Ogrodniczka szyszunia
Re: Ogrodniczka szyszunia
Iwonko można porobić notatki i plany , ja już zrobiłem palny co gdzie i jak posadzę .
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja też mam plany mężuś obiecał mi pomóc przy pracy z nowym skalniakiem albo rabatą jeszcze się nie zdecydowałam ale planów jest duzo chyba nawet za dużo :P
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witam w nowym roku.
Wyczytałam w działkowcu, że heliotrop siejemy w styczniu.
I jeszcze cyt. Nasiona takich bylin jak: tojad mocny, jeżówka purpurowa,ciemiernik biały, trytoma ogrodowa,chaber wielogłówkowy, orliki, pierwiosnki,ostnice oraz dzwonek dalmatyński,drobny, gargański, karpacki, Poszarskiego, skupiony.szerokolistny "Macrantha", należy wysiać w styczniu i wystawić na dwór na działanie niskich temperatur. Dopiero po przemrożeniu nasiona będą zdolne do kiełkowania.
Zaczyna się...

I jeszcze cyt. Nasiona takich bylin jak: tojad mocny, jeżówka purpurowa,ciemiernik biały, trytoma ogrodowa,chaber wielogłówkowy, orliki, pierwiosnki,ostnice oraz dzwonek dalmatyński,drobny, gargański, karpacki, Poszarskiego, skupiony.szerokolistny "Macrantha", należy wysiać w styczniu i wystawić na dwór na działanie niskich temperatur. Dopiero po przemrożeniu nasiona będą zdolne do kiełkowania.
Zaczyna się...

Iwonko ja będę musiał robić wszystko sam , ale ja lubię prace na działce .
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
to muszę wybrać się do ogrodnika bo jeszcze nie mam nasionek ..
- szyszunia
- 1000p
Marylko ja też to wyczytałam.Mam ochotę na orlika ale zobaczymy.Też już myślę nad zakupem nasionek ale dziękuję ze mi o tym przypomniałaś
Dominiku ja też lubię sama pracować ale z takim dużym kopaniem i kamieniami to sama sobie nie poradzę
Janeczko ja też jeszcze nic nie kupiłam mam tylko od Ani nasionka Dziwaczka,krokosza,rudbekii, maku pełnego i jeszcze jedne ale nazwy zapomniałam.Janeczko czytałam że wszystkie nasionka przygarniesz to moż echcesz to sie z Tobą podzielę bo sporo dostałam nasionek od Ani
Dominiku ja też lubię sama pracować ale z takim dużym kopaniem i kamieniami to sama sobie nie poradzę
Janeczko ja też jeszcze nic nie kupiłam mam tylko od Ani nasionka Dziwaczka,krokosza,rudbekii, maku pełnego i jeszcze jedne ale nazwy zapomniałam.Janeczko czytałam że wszystkie nasionka przygarniesz to moż echcesz to sie z Tobą podzielę bo sporo dostałam nasionek od Ani
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Właśnie miałam gdzieś zapytać kiedy można zacząć siać i co...ale się tremowałam żeby na matołka nie wyjść...nie siałam jeszcze nic nigdy na wiosnę....wolałam kupić gotowe...ale teraz...hohohoohomaryla-56_56 pisze:Witam w nowym roku.
Zaczyna się...

- grazynarosa22
Szyszunia-ja mam sporo nasin orlików 
A roslinki kupuję na rynku w Tarnobrzegu lub w szkółce w Kolbuszowej

A roslinki kupuję na rynku w Tarnobrzegu lub w szkółce w Kolbuszowej

- maniusika
nie mam i nawet nie wiem jak wygląda krokosza i czy jest wieloletnia , dziwaczki mam kilka kolorów i maki opanowały mi całą rabatkę a dostałam malutką sadzonkę .. kupuję zawsze nasiona begonii stale kwitnącej , niecierpki, lobelle i różne dzwonki jakich jeszcze nie mam ponieważ nie równo wschodzą mogę ich później dosadzać w różne puste miejsca aksamitki mam swoje chyba że jest jakaś nowa odmiana , tak samo z daliami jak widzę na opakowaniu kolory jakich nie mam to kupuje i mam ich coraz więcej ...
reszta sama się rozsiewa
reszta sama się rozsiewa
- szyszunia
- 1000p
Grażynko to ja si piszę na orliki
i rzeczywiście Ty je wysiejesz w styczniu???

- szyszunia
- 1000p
Ja zachorowałam w tym roku na przypołudniki i na pewno je posieję
- grazynarosa22
Skoro tak piszą to wysieję ciutszyszunia pisze:Grażynko to ja si piszę na orlikii rzeczywiście Ty je wysiejesz w styczniu???

Jakby Ci się chciało podjechać-to Ci dam

- maniusika
- szyszunia
- 1000p
Janeczko tyle pięknych kwiatów że miejsca na parapetach zabraknie na wysiewanie
Grażynko oj i u mnie tez kłopot będzie z tymi parapetami bo muszę wsadzić begonie zwisające w dużych wazonach na taras, wysiać przypołudniki, orliki i pewnie na tym sie nie skończy jak zawsze ale podjadę do Ciebie może w przyszłym tygodniu albo w sobotę jak będzie Ci lepiej to się zdzwonimy

Grażynko oj i u mnie tez kłopot będzie z tymi parapetami bo muszę wsadzić begonie zwisające w dużych wazonach na taras, wysiać przypołudniki, orliki i pewnie na tym sie nie skończy jak zawsze ale podjadę do Ciebie może w przyszłym tygodniu albo w sobotę jak będzie Ci lepiej to się zdzwonimy
- maniusika
ja orliki wysiewam po wiosennych ,ładnie wyrastają i na jesieni pikuję ich albo do małych doniczek albo od razu na rabatki . jak i inne kwiaty , na parapetach sieje jednoroczne ,które długo kiełkują ale ja mam jeszcze szklarenkę zimną więc dużo jednorocznych tam sieję już w marcu ..