Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wygląda bardzo pięknie :D
A czy coś możesz o nim więcej powiedzieć :oops: Proszę :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Iza, Twoje wykłady są zawsze interesujące, więc o znudzeniu nie może być mowy :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

żadnego zanudzania! ani małej troszki! a przywrotnik naprawdę śliczniusi!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie twoje ziółka nigdy nie znudzą, bo zawsze podajesz jakieś nowe informacje, które mi się przydadzą. Ale przecież nie tylko ziółka u Ciebie rosną. Po bokach widać też i rośliny ogrodowe. A jak tam łoboda - czy już zrobiła nasionka ? :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

O jaki super przywrotniczek. Mam zamiar go również rozmnożyć u siebie. Nie wiem tylko ile lat czeka się na taki okaz.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Kiedyś kupiłam w sprzedaży wysyłkowej taki przywrotnik, zdjęcia nie było no a z opisem różnie bywa.Paczka przyszła i co ja widzę? roślina, która u mnie rośnie dziko w trawie. Chętnie sie dowiem jak mam go porzytecznie wykorzystywać.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Cieszę się, że są osoby, których żadna ilość ziół nie znudzi ;)
barbarka pisze:Wygląda bardzo pięknie :D
A czy coś możesz o nim więcej powiedzieć :oops: Proszę ;)
Bardzo proszę, Basiu :D

Żródła podają, że przywrotnik rośnie na skraju lasów i nieuzytkach, w miejscach słonecznych. Ja mojego znalazłam na skraju lasu, ale w miejscu zdecydowanie zacienionym. U mnie rosnie i w słońcu i w cieniu. Niestety jest bardzo wrażliwy na brak wody i często mi podsycha :(
Jak chodzi o własciwości, to jest stosowany w dolegliwościach żołądkowych i paru innych, ale najciekawszą informację znalazłam niedawno. Otóż przywrotnik ma ponoć zbawienny wpływ na skórę. Wzmaga napięcie, przywraca skórze elastyczność i zmniejsza zmarszczki! Gdybym trafiła na to wcześniej, miałabym już plantację przywrotnika :lol: Ale pracuję nad tym ;)

Grzesiu, miło, ze do mnie zaglądasz :D Cieszę się bardzo, ze interesuje Cię to, co piszę :D

Janku, Dziękuję za miłe słowa :D Fajnie, ze podoba Ci się przywrotnik. Szkoda, że nie zrobiłam mu zdjęcia po deszczu, wtedy wygląda jeszcze piękniej :D

Grażynko, wiem, ze Ciebie ziółka interesują trochę bardziej, niz większość przeciętnych zjadaczy chleba ;) Cieszę się z tego :D
Łoboda kończy "produkcję" nasion, wkrótce zbiorę ostatnie :D

Ewuniu, na taki okazik czeka się rok, albo dwa, zależy jak duży się wyłopatkuje :lol:
Prawdziwy okaz mozna zobaczyć u Eleki. Mój chyba nigdy nie będzie tak wyglądał, bo ja mam dziki, a te duże to chyba jakieś odmiany ogrodowe. Tak myslę.

Krysiu, przyjrzyj się dobrze, może czymś się różnią te przywrotniki? A jak masz wiecej tego zwykłego, to sie ciesz, bedziesz mogła wykorzystać. No właśnie! Zapopmniałam powiedzieć, jak to zrobic :oops:
To bardzo proste: zgniata się ziele przywrotnika i nakłada się na twarz jak maseczkę, którą zmywa się po 20 minutach :D

Dziękuję za wizytę wszystkim miłym gosciom ;:180
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte pisze:Cieszę się, że są osoby, których żadna ilość ziół nie znudzi ;)

Krysiu, przyjrzyj się dobrze, może czymś się różnią te przywrotniki? A jak masz wiecej tego zwykłego, to się ciesz, bedziesz mogła wykorzystać. No właśnie! Zapopmniałam powiedzieć, jak to zrobic :oops:
To bardzo proste: zgniata się ziele przywrotnika i nakłada się na twarz jak maseczkę, którą zmywa się po 20 minutach :D

Dziękuję za wizytę wszystkim miłym gosciom ;:180
Już się nie przyjrzę obu roślinom bo ten kupiony był atakowany przez mączniaka i po prostu wyrzuciłam go. W w trawie rosną sobie dzikuski i nic ich nie bierze. Dawno sie im nie przyglądałam ale kiedyś miałam tego sporo. No to sie teraz zacznę odmładzać. Szkoda tylko, że z tymi listkami na twarzy nie można pracować w ogrodzie.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kryska pisze:... Szkoda tylko, że z tymi listkami na twarzy nie można pracować w ogrodzie.
Ja też żałuję :lol: Ale może uda się posiedzieć tak przy komputerze, przybierając pozycję lekko skośną ;:113
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O tym nie pomyślałam, przy komputerze chyba będzie można jak się nos zadrze do góry.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Izo dziękuję ;:168
Jeśli ma zbawienny wpływ na skóre to na pewno u mnie zagości :D :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu a czy można od Ciebie wysępić kilka nasionek tej łobody ? :wink: Bardzo, bardzo proszę. :lol: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, wydaje mi się, ze juz Ci je obiecałam :D Jeżeli mnie pamiięć nie myli to Ty i Karolina wyraziłyście ochotę na te nasionka. Czekam jeszcze, aż reszta dojrzeje, bo wtedy łatwiej je zebrać, ale adresy juz możecie podać :D To jeszcze najwyżej kilka dni.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj wybrałam się na " swoją łąkę" w poszukiwaniu przywrotnika. Miejsc, w których rośnie jest dużo ale rośliny małe. Wyłopatkowałam dwie sadzonki i przeniosłam do ogrodu.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W ogrodzie na pewno będą większe :D Ale tylko dwa? Ja mam chyba 5, jednak na plantację to za mało, musze rozmnożyc ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”