Jacku 
z tym postanowieniem będę miała największy problem
Ja też uwielbiam niespodzianki, dlatego wysyłając roślinki dodaję do nich maleńki kawałeczek innej roślinki mając nadzieję, że wyrośnie i właściciel będzie się zastanawiał, co to jest i skąd się wzięło
Dla mnie taka zagadka jest bardzo przyjemna i mam dobrą zabawę
Izo - Tamaryszku 
dziękuję
W lasku planuję posadzić świerki, jodełki, sosny, brzozy i jeszcze nie wiem co
Na razie rośnie tam stary orzech i dąb oraz masę czarnych porzeczek, które muszę zlikwidować - to spadek po poprzednich właścicielach.
Nooo, i w lasku panują warunki naturalistyczne - trawa po pas, od kilku lat w ogóle nie koszona
W sadzie na razie rosną:
jabłonie: oliwki żółte, paulared, szampiony, papierówki - jest ich bardzo dużo dlatego jabłoni już nie kupuję;
śliwy : renkloda, węgierka i jeszcze sporo innych, ale nie znam nazw, tak więc śliw też już jest pod dostatkiem;
grusze: konferencja i jeszcze dwie dokupiłam jesienią, ale nie pamiętam już jakie, a etykietki zostały na drzewkach, więc muszę dosadzić jeszcze kilka grusz
czereśnie: 'Vega' i 'Burlat'. Planuję dokupić 'Butnere czerwoną', 'Kordia' późną, 'Vande' lub 'Van';
wiśnia jedna i w dodatku nie wiem jaka, więc też muszę z dwie lub trzy dokupić;
Mam zamiar kupić z trzy nektarynki i już nie wiem co, iii to jest ten problem, co jeszcze posadzić w sadzie - miejsca jest naokoło 20 drzewek
Może ktoś mi coś doradzi
Iguniu 
a ja zawsze przed zaśnięciem planuję, co jutro muszę zrobić i twardo trzymam się swoich postanowień.
Jak wpadam na działeczkę, to od razu do roboty, żeby zdążyć wykonać plan.
Mogę nawet cały dzień nie jeść (nie czuję głodu), żeby tylko robota była zrobiona
Nooo i dlatego nie mam czasu na spokojne spacerki po działeczce i robienie zdjęć moim roślinkom
Romciu