Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Irlandzki Ogrod Ani.1

Post »

Śnieg, śniegiem, ale jaki piękny, duży karmnik. A córcia jaka wspaniała!
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witam Kochani w nowym roku!!! :wit
Geniu,Stasiu,Grażko,AniuDS,Andziu,Dawidku Dziękuję jeszcze raz za życzonka ;:196 ;:196
U nas sylwester minął spokojnie :roll: Nie bardzo go tutaj obchodzą..spędzają ten wieczór w pubach a więc dzień jak co dzień :wink: Sprzedaż petard jest zakazana i strzelają chyba tylko Polacy :roll: W tym roku widziałam trzy fajerwerki :lol: :lol:
Za to równo o północy zaczął sypać śnieg ;:138 i rano już było bielutko :shock:

Tak wyglądał ogródek:

Obrazek

I plaża:

Obrazek

Dziś po śniegu nie ma już śladu :lol:

Grażynko dziękuję za cudną foteczkę ;:196 Stasia ma racje-córcia wspaniała!!A jaka pogoda u Ciebie teraz?Czy jest nadal śnieg?

Na koniec zaległe zdjęcie-kwiatuszek :D przed moim ulubionym ogrodniczym :lol:

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Oj śnieży ta zima na całym świecie. Dwa dni temu pokazywali zaspy śniżne w Chinach, u Ciebie sypie, we Francji też , tylko patrzeć jak spadnie u mnie.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Kwiatuszek przed ogrodniczym niczego sobie.
Anulka ,po dokładnym obmacaniu :;230 to kocur.
Pięknej pogody życzę.
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Aniu, wpadłam do Ciebie, przeczytałam odpowiedź na mój post i troszkę dalej tez poczytałam. Nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego nie wysterylizujesz/wykastrujesz swojej suczki? Ja moją wykastrowałam /wycięcie jajników i macicy/ zaraz po pierwszej rui /tak radził weterynarz/ i mam dziki spokój z "tymi" sprawami, a przy tym jest szansa na dłuższe życie mojej kochanej Tosi. Aniu, co Cię powstrzymuje?
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu u mnie znowu sypie śnieg.Może iu Ciebie posypie jeszcze więcej.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aleś nam tu cudeńko pokazała, aż :shock: na wierzch wyszły.
U mnie śniegu pod dostatkiem, mogę z wagon wysłać do Ciebie, jak lubisz go odgarniać. Ja dziś już dwa razy to robiłam aby ptaki mogły sobie pojeść, bo ja oprócz 3 karmników sypię ziarno w 2 miejscach na ziemi. Jak jest śnieg, to muszę go odgarnąć. Do tego pokazały się znowu nornice. Wczoraj bylo 13! kopców, Podeptałam je niemiłosiernie. Dziś zobaczyłam 2. Humanitaryzm u mnie zaginął, teraz zginą one. Już nie daje rady, a tyle nowych cebul lilii, tulipanów, krokusów,..... posadziłam. I co z tego będzie, bo jak na razie to widzę w tych miejscach same kopce? Coś muszę wymyślić. Pozdrów Izunię i M. Pa, pa ;:138 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witam :wit :wit

Oj Stasiu chyba ten wagon już wysłałaś :lol: Zasypało nas dzisiaj i wczoraj w nocy :shock: Będzie z 5 cm :roll:

W Irlandii paraliż..autobusy,pociągi nie kursują,szkoły zamknięte do poniedziałku,gigantyczne korki na autostradach :shock: Straszą w radiu,że w nocy ma być -8 :shock:

Gosiejko ja planuje mieć szczeniaczki.. :D na razie muszę ich pilnować,bo Pusia jest za młodziutka :roll:

Foteczki:

Ogród w śniegu:

Obrazek

Dzisiejsi goście:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może ktoś wie co to za ptaszek na pierwszej fotce? :roll:
To inne jego zdjęcie:

Obrazek
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Aniu, Twoje ptaszki nawet oświetlenie mają w Twojej stołówce :D . W północnej Bretanii też był paraliż z powodu śniegu. Podobnego śniegu nie mieli tam od dziesięciu lat. U nas ma być też zimna noc. Rano tylko było troszeczkę śniegu, ale raczej w ilościach śladowych.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Aniu, a mnie to juz niedługo kompletnie zasypie :cry: Ponad pół metra śniegu, kompletny paraliż...
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ptaszek wygląda na szpaka. A ja już myślałam, że to sztuczne ptaszki. :;230
Adresy do moich wątków
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Aniu, ale u Ciebie zimowo :)
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko, :;230 :wit minus osiem stopni to u Was szok. U nas bywało ok. minus 20 stopni mrozu, już tej zimy. I co Irlandia na to?
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu niestety Irlandia nie jest przygotowana na takie mrozy i w tym problem.U mnie w mieście nadal problemy są z wodą i jak utrzymają się nadal takie przymrozki to będzie koszmar.Kupka prania rośnie a i kwiatki chcą pić.Do picia wodę zawsze można kupić.Należy tez dodać że kierowcy jeżdżą na letnich oponach a drogi są ślizgie.Dzisiaj moja Iza miała iść do szkoły nie poszła bo z powodu mrozów szkoła jest zamknięta.
Tak szczerze do Polska ma co roku zimę i nigdy drogowcy i inne służby nie są przygotowane na nią.Ale się rozpisałam.Aniu przepraszam za to wypracowanie.Życzę ;:3 i szybkiego powrotu wiosny
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojejku Moja Kochana!!!
Ja tu sobie robię żarty, ale z tego co piszesz to nie ma się co śmiać, tylko płakać. Nie spodziewałam się, że możesz mieć takie problemy. U nas w Polsce, brakowało często wody w komunie, teraz już się takie coś nie dzieje. Może sporadycznie, jak jest bardzo mocny mróz, i gdzieś rury pozamarzają i popękają. To w Irlandii nie ociepla się rur podczas budowy? Trudno uwierzyć, że musisz kupować wodę do gotowania czy picia. Przecież to XXI wiek...
Co się tyczy naszych drogowców, to ja myślę, że Zima im robi na złość i zawsze przyjdzie, gdy oni jeszcze śpią. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Przecież co roku to samo, prawda.
Życzę Tobie plusowych temperatur, choćby +3 stopnie, abyś mogła pić do woli a Izunia aby mogła chodzić do szkoły.
Qurcze blade, jak Wy żyjecie. Tutaj chociaż wody pod dostatkiem.
Na razie kończę, pozdrawiam, pa, pa ;:196 ;:167
Adresy do moich wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”