Kwiaty Miami

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miami
100p
100p
Od: 27 paź 2009, o 14:32

Re: Kwiaty Miami

Post »

Wiele osób pisze że najlepiej jest je wkopać do gruntu bo w mieszkaniu jest za suche powietrze dla niej ale też nie które osoby trzymają w domu i rośnie im tylko trzeba im dobre warunki stworzyć jak np podnieść wilgotność powietrza. Często mini róże padają po zabraniu do domu, u mnie zaczęły listki usychać i pąki więc przesadziłam do nowej, trochę większej doniczki, użyłam ziemi uniwersalnej i dodałam jeszcze trochę kory sosnowej a na ziemie porozrzucałam trochę żwirku aby jak będę ją rosić i podlewać to może dłużej będzie wilgotno :wink: będę ją rosić codziennie i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :) ziemie miała tragiczną, musiałam ją przesadzić bo na pewno by padła :| trzeba ją często jeszcze nawozić.
Kwiat żyje, kocha i przemawia cudownym językiem.
Peter Rosegger
Kwiaty Miami
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To trzymam kciuki za Twoje różyczki, a Ja jak spotkam to sobie kupię na próbę. Zobaczymy czy będę umiała sobie z nią radzić. :D
Dziękuję za informacje. ;:108
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyczki przy tak dobrej gospodyni na pewno sie odwdzięczą gratuluję.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
Miami
100p
100p

Post »

elaipawel4, AGA Z dzięki za te miłe słowa otuchy ;:3 zawsze jest warto spróbować :) jak na razie jest dobrze, gubią stare listki ale są pąki nowych :heja

Obrazek

Niestety dzieje się coś z moją strelicja :( jeden z liści źle wygląda.

Obrazek

Czy to może być poparzenie słoneczne? Czy jakaś inna choroba? :( reszta liści dobrze wygląda.
Peter Rosegger
Kwiaty Miami
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :) dotarłam i tutaj :) masz cudną kurkumę też bym nie miała serca zasuszyć , storczyki widzę że zaczynach z nimi przygodę :) powodzenia :) i cymbidium od maja powinno stać w zacienionym miejscu na podwórku żeby zakwitło ponownie :) pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p

Post »

Ja mysle że ten suchy liśc to wynik poparzenia lub za blisko grzejnika stoi jęśli nie zaraża innych liści to nie choroba trzeba obciąć ten liść i obserwować pozostałe :wink:
Ela
Awatar użytkownika
Miami
100p
100p

Post »

Właśnie zauważyłam dziś że kolejny liść zaczyna żółknąć od końcówki :( stoi ona na podłodze przy oknie ale dosyć daleko od grzejnika :| około 50cm od niego chyba że to jest i tak za blisko to go odsunę ale problem w tym że mam go prawie cały czas zakręcony, z godzinkę czasem pogrzeje ale nie mocno :? jeszcze jakoś tak dziwnie liście się delikatnie strzępią i tak jakby się zwijają, o ile wiem powinna mieć liście podobne do bananowca ale ona ma twardsze te liście.

Obrazek

trzynastka dziękuje, to prawda dopiero zaczynam przygodę więc się uczę :) kurkuma w końcu poszła lulu i wyniosłam ją do piwnicy aby odpoczęła w niżej temperaturze :wink:
Peter Rosegger
Kwiaty Miami
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p

Post »

O kurcze to wyglada na coś powarzniejszego nie wiem co ale spróbuj odsunąć moze jakiś grzyb przepraszam ale nie chcę żle doradzić trochę mało sie znam :oops:
Ela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”