Jakie ma piękne żółte kwiatkiandowan pisze:
A dzisiaj, na parapecie zakwitł mi jeden z gruboszowatych. Gdzieś zabałaganiłam jego nazwę. Cieszę się bo ma dużo pąków i zapowiada się długie kwitnienie.
Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Bardzo dziękuję za życzenia noworoczne. Tęsknię za wiosną i cieszę się, że dzień już się wydłuża
. Przedwczoraj była słoneczna pogoda i zrobiłam zdjęcia zachodu słońca z południowego okna mojego mieszkania.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu witaj
piękne zdjęcia , to wschód czy zachód słońca ?
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Pięknie u Ciebie Aniu,a na rośliny wydałaś majątek
Okazy,że hohoho! Sama juz nie wiem co mi się bardziej podoba piwonie takie,że nawet nie wiedziałam o istnieniu takich,paprocie to bym w domu sadziła bo połowa z nich mi na domowe wygląda,a pierwiosnki
jestem początkująca no coż ,ale dzięki takim ogrodom jak Twój mam szansę się pouczyć
łuszczaki to chyba też pierwiosnki tylko jakas podgrupa
Zwariowałam od tych dobroci! A i ta piwonia najzwyklejsza majowa bielusienieczka cuuuuuudowna na pewno pachnie eh.....
podajesz tylko łacińskie nazwy Aniu mniej litość nad laikami tacy też tu są
Będzie mi sie śnił twój raj oj co to to tak:D
Okazy,że hohoho! Sama juz nie wiem co mi się bardziej podoba piwonie takie,że nawet nie wiedziałam o istnieniu takich,paprocie to bym w domu sadziła bo połowa z nich mi na domowe wygląda,a pierwiosnki
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- andowan

Geniu- tak, jak napisałam w tekście, to zachód słońca
MarzenoF- witaj w moim ogrodzie. Rośliny zbieram od wielu lat i rzeczywiście wydaję na nie sporo pieniędzy. Paprocie, które przedstawiłam, rosną wszystkie w ogrodzie i są zimotrwałe; teraz ta grupa roślin jest modna więc producenci prześcigają się w oferowaniu nowych odmian. Używam nazw łacińskich bo są to nazwy uniwersalne ( łatwiej znaleźć informacje o takiej roślinie w sieci co jeszcze kiedyś docenisz) no i wiele nowości roślinnych, pozyskiwanych z terenów np.Azji, nie ma najzwyczajniej w świecie polskich nazw. Byłam w Twoim wątku i gratuluję włożonego w czyszczenie działki ogromu pracy
A oto zdjęcia dzisiejszego zimowego słońca, które widać było za warstwą chmur w południe.

MarzenoF- witaj w moim ogrodzie. Rośliny zbieram od wielu lat i rzeczywiście wydaję na nie sporo pieniędzy. Paprocie, które przedstawiłam, rosną wszystkie w ogrodzie i są zimotrwałe; teraz ta grupa roślin jest modna więc producenci prześcigają się w oferowaniu nowych odmian. Używam nazw łacińskich bo są to nazwy uniwersalne ( łatwiej znaleźć informacje o takiej roślinie w sieci co jeszcze kiedyś docenisz) no i wiele nowości roślinnych, pozyskiwanych z terenów np.Azji, nie ma najzwyczajniej w świecie polskich nazw. Byłam w Twoim wątku i gratuluję włożonego w czyszczenie działki ogromu pracy
A oto zdjęcia dzisiejszego zimowego słońca, które widać było za warstwą chmur w południe.

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu!
Piękne zdjęcia ogrodu w zimowej szacie.
U nas w nocy napadało do kolan śniegu. Wczoraj jeszcze była
odwilż.
Miłego dnia

Piękne zdjęcia ogrodu w zimowej szacie.
U nas w nocy napadało do kolan śniegu. Wczoraj jeszcze była
odwilż.
Miłego dnia
-
wesoly

- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dawno nie widziałem tyle śniegu. Wreszcie prawdziwa zima.
jarek
jarek
- Atka-a1

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Aniu piękne to zdjęcie z "krwistym" zachodem słońca. Jak widać zimą też może być kolorowo 
Ale już mam dość zimy. Wczoraj w pracy mnie zasypało i miałam kłopot z wejściem na teren firmy i do biura
Ale już mam dość zimy. Wczoraj w pracy mnie zasypało i miałam kłopot z wejściem na teren firmy i do biura
- andowan

Krysiu, Jarku, Beatko-dziękuję za odwiedziny. Ja też mam już dość zimy głównie ze względu na uciążliwe odśnieżanie. Gdyby nie to i kilkudniowa niemożność wydostania się z posesji samochodem, cieszyłabym się z tak ślicznego krajobrazu i z tego, że moje rośliny są zabezpieczone grubą warstwą śniegu przed mrozem. W sobotę jednak padał descz i utworzyła się na puszystym śniegu warstwa lodu, którą od dwóch dni niszczę nad rabatami aby nie udusiły się moje rośliny. Brodzę przy tym po kolana w zaspach.

- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Aniu, nie pamiętam, czy już się witałam z Tobą w Nowym Roku
Na wszelki wypadek: Życzę Ci mnóstwa nowych piwonii i żeby wszystkie się zgadzały z zamówionymi!
Masz świetny awatar. Bardzo mi się podoba
Zima piękna, ale sytuacja na podrzędnych drogach i dróżkach fatalna.
Ja nie mogę wyjechać z mojego parkingu osiedlowego, prawie wszyscy sąsiedzi tak samo, ale, oczywiście, już nie te czasy,
żeby się wszyscy razem zebrali i odśnieżyli i skuli lód zalegający pod śniegiem.
"Mnie za to nie płacą!" - rzekł pewien sąsiad, do którego zwróciłam się z taką luźną propozycją....
Ech!
Na wszelki wypadek: Życzę Ci mnóstwa nowych piwonii i żeby wszystkie się zgadzały z zamówionymi!
Masz świetny awatar. Bardzo mi się podoba
Zima piękna, ale sytuacja na podrzędnych drogach i dróżkach fatalna.
Ja nie mogę wyjechać z mojego parkingu osiedlowego, prawie wszyscy sąsiedzi tak samo, ale, oczywiście, już nie te czasy,
żeby się wszyscy razem zebrali i odśnieżyli i skuli lód zalegający pod śniegiem.
"Mnie za to nie płacą!" - rzekł pewien sąsiad, do którego zwróciłam się z taką luźną propozycją....
- Atka-a1

O rany, o tym nie pomyślałam. To i ja muszę to zrobićW sobotę jednak padał deszcz i utworzyła się na puszystym śniegu warstwa lodu, którą od dwóch dni niszczę nad rabatami aby nie udusiły się moje rośliny.
Aniu, czy wystarczy podziabać trochę ten śnieg i lód, czy masz jakiś sposób na to?
A tak się cieszyłam, że rośliny są bezpieczne od mrozu
- andowan

Aniu-Zanno - dziękuję za życzenia ale "mnóstwa nowych piwonii" nie posadzę bo nie zamierzam niszczyć kolejnej połaci trawnika
. Mam jeszcze plany co do zakupu kilku odmian ale to naprawdę wybrane sztuki. dziękuję za miłe słowa dotyczące awatara - mi też on bardzo przypadł do gustu.
Beatko - wystarczy podziabać. Ja robię to szuflą od odśnieżania i tylko tam, gdzie rośliny nie wystają spoza śniegu ( nauczyłam się nie wycinać jesienią suchych pędów wysokich bylin właśnie z powodu niebezpieczeństwa "przyduchy"). Już raz kiedyś straciłam cenne rośliny i teraz zrobię wszystko aby się to nie powtórzyło. Jeśli lód byłby na wierzchu, zniszczyłabym go grabiami. Tak zawsze robię w czasie roztopów.
Beatko - wystarczy podziabać. Ja robię to szuflą od odśnieżania i tylko tam, gdzie rośliny nie wystają spoza śniegu ( nauczyłam się nie wycinać jesienią suchych pędów wysokich bylin właśnie z powodu niebezpieczeństwa "przyduchy"). Już raz kiedyś straciłam cenne rośliny i teraz zrobię wszystko aby się to nie powtórzyło. Jeśli lód byłby na wierzchu, zniszczyłabym go grabiami. Tak zawsze robię w czasie roztopów.
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Witaj Aniu
Widzę, że czasami pojawia się u Ciebie słońce. Bardzo mi go brakuje i jak na złość u nas pojawia się sporadycznie!
Z zainteresowaniem przeczytałam o 'przydusze', natomiast zdziwiło mnie wyznanie, że nie masz już miejsca na piwonie.
A te wybrane odmiany? Zdradzisz o jakich myślisz?
Odśnieżania współczuję, wiem co to znaczy
Widzę, że czasami pojawia się u Ciebie słońce. Bardzo mi go brakuje i jak na złość u nas pojawia się sporadycznie!
Z zainteresowaniem przeczytałam o 'przydusze', natomiast zdziwiło mnie wyznanie, że nie masz już miejsca na piwonie.
A te wybrane odmiany? Zdradzisz o jakich myślisz?
Odśnieżania współczuję, wiem co to znaczy
- Atka-a1

Aniu dzisiaj muszę to wreszcie zrobić. Też nie wycinam roślin na zimę, ale po prawdzie to mało gdzie wystająandowan pisze:Aniu-Zanno - dziękuję za życzenia ale "mnóstwa nowych piwonii" nie posadzę bo nie zamierzam niszczyć kolejnej połaci trawnika. Mam jeszcze plany co do zakupu kilku odmian ale to naprawdę wybrane sztuki. dziękuję za miłe słowa dotyczące awatara - mi też on bardzo przypadł do gustu.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu wczoraj spacerowałam sobie po Twoim ogródeczku , podziwiałam Twoje storczyki i hosty , piękna kolekcję piwonii, mnie szczególnie podoba się ta żółta , cudne lilie , piękna biała kamasja no i można bez końca wyliczać Twoje rarytasy , nie wspomniałam jeszcze o irysach .
Zimowy ogród też uroczy .
Pozdrawiam Genia
Zimowy ogród też uroczy .
Pozdrawiam Genia