Witajcie kochani!!
Rispetto - nie ma chyba dziecka w Gdańsku, które chociaż raz nie skakało po tych kamieniach. A Ty kolego to może rodem z Oliwy jesteś, czy przyjeżdżałeś do parku na "gościnne występy"
A "Przedwiośnie" może wilka nie złapie, bo jak zauważyła Maryla 56-56 - oprócz berecika ma jeszcze śniegowe gatki :;
A maszyny rolnicze w Lubaniu są niesamowite. Najbardziej podobają mi się te ogromne ciągniki. Im większe - tym piękniejsze!
Grażynko oj Ty ;:78 , o co Ty posądzasz bogobojnych

słuchaczy SD

??????????
Bernadetko - no pewnie że zima może też być ładna - codziennie to sobie powtarzam
Tujko - zaszalałam

a co mi tam! Te mieczyki są naprawdę niedrogie (od 3,30 do 2,00 zł. za 5 cebulek)
A śnieżniki mam ( a przynajmniej miałam wiosną ubiegłego roku) w trzech kolorach - niebieskie, różowe i białe. Ciekawa jestem czy zakwitną też w tym roku.
Elsi - dziękuję za życzenia, W Twoich stronach zimy zawsze konkretniejsze niż na Wybrzeżu. Spędziłam w Lublinie i okolicach kilka lat mojego żywota, i wiem jaki tam jest klimat

A nasze Forum daje faktycznie niezły pogląd na różnice klimatyczne w naszym kraju. W pierwszym roku pobytu tutaj byłam zszokowana szybką wiosną w okolicach Wrocławia. Różnice w tempie wegetacji w stosunku do Kaszub - kilkutygodniowe!
Bernadetko - wędruj wędruj! Wędrówki są zawsze kształcące i pouczające!
Marylko - myślę że Przedwiośnie przyzwyczajone do takich warunków, nie pierwszą już zimę spędza w tym parku
Dobrze, że ma te śniegowe majty, zawsze to w pupę cieplej