Zaproszenie do naszego ogrodu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zaproszenie do naszego ogrodu
Kochana Pszczółko
Twój kolorowy ogródek jest piękny ,używaj bieli jak przyprawy ,zresztą tak robisz i jest cudnie
Janeczko czas szybko leci i Twoje powojniki szybko staną się "parasolami"
Marysiu Twój ogród " rabatka" to Ty go tak nazwałaś jest piękny i zdrowy.
Zosiek i Magdalenio ,dziękuję
Moniko jeszcze raz dziękuję ,jestem u Ciebie w Twoim leśnym ogrodzie.
całuję wszystkich Elżbieta
Twój kolorowy ogródek jest piękny ,używaj bieli jak przyprawy ,zresztą tak robisz i jest cudnie
Janeczko czas szybko leci i Twoje powojniki szybko staną się "parasolami"
Marysiu Twój ogród " rabatka" to Ty go tak nazwałaś jest piękny i zdrowy.
Zosiek i Magdalenio ,dziękuję
Moniko jeszcze raz dziękuję ,jestem u Ciebie w Twoim leśnym ogrodzie.
całuję wszystkich Elżbieta
Elu, i ja mam sporo roślinek kwitnących na biało, ale w moim ogrodzie ich zadaniem jest uspokajanie i tonowanie kompozycji.
Ale mam też namiastkę "białego ogrodu" - rabatę, na której biel wiedzie prym, a jej uzupełnieniem są srebrne czyśce (przez cały sezon) i pomarańczowe lilie - latem.
Rabata jest w trakcie tworzenia, ciągle coś tam zmieniam i przesadzam; dopiero teraz widzę, że taka monochromatyczna kompozycja jest bardzo trudna w realizacji. Biel ma wiele odcieni i w dużym nagromadzeniu może stać się nużąca.
Pozdrawiam Cie cieplutko i życzę miłego wieczoru

Ale mam też namiastkę "białego ogrodu" - rabatę, na której biel wiedzie prym, a jej uzupełnieniem są srebrne czyśce (przez cały sezon) i pomarańczowe lilie - latem.
Rabata jest w trakcie tworzenia, ciągle coś tam zmieniam i przesadzam; dopiero teraz widzę, że taka monochromatyczna kompozycja jest bardzo trudna w realizacji. Biel ma wiele odcieni i w dużym nagromadzeniu może stać się nużąca.
Pozdrawiam Cie cieplutko i życzę miłego wieczoru

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Elżbieto, zauważyłem że powiększyłaś swoją galerię zdjęć w googlach, to świetnie bo Wasz ogród powinien zobaczyć cały świat. Tak piękny ogród, można by przypisać do każdego cywilizowanego kraju, nie jest tylko polski, nie europejski, jest światowy. Jeszcze raz gratuluję, będę zawsze podziwiał
Szczere życzenia świąteczne, zdrowia, spokoju i radości
oraz szczęścia i nowych wspaniałych pomysłów ogrodniczych w 2010 roku
życzy Tomek.
Pozdrawiam Tomek

Szczere życzenia świąteczne, zdrowia, spokoju i radości
oraz szczęścia i nowych wspaniałych pomysłów ogrodniczych w 2010 roku
życzy Tomek.
Pozdrawiam Tomek

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomek to tak pięknie wyraził, że nic dodać, nic ująć.piofigiel pisze:Elżbieto, zauważyłem że powiększyłaś swoją galerię zdjęć w googlach, to świetnie bo Wasz ogród powinien zobaczyć cały świat. Tak piękny ogród, można by przypisać do każdego cywilizowanego kraju, nie jest tylko polski, nie europejski, jest światowy. Jeszcze raz gratuluję, będę zawsze podziwiał![]()
Obejrzałam Twoją galerię i chwilami czułam się, jakbym spacerowała po parku tworzonym przez zakochanego w nim ogrodnika

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Elu, bardzo dziękuję za wizytę i życzenia
U mnie śniegu coraz więcej, bo prószy od rana. Na szczęście temperatura bardziej przyjazna- tylko -5

U mnie śniegu coraz więcej, bo prószy od rana. Na szczęście temperatura bardziej przyjazna- tylko -5

