Ogród za borem - Danio
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród za borem - Danio
Dorotko z doświadczenia wiem, że ładny ogród w zgodzie z przyrodą i otoczeniem to bardzo trudna sprawa do zrealizowania. Wprowadzić rośliny ogrodowe, pozwolić przyrodzie na małe co nieco i zachować estetykę. Tobie udaje się to świetnie, uwielbiam taki typ ogrodu.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
No, właśnie , zgadzam się z Magdą - też zawsze uważałam,że komponowanie naturalistycznych rabat jest trudne. Tobie to wychodzi ! Dzika przyroda wokół, dzika w ogrodzie...Magiczne miejsce.
Strzechy szkoda, ale niebieskie obramowania ładne. Co to za film "Siedlisko"?
Strzechy szkoda, ale niebieskie obramowania ładne. Co to za film "Siedlisko"?
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
jest b. trudne!
Witaj Noworocznie Danieczko
taka jama-piwniczka-bunkier to dla smoków miejsca energetyczne.......uwielbiam!
stała niemal temperatura [ latem chłód,zima ciepło] miejsca....... to coś nie do przecenienia
cmokasy z gór

Witaj Noworocznie Danieczko

taka jama-piwniczka-bunkier to dla smoków miejsca energetyczne.......uwielbiam!
stała niemal temperatura [ latem chłód,zima ciepło] miejsca....... to coś nie do przecenienia

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Dorotko, ja z pytaniem. Właśnie robię dynię/ zupa krem i marynuję- późno ale właśnie mnie naszlo bo wcześniej jakoś i czasu nie było i ochoty/ i mam pestki . Czy te pestki z dyni to trzeba wypłukać przed wysuszeniem?
Jak wysusze to Ci wyśle..
pozdrawiam
Ewa
Jak wysusze to Ci wyśle..
pozdrawiam
Ewa
Dorotko w Nowym Roku życzę Ci wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń oraz furę zdrowia
.
Fotki
. Fajnie że udało Ci się Dorotko zachować takie miejsca , wnoszą do ogrodu trochę magii , są urocze .

Fotki

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Madziu dziękuję za słowa uznania. W utrzymaniu naturalności pomaga mi sama... natura i dodatkowo chroniczny brak czasu. Zresztą jak tu nie naśladowac przyrody skoro parę metrów dalej rosną dziko pierwiosnki, zawilce wielkokwiatowe i inne cuda.
Izo zgadzam się, że miejsce magiczne, było takie jeszcze przed moim tam przybyciem. Ja nazywam to świętokrzyskimi Bieszczadami - wzgórza porośnięte łąką. Opuszczone, częściowo zruinowane domostwa w starych sadach.
"Siedlisko" to serial z Anną Dymną i Leonardem Pietraszkiem w rolach głównych. Opowiada o małżeństwie w średnim wieku,które wyprowadza się z Warszawy na Mazury i wrasta w tamtejszą społecznośc. Oglądam go kiedy dopada mnie chandra oi chcę naładowac wewnętrzne akumlatory /najczęściej przy prasowaniu
/
Minismoku z tym bunkrem to trafiłaś w 10tkę
.Właśnie w tej okolicy odbyła się w 1945r jedna z większych bitew czołgowych i miejscowa ludnośc przetrwała w takich ziemiankach. Teraz latem służy mi za magazyn wody mineralnej i nie tylko...
Ewuniu zupy zazdroszczę. Ja nie płukałam pestek, ale dokładnie czyściłam i suszyłam na grzejniku.
Elu dziękuję za życzenia. Mam nadzieję, że cywilizacja jeszcze długo nie zawita do mojego ustronia. Żartuję sobie, że na starośc zamieszkam w tej chacie, zostanę wiedźmą i zacznę leczyc ludzi ziołami, mając w nosie wszelkie NFZ- ty i Ministerstwa Zdrowia

