Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Post »

I ja dołączam się do życzeń!! Żyj w zdrowiu i symbiozie z naturą Agatko 200 lat! Smoki pewnie tyle żyją :wink: Spełnienia marzeń najskrytszych i tych osobistych i ogrodowych :)

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit w PK

nocą,to stało się nocą.....spózniona zima zatańczyła z mrozem i otuliła białym płaszczem smocze delikatesy ogrodowe..uffffff......1 zmartwienie z głowy........nadal sypie i to jakkkkkk!

Isiu .......Postillion to nie rabatówka! łomotko! to różyca na medal!
Ave ;:196 czy ja już pisałam ze zachwycające są Twoje kompozycie pastelowe?[ żywe i martwe vide kartka z zyczeniami]....hmmm to co Miła posadzisz przy Westerlandzie?<ciekawa>
dziękasy i buziole
AniuDSnie mogę Ci Miła życzyć życia usłanego różami bo to tak jakby alkoholikowi dżinu :;230
dla smoka jesteś różozakręcona totalnie ..... .a najgorsze jest TO ze ja to świetnie rozumiem
;:196
Agness......pomarańcze i mandarynki czyli Westerlandy na 2010! ......nie martwotaj się o nie bo jeśli sadzonki dobre[ kilka oczek na jednym poziomie] to taką zimę mają za nic!

Witaj Duchu Mahrebu Aleb-azi ......ładnie pukasz :lol: ........lubię gorące rytmy różane i dziękuję za Rumbę.......niestety w smoczejtroszkę kaprysi i marznie

Cynamuś daj Boze, szybko zdrowe skrzydełko bo czas szykować sie na wiosenne przyloty do smoczej ....... ;:196 za zyczenia........ojjjjjj mamy się ku sobie

Daisy ;:196 .czy to Laguna ? ........dziękuję za pamięć ,życzenia i rózane wyzwania[ jak zobaczyłam Twoją Lagunę to spać w nocy nie mogłam] ;:196
Miiriamko ;:196 ..............ma być lepiej i cuda ogłaszają :lol: ..........dziękuje i niech Ci wszystko buja w 2010!
Daniotrudno przebić się przez JAJO co roku! :lol: . i cmok za życzenia
100kroć........czasu nie liczę, ja w nim podróżuję :lol: ......ostatnio nawet czuje się jak hadron w przyspieszaczu........ale życzenia 100krotne bardzo pożądane.....dziękuję

Banda na dowidzenia zostawiła mi TO;

Obrazek Obrazek...cudna akwarelka! :D [ Cynamuś co Ty na to?]
maki.....skad wiedzieli? ,że moje stoją na sztaluchach w pogotowiu już od 4 lat i z chronicznego braku czasu zwiędły buuuuu
zwiędły jak ja przy garowaniu :( .....[ żeby się nawet nie pomalować stosownie do wieku? SKANDAL!!!! :;230 ]
Obrazek
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

urodzinowe całusy z mazowieckich nizin takoż ;:196 zwłaszcza że też od koziorożca (może liczą sie podwójnie :wink: ) wow :shock: smoczyco no igrasz z ogniem czupryna Ci sie pali łomatko.....
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Och Smoku Ognisty. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zauważyłaś moje istnienie w tym forum. Błąkam się jak błędny rycerz już rok prawie. No i postanowiłam się ujawnić i podziękować. Jestem wiernym fanem PK i nie pozbędziesz się mnie ;:101
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

nooo to Westerland[ jaka adekwatna w smoczejnazwa :;230 ][/url]www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe4200325c5e8af4.html]Obrazek[/url] Obrazek.wszystko juz pewnie o niej wiecie wiec dodam nieskromnie że najlepiej rośnie na gliniastym kompostowniku,w słońcu i lubi kwaśno bardziej niż inne

Isiu :lol: ....czyż nie wyglądam jak dojrzała róża "dama-scena"? :;230
Alebciu bywaj! :D ......Twój nick kojarzy mi się ciepło.nawet za dla różyc :lol: ......tymbardziej jestem ciekawa Twojego ogrodu......czy zdięcie u Hani to Excelsa?

porzuć skromność w towarzystwie ekshibicjonistek :;230

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No to już sie niczemu nie dziwotam - Smok cudnie ognisty i z piórami :shock: :D więc ma ogniście również w ogrodzie... niech mnie dunder świśnie - Westerlandy to CUDA. ;:180

