wile rzeczy ciągle się przeciągają a ja już niestety takich prac nie potrafię wykonać 
Ale się rozpisałam
Mój kochany bratanek już za tydzień wraca do Anglii aż mnie za gardło ściska na samą myśl tak bardzo będę za nim tęskniła

Jeśli chodzi o zaniedbanie to hmm masz rację ale nie bardzo mam możliwość klikania w pracy a w domu nie mam po prostu czasu. Myślę , że brak pracy w ogrodzie ,też do tego się przyczynia nie mam weny do pisania. Więcej rozmyślam co będę chciała zrobić i takie tam . Wciąż jeszcze nie miałam czasu pojechać do znajomego by wykonał dla mnie pergole , ba nawet jeszcze mam je nie wymierzone a potrzebuje trzy szt. Mam jakiś ogromny mętlik w głowie !!! W tym roku jedziemy na wczasy a co za tym idzie sporo obkurczą mi się wydatki na prace i zakupy ogrodowe ale coś za coś

Ale się rozpisałam

- JAKUCH
KURCZE jak wszystkie plany się spełnią to będziesz miec pięknie Iwonko . Oglądałam w necie takie ogrody japońskie . Bardzo mi się podobały . Rozmawiałam teraz na skypie ze szkolną kolezanka tez chce wracać do Polski ,tam pojechała zarobić trochę grosza . Taki maluszek w domu to sama radosć . 

- iwonaxp
- 1000p
No właśnie ... ale plany to nie wszystko
o czym wszyscy dobrze wiemy
ale jak nie w tym to w następnym roku hihihi .
U mnie zima okrutna
nawet na narty nie jeżdżę bo zimno jak diabli
Zjeżdżając ze ztoku chbya by twarz zmroziło a nos by odpadł .
Tuje biedne kłaniają się niemal do ziemi .Nie da się ich odśnieżyć, bo są oblodzone i łamią się
. Mam kilka fotek ale nie mam kiedy wkleić 
Zaglądam czasem do was przelotem i wyczytałam że co poniektórym udało się zdobyć kobeę białą
Ja jej poszukuję ale bez skutku . Fioletowe bywają u nas i jestem jej posiadaczką ale biała to.... a chyba już niebawem przyjdzie pora by je posiać prawda ? qby w miarę wcześnie zakwitła . I znowu będę bez białej
OK pomykam i .....
Bywajcie milutko i do następnego razu

U mnie zima okrutna

Tuje biedne kłaniają się niemal do ziemi .Nie da się ich odśnieżyć, bo są oblodzone i łamią się

Zaglądam czasem do was przelotem i wyczytałam że co poniektórym udało się zdobyć kobeę białą
Ja jej poszukuję ale bez skutku . Fioletowe bywają u nas i jestem jej posiadaczką ale biała to.... a chyba już niebawem przyjdzie pora by je posiać prawda ? qby w miarę wcześnie zakwitła . I znowu będę bez białej

OK pomykam i .....
Bywajcie milutko i do następnego razu

- ZosiaM
Witaj Iwonko ale ta zima się ciągnie