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Elu !
dziękuję za zdjęcia z ogrodu Sissinghurst ! Przedstawiając swój młodziutki i skromny Biały Ogród właśnie wspominałam o obawach związanych z porównaniami z takimi klasycznymi ogrodami... Ale co tam...trzeba tworzyć swój świat...Czy się mylę, czy także Gertrude Jekyll stworzyła coś takiego ?
dziękuję za zdjęcia z ogrodu Sissinghurst ! Przedstawiając swój młodziutki i skromny Biały Ogród właśnie wspominałam o obawach związanych z porównaniami z takimi klasycznymi ogrodami... Ale co tam...trzeba tworzyć swój świat...Czy się mylę, czy także Gertrude Jekyll stworzyła coś takiego ?
Elu zapisałam sobie tytuł tej książki - jutro może uda się synowi zajść po szkole do księgarni.
Chyba że można ją dostać tylko z wysyłki
Chyba że można ją dostać tylko z wysyłki

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Elu życzę ci wesołych i rodzinnych świąt spędzonych w rodzinnym gronie przy ślicznej choince i kolędach ..
Widzialam Elu,że zagladałaś do Tomgrocha.To instytucja,ale człowiek bardzo zapracowany,bo ma dużą szkółkę.Byłam latem i przywlokłam cały bagażnik.Ogród młody,ale robi wrażenie
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
w końcu znalazłam czas, żeby pochodzić po Twoim pięknym ogrodzie
Jest fascynujący, miło się w nim spędza czas

Jest fascynujący, miło się w nim spędza czas

- ewica65
- 50p
- Od: 15 lis 2009, o 20:52
Re: Kajpej - nasz intymny mały świat
Obejrzałam cały album Picasy. I mnie zatchnęło z podziwu.
Mam pytania. Można?
1. To chyba nic innego nie robisz, tylko dbasz o to cudne miejsce?
2. A wspomniany warzywnik? Niby brzydki? Nie zauważyłam nic brzydkiego.
3. Rewelacyjna kolekcja roślin. Czy na tej działce część już było, jak kupowałaś?
4. I ostatnie: Gdzie to jest tak pięknie?!!!!!
Mam pytania. Można?
1. To chyba nic innego nie robisz, tylko dbasz o to cudne miejsce?
2. A wspomniany warzywnik? Niby brzydki? Nie zauważyłam nic brzydkiego.
3. Rewelacyjna kolekcja roślin. Czy na tej działce część już było, jak kupowałaś?
4. I ostatnie: Gdzie to jest tak pięknie?!!!!!
ewica65
Elżbieto wiele serdeczności w rozpoczętym roku
Ciągle się wpatruję w Twój ogród

Ciągle się wpatruję w Twój ogród

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Elu w Nowym Roku
Właśnie przejrzałam Twoje zdjęcia ogrodu.....zachwycające....tak pieknie masz wszystko urządzone że zachwyt bierze
I dom też bardzo mi się podoba
Chciałabym wygrać jakieś duże pieniądze....kupiłabym dużą działkę -wybudowała mały domek i urządziła cudny ogród biąrąc pomysły z Twojego ...och....marzenie......

Właśnie przejrzałam Twoje zdjęcia ogrodu.....zachwycające....tak pieknie masz wszystko urządzone że zachwyt bierze

Chciałabym wygrać jakieś duże pieniądze....kupiłabym dużą działkę -wybudowała mały domek i urządziła cudny ogród biąrąc pomysły z Twojego ...och....marzenie......
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Witaj Elu! wpadłam z rewizytą i szok przeżywam brak mi słow jak ja bym chciała taki ogród ale to sobie mogę pomarzyć cudowne miejsce stworzyłaś, będe częstym gościem jak pozwolisz, pozostałe fotki super ,chciałabym takie miejsca odwiedzić
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Eluniu,
Róża którą widać na tej pergoli w ogrodzie Sissinghurst to jest Rosa longicuspis w swoim najbardziej znanym wcieleniu. Jest to prawdziwy olbrzym.
Z ogromną przyjemnością obejrzałam ta różę bo kiedyś posadziłam taką u siebie i jak wypuściła 7 metrowe gałęzie w jeden sezon to oddałam ją
sąsiadce. U niej rośnie w cieniu więc nie jest taka olbrzymia ale już się wspięła na osłoneczniony daszek komórki. Zobaczy/my za kilka lat czy
będzie wyglądać tak jak w Sissinghurst.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"