Miło niezwykle zobaczyć Smoka "na żywca" ;:196 :wit
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Smokini !
Ponieważ pojawiam się u Ciebie z początkiem Nowego Roku - życzę Ci , aby każdy jego dzień przynosił radości duże i małe !
Oj, dużo czasu zajęło mi przejrzenie Twoich wątków od poczatku...Ale była to wielka przyjemność !
Nie tylko ze względu na urodę miejsca , ale i sympatyczną atmosferę. Mieszkasz w pięknej okolicy, to chyba wynagradza wszystkie trudności klimatyczne z tym związane ? Dom pasuje do miejsca, sposób zaaranżowania ogrodu też pasuje do miejsca, wszystko do siebie pasuje...Wyrazy uznania za wielkie wyczucie i konsekwencję !
I podziwiam znajomość sztuki ogrodniczej , która pozwoliła Ci wyhodować tak dorodne róże w tych warunkach ! A ponieważ tyle u Ciebie pisało się o Westerlandzie ( i zawsze z zachwytem ), oświadczam,że wiosną przywędruje też do mojego ogrodu .
Mam pytanie - widziałam chyba na zdjęciu dziurawiec Hidcote, jak Ci sie sprawuje ? Czego według Ciebie mu trzeba ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Westerlandy kuszą mnie już od dłuższego czasu i coraz bardziej skutecznie.

Smokini dobrze, że zczerwieniała Ci czupryna, nie zaginiesz w śniegu :lol: :lol:
Trzymaj się cieplutko - Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Alebciu bywaj! :D ......Twój nick kojarzy mi się ciepło.nawet za dla różyc :lol: ......tymbardziej jestem ciekawa Twojego ogrodu......czy zdięcie u Hani to Excelsa?
Oj co się namęczyłam z tym cytowaniem :D Chyba raczej Fairy, ale u mnie z rozpoznawaniem to nie jest najlepiej. Kupiona na placu targowym ( kury, cebula, gołębie, chinskie cuda, kapusta i róże) więc mówię o niej, że piracka. Zaszczepiona na mniej więcej 90 cm, więc spływa kaskadą.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Cynamon pisze:Smokini ;:79,
ale u Ciebie ścisk i gwar ... salon pełen gości i wspomnieniowych różyc,
a Gospodyni się śmieje i ... cynobrem promienieje :heja :heja :heja

Akwarela radosna, latem pachnąca ... widać, że banda na poziomie!!!
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

wszystko już pewnie o niej wiecie wiec dodam nieskromnie że najlepiej rośnie na gliniastym kompostowniku,w słońcu i lubi kwaśno bardziej niż inne
No tak, wiedziałam, że to róża dla mnie :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Witaj kochana! :wit ;:196

Razem z wybuchem petardów i innych cudactw pewna rycząca kozica pomyślała " Na pohybel zapominalskim" i wypiła za zdrowie smokinii!
A potem przeczytała w necie:

"1 STYCZNIA ? taki im narodzin wypadł dzień.
?Urodzony w Niedzielę? ? podobno wielki leń,
a urodzony w Nowy Rok leniem być nie może,
więc ich pracowitość w sukcesach wnet pomoże."

Cudownych chwil w smoczym raju! ;:196
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Smokini dochodzisz do Siebie, czy remontujesz?Zerknij na PW otrzymałaś moją noworoczna wiadomość?
Z ogniem czerwieni całkiem , całkiem :D .
Całuski Kaśka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w PK.pod Psią Gwiazdą :D

Syriusz złowrogo błyska jak trójkat ostrzegawczy :roll: .......a Betelgeza z pasa Oriona mruga zalotnie do Księzyca...ech to zimowe niebo w pagórach,moja kotwica :D [ jak mi Gazda z dragów zrobi statyw to pokaże na blogu]

Tamaryszku :D z pochwałami jak z pszczołami jedne mobilizuja inne rozleniwiają ..zobaczymy co z Twoimi :lol: ale dziękuję
dziurawiec krzewiasty jest mało wymagajacy,u mnie rośnie na kamienistej,gliniastej.....dostaje trochę kompostu wiosną i to wszystko.......dobrze znosi przesuszenie i zalania[nie podlewam systemowo]..lubi słońce i można byłoby uznać go za krzew bez wad gdyby nie wrażliwość na przemarzanie :( ........niestety mróż ponizej -20 ścina go do korzeni a nawet głębiej[kaplica]..........zimuje jako tako tylko pod zaspą śniegu[ 50 cm minimum] wtedy się pokłada pod cięzarem i doczłapie do kwietnia :D

Alebciu to z pewnością nie jest Fairy.......a rózyce kupione miedzy kapuchą a fasolą bywają czasami lepsze......................
od tych z renomowanych szkółek [ może Super Excelsa?<uparła się> :lol: ]
dobra sadzonka róży wg smoka to sadzonka zrównoważona czyli góra pasuje wielkością i obiętoscią do dołu[ niech Was nie zwiodą mocne-grube pędy]
warunek konieczny to minimum 3 oczka na jednym poziomie[ 3 pędy bez przesunięcia,piękne pokazał Rosanek-Marek w swoim watku]

Empuzo :D .mniejsza o pracowitośc ale jak odjełam równo 9 miesiecy to mi wyszedł PRIMA APRILIS :;230.........nic tylko ubić takiego smoka....... ;:196 za życzenia

Babiś lecę na pocztę :)

cmokasy dla za-Parkowanych[brykam do Waszych watków]

i fotki sprzed i zza chaty przy okazji gonienia Miszatego-łobuza :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt: