Diamentowe kwiatki
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Diamentowe kwiatki
Monisiu,piękny okaz z tej monsterki.
Osłonka do kalanchoe bardzo mi się podoba.
No a akwarium to tylko pozazdrościć.Bardzo mi się podoba.Lubię bocje i też je mam,a ta duża rybka jak się nazywa?Jaki duży masz zbiornik?
Osłonka do kalanchoe bardzo mi się podoba.
No a akwarium to tylko pozazdrościć.Bardzo mi się podoba.Lubię bocje i też je mam,a ta duża rybka jak się nazywa?Jaki duży masz zbiornik?
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem czy trująca moja córcia tylko liście packą na muchy zcharatała potem dorwała jakiegoś kijka od zabawki i parę liści poszło do kosza. Nie dało sie schowac bo roslina duża.
a szkoda sie pozbyć. 

Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elu roślinki piękniutkie
Moje epipremnum zwisa normalnie.....jak znudził Ci się na paliku to może jakaś drabinka albo coś takiego jak nieraz są bluszcze poprowadzone, takie coś zaokrąglone

Moje epipremnum zwisa normalnie.....jak znudził Ci się na paliku to może jakaś drabinka albo coś takiego jak nieraz są bluszcze poprowadzone, takie coś zaokrąglone

Andziax witaj u mnie
dzięki za podpowiedź, muszę cos fajnego poszukać ale wątpię czy nie wrócę do kijka tylko dłuższego
Elu no właśnie duża a Twoja pewne dużo większa od mojej. Z tego co się zorientowałam to pnące drzewo??? Jak Twoje rośnie? Moje dziecko 3 dzień sie czołga
kwiatek ma jeszcze swoje 5 minut życia
Edyto fajnie że się odezwałaś, czekam na Twoje fotki z akwa. Moje ma 100l i jest po przebudowie, zmieniłam piasek z ciemnego na jasny i kupię pyszczaki. Jeszcze go muszę dopracować bo dopiero zaczęłam. Mam 3 bocje, labeo a duża to sewerum, dostałam juz taką wyrośniętą ;:49 Nie wiem ile ma lat bo ona z ręki do ręki przechodzi, jest niegrzeczna i zjada rośliny i małe rybki

Elu no właśnie duża a Twoja pewne dużo większa od mojej. Z tego co się zorientowałam to pnące drzewo??? Jak Twoje rośnie? Moje dziecko 3 dzień sie czołga

Edyto fajnie że się odezwałaś, czekam na Twoje fotki z akwa. Moje ma 100l i jest po przebudowie, zmieniłam piasek z ciemnego na jasny i kupię pyszczaki. Jeszcze go muszę dopracować bo dopiero zaczęłam. Mam 3 bocje, labeo a duża to sewerum, dostałam juz taką wyrośniętą ;:49 Nie wiem ile ma lat bo ona z ręki do ręki przechodzi, jest niegrzeczna i zjada rośliny i małe rybki

- elaipawel4
- 1000p
Ela
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Mieliśmy kiedyś akwa z pyszczakami. Żadna roślinka nie przeżyła, tylko żwir, muszle i korzeń. Jak dla Mnie za mało kolorowo
Pojechały na wczasy do pracy M. i nie wróciły.

Pojechały na wczasy do pracy M. i nie wróciły.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Elu piękny wieeelki kwiat
, ile ma lat? I rzeczywiście rośnie na kiju. A córunia fajniutka
zdradź tajemnicę jak ją podlewasz, do ziemi czy na spodek, i jak wiesz czemu mi liść żółknie?
a rybki nie wróciły bo... ?

zdradź tajemnicę jak ją podlewasz, do ziemi czy na spodek, i jak wiesz czemu mi liść żółknie?
a rybki nie wróciły bo... ?

- AGA Z
Powiedziały, że w pracy lepiej im się podoba i chcą zostać. Poza tym lepiej karmili.
Dogadały się z chłopakami.
A tak na poważnie to dlatego, że Ja chciałam mieć akwarium, ale z roślinkami, kolorowymi rybkami itd. a nie żwir i kamienie.
Te ryby żerują w nocy i w pyskach przenoszą żwir z jednego końca akwarium na drugi. Nie można spać, jak coś cały czas puka i stuka. Nawet mniejsze kamyki biorą w pysk i wypluwają , a jak trafią na szybę to brzęczy.
Na dnie są same góry i doliny.

A tak na poważnie to dlatego, że Ja chciałam mieć akwarium, ale z roślinkami, kolorowymi rybkami itd. a nie żwir i kamienie.
Te ryby żerują w nocy i w pyskach przenoszą żwir z jednego końca akwarium na drugi. Nie można spać, jak coś cały czas puka i stuka. Nawet mniejsze kamyki biorą w pysk i wypluwają , a jak trafią na szybę to brzęczy.
Na dnie są same góry i doliny.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Aga rozumiem. Ja mam taki drobniutki piasek ale widzę, że bocje też lubią grzebać w piachu bo jest pofalowany. A w rogu to już dno wystaje
Ta duża raczej powolna i w miarę grzeczna
Jak coś udoskonalę to dam znać. A teraz też masz akwa w domu? Zdjęcia mile widziane 

- elaipawel4
- 1000p
Monstera ma prawie 4 lata podlewam do doniczki bo spodka nie znalazłam w sklepie takiej wielkości troszke nawoziłam ale stoi głównie przy oknie w jasnym ale nie palącym miejscu. Na kiju musi być bo rośnie pnąco . A zuzie karmię normalnie je wszystko i dobrze 

Ela
- AGA Z
Rybek nie ma, a akwarium stoi puste w komórce. Chciałabym zrobić z niego coś, ale nie mam go gdzie postawić. 

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
Mówisz że Zuzia je wszystko
a moja Julka nie je prawie nic, wszystko niedobre, itd
to monster juz trochę chodujesz. Widzę,że u Ciebie wszystkie liście dzirawe a u mnie na dole te mniejsze w całości, to normalne?
chwilowo zmykam z\w

to monster juz trochę chodujesz. Widzę,że u Ciebie wszystkie liście dzirawe a u mnie na dole te mniejsze w całości, to normalne?
chwilowo zmykam z\w
a no racja, sama u Edyty mówiłam Ci żebyś z komórki wyjęła i zalała 

- elaipawel4
- 1000p
Ja myślę że dzuiurawienie zależy od ilości światła i od że tak powiem wieku liścia jak jest młodziutki to cały dopiero potem dziurawieje tak było z moją 

Ela