A ile frajdy...
..albo w wodę ...tadeusz48 pisze:skutki mogą być krótkotrwałe co może oznaczać "wyrzucenie pieniędzy w błoto".
krzysztofkhn pisze:...c d.
Z okna można będzie można wędkować i rybka prosto na patelnie.
Pozdrawiam.
Krzysztof ja tylko dopisałam się do tematu, co mam nadzieję zostanie mi wybaczonekrzysztofkhn pisze:Judyto !
Spróbujmy po kolei.
Mirek i Tadek mają racje, ale...
1. Zacznij od lokalnego geologa.Pogadaj z nim. Weź mapkę geologiczną terenu. To ważne, pozwoli Ci ustalić warunki wodne na Twoim terenie. Nie będziesz planować w ciemno. Tam też popytaj o firmę specjalizującą się w wykonawstwie drenażu. To jest wykonalne i może być, a często jest uzasadnione ekonomicznie.
2. Co to znaczy pogłębiliśmy piwnicę ? Zeszliście z podłoga piwnicy poniżej ław fundamentowych ? Przerwaliście, zniszczyliście dotychczasową izolacje ?
3. Rezygnacja na tym etapie jest już nie zasadna.
4. Rozważ proszę budowę w piwnicy dziękuję odwadniającej. Jednej lub więcej. To też musi CI określić fachowiec. Do takiej dziękuję podłącza się pompę, która automatycznie uruchamia się w momencie przyboru wody.
Pozdrawiam.
..ja, a raczej my jeszcze niczego nie pogłębialiśmy..ze względu na fundamenty a także brak przekonania, że to pomoże.2. Co to znaczy pogłębiliśmy piwnicę ? Zeszliście z podłoga piwnicy poniżej ław fundamentowych ? Przerwaliście, zniszczyliście dotychczasową izolacje ?