Izo zgadzam się, że miejsce magiczne, było takie jeszcze przed moim tam przybyciem. Ja nazywam to świętokrzyskimi Bieszczadami - wzgórza porośnięte łąką. Opuszczone, częściowo zruinowane domostwa w starych sadach.
"Siedlisko" to serial z Anną Dymną i Leonardem Pietraszkiem w rolach głównych. Opowiada o małżeństwie w średnim wieku,które wyprowadza się z Warszawy na Mazury i wrasta w tamtejszą społecznośc. Oglądam go kiedy dopada mnie chandra oi chcę naładowac wewnętrzne akumlatory /najczęściej przy prasowaniu

Minismoku z tym bunkrem to trafiłaś w 10tkę

Ewuniu zupy zazdroszczę. Ja nie płukałam pestek, ale dokładnie czyściłam i suszyłam na grzejniku.
Elu dziękuję za życzenia. Mam nadzieję, że cywilizacja jeszcze długo nie zawita do mojego ustronia. Żartuję sobie, że na starośc zamieszkam w tej chacie, zostanę wiedźmą i zacznę leczyc ludzi ziołami, mając w nosie wszelkie NFZ- ty i Ministerstwa Zdrowia

Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
Witaj! Jak ładnie opisujesz swoje miejsce...Dobrze ,że są takie zakątki z dala od cywilizacji...I że są ludzie dobrze się tam czujący...
A ten serial to w tv czy na płytach ? Prawie nie oglądam tv , więc może przeoczyłam. Z Twojego opisu sądząc, podobałby mi się.
A ten serial to w tv czy na płytach ? Prawie nie oglądam tv , więc może przeoczyłam. Z Twojego opisu sądząc, podobałby mi się.
- Danio
Izo film był w telewizji, ale ja mam na płytach, kupiłam na Merlinie.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- Danio
Przesyłam widoczki ku pokrzepieniu serc. Czerwcową łąkę, przez którą prowadzi doga na moją działkę.
Tego, co się dzieje za oknem nie będę opisywać, bo chyba każdy ma tak samo.
Jutro muszę jechać do Krakowa a podobno trasa zablokowana, więc się trochę denerwuję.

Na ostatniej fotce widać dach chaty i po prawej stary śliwkowy sadzik. Śliwki są pyszne, prawdziwe dawne węgierki na powidła
Tego, co się dzieje za oknem nie będę opisywać, bo chyba każdy ma tak samo.
Jutro muszę jechać do Krakowa a podobno trasa zablokowana, więc się trochę denerwuję.

Na ostatniej fotce widać dach chaty i po prawej stary śliwkowy sadzik. Śliwki są pyszne, prawdziwe dawne węgierki na powidła
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Dorotko juz się suszą pestki.
Proszę , napisz adres na pw, to Ci wyśle.
Ps, zdjęcia ku pokrzepieniu, śliczne.
Proszę , napisz adres na pw, to Ci wyśle.
Ps, zdjęcia ku pokrzepieniu, śliczne.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Dorotko,piwniczka rewelacyjna,na pewno znajdziesz dla niej zastosowanie.Zauroczyła mnie droga do Twojej działki.Cudowna górka.Pozdrawiam Grażyna
-
Ależ sielska sceneria...
Bądź ostrożna w podróży.
Bądź ostrożna w podróży.
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Dorotko,
jakże pięknie położone jest to Twoje siedlisko... takie prawdziwe uroczysko
jakże pięknie położone jest to Twoje siedlisko... takie prawdziwe uroczysko

- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko 
Dawno mnie u Ciebie nie było, przegapiłam cały sezon
Ale powracam i podziwiam
U Ciebie jak zawsze wszystko pięknie, i ten swojski klimat
Ochy i achy dla lilii - przepiękne kolory
poza tym uwielbiam Twoje paprocie :P dla słoneczników również należą się oklaski
a przede wszystkim dla Ciebie
Pozdrawiam cieplutko

Dawno mnie u Ciebie nie było, przegapiłam cały sezon

U Ciebie jak zawsze wszystko pięknie, i ten swojski klimat

Ochy i achy dla lilii - przepiękne kolory

Pozdrawiam cieplutko