Witam wszystkich w Nowym Roku
Dziękuję za odwiedziny. Przez te kilka dni zwiedzałam wasze ogrody.
Tamaryszku - wspaniale - zakochałam się zwłaszcza w strumieniu i białym ogrodzie. Mnie tez bardzo podoba się biel. W tym roku mam do zagospodarowania kawałek obok jeziorka i postanowiłam zaaranżować tam taki troszkę "śródziemnomorski" klimat. biel w połączeniu z błękitem - nie wiem co mi z tego wyjdzie i czy do wiosny nie zmieni mi się koncepcja.
Podobają mi się bardzo róże, ale niestety u mnie w ogrodzie głównie brak jest.... słońca. Najbardziej nasłonecznione kawałki są już zagospodarowane, a reszta raczej w cieniu, Przy dwójce chłopców róże na środku trawnika służącego do gry w piłkę raczej się nie sprawdzą
Kiedy zaczęłam zagospodarowywać działkę (jak pisałam głównie uprawiano na niej ziemniaki) chciałam wprowadzić trochę kwiatów. Jedna z niewielu kwitnących roślin w ogrodzie był powojnik. Rósł niestety w cieniu, przy jakiejś lichej podporze. A to jego trzecie miejsce, w którym wreszcie poczuł się chyba dobrze. Podporę stanowi pień ściętej wiśni
A to juz mój nabytek. Przez trzy lata męczył go uwiąd i właściwie dopiero w tym roku pokazał swoje oblicze - jak dla mnie piękne