Mój ogródek - stokrotka12311
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Stokrotko!
Jak ja lubię podziwiac Twoje wspaniałe rosliny.Szkoda,ze nie jestes często na forum
Zawsze czekam na kwiaty z Twojego ogrodu.Taka w nim róznorodnośc,ze az trudno oczy oderwać
Pięknie Ci kwitnie powojnik barszczolistny.U mnie jest w stanie płożącym?A taka kępa super wygląda.
O tunbergii juz nie piszę,ale obecnie zajmuje prawie całe okno w pokoju.
i ciągle kwitnie.
Pozdrawiam Cię serdecznie
i bądz częściej na forum 

Jak ja lubię podziwiac Twoje wspaniałe rosliny.Szkoda,ze nie jestes często na forum

Pięknie Ci kwitnie powojnik barszczolistny.U mnie jest w stanie płożącym?A taka kępa super wygląda.
O tunbergii juz nie piszę,ale obecnie zajmuje prawie całe okno w pokoju.

Pozdrawiam Cię serdecznie

Bardzo prosimyanulka pisze: Bądź częściej na forum

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Danusiu, właśnie otrzymałam od siostry z domu telefon, że listonosz przyniósł przesyłke ze szczepkami. To od Ciebie!!! Jesteś dobrą wróżką co spełnia marzenia. Biegnę do domu zobaczyć. Bardzo Ci dziękuję.
Na jednej z z Twoich fotografii zobaczyłam, że masz pokrzywowca. Ja dostałam szczepkę, szybko się ukorzeniła i posadziłam do doniczki. Możesz coś o tej roślince napisać? Czy to do ogrodu czy do doniczki? Bo nie wiem jak z nią postępować. ;:2
Na jednej z z Twoich fotografii zobaczyłam, że masz pokrzywowca. Ja dostałam szczepkę, szybko się ukorzeniła i posadziłam do doniczki. Możesz coś o tej roślince napisać? Czy to do ogrodu czy do doniczki? Bo nie wiem jak z nią postępować. ;:2
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Dziękuję Wszystkim za miłe słowa
To fajnie że już dotarły
mam nadzieje że się wszystkie przyjmą i ładnie będą rosły .
ps. to malutkie o dziwnych listkach jest Thunbergia erecta wieloletnia niebieska rośnie w formie krzewu.
Pokrzywowca / lisi ogon / uprawiam podobnie jak np. oleandra tj. zimą w chłodnym w miarę jasnym pomieszczeniu ,
co prawda ładniej rośnie i kwitnie młoda sadzonka ,ale warto przechować roślinę mateczną , bo jest z czego wiosną zrobić sadzonki
.
Tak moje '' liski' kwitnią

To fajnie że już dotarły

ps. to malutkie o dziwnych listkach jest Thunbergia erecta wieloletnia niebieska rośnie w formie krzewu.
Pokrzywowca / lisi ogon / uprawiam podobnie jak np. oleandra tj. zimą w chłodnym w miarę jasnym pomieszczeniu ,
co prawda ładniej rośnie i kwitnie młoda sadzonka ,ale warto przechować roślinę mateczną , bo jest z czego wiosną zrobić sadzonki

Tak moje '' liski' kwitnią

- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogródek - stokrotka12311
Danusiu, straciłam z oczu Twój wątek ale przeglądając wizytówki trafiłam tu znowu. Masz takie piękne rosliny, szczególnie podoba mi się dalechampia 

- stokrotka12311
- 500p
O bardzo mi miło ze ktoś mnie odwiedził
Zgadzam się z Tobą też bardzo ją lubię ...latem uprawa bezproblemowa ,zimą przyprawia
dreszczyk emocji / jak przezimuje
choć już posiadam ją od paru lat i zawszę mam takie same obawy ,
zresztą z innymi jest podobnie
Zapomniałam o swoim wątku
a więc teraz odp.

Zgadzam się z Tobą też bardzo ją lubię ...latem uprawa bezproblemowa ,zimą przyprawia
dreszczyk emocji / jak przezimuje

zresztą z innymi jest podobnie

Zapomniałam o swoim wątku

a więc teraz odp.
Sylweste pisze:Wspaniała lantanajest na stałe w ogrodzie
Nie to jest roślina tarasowa , zimą zabieram w suche , chłodne pomieszczenie.Sylweste pisze:Wspaniała lantanajest na stałe w ogrodzie
Można je przezimować tak samo jak lantanę .izabell12 pisze:Śliczne te liski - to jednoroczne roślinki?
- mariasen
Danusiu, na poprzedniej stronie 6 rząd zdjęć przed trzykrotką roślinka nn to roscoea. Czy ona u Ciebie zimuje?
- stokrotka12311
- 500p
- mariasen
U mnie nie przezimowała ale nie zabezpieczyłam jej.