Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Park Krajobrazowy - rewitalizacja

Post »

smoku raczysz sobei żartować...
żólta! podkarpacka NN!!!

wydaje mi się, że Berolina...
ale nie dam sobei głowy uciąć :)

Co Ty na to?
z uśmiechami Iza
u liski
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Smoku prawie poświątecznie, jam też trochę dziś winna :P
Chopina mam, Berolinę też Kwitła już ta żółtaczka), a Carina nie jest zbyt delikatna ? (też mam, ale gdzieś tak poczytałam).
Na wielkokwiatowych testuję, czy polubimy się z różyczkami, aż się lata boję :lol:
Teraz ta zima też pokręcona, śniegu już ani okruszka, a tu znowu mrozy zapowiadają.
Na ogrodzie odkryte kopce kreta i kopce z trocin - widok niezbyt zajmujący :roll: :roll: .
Tobie życzę pogody zgodnej z porami roku, normalnej i ..... byle do wiosny :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

myślę że Liski muszą mieć zgrabne główki :D ........nasza podkarpacka Berolina,howk! :lol: Obrazek
największy kwiat wystawiłam w konkursie Rosanka-Marka
Elsi.......Carinę miałam na Sląsku.....landryna-żarówa :lol: ......ale wcale nie delikatna[zdrowa i znakomicie znosiła mrożne zimy]

nie jestem entuzjastką wielkokwiatowych ale muszę przyznać że kwiaty mają najpiękniejsze :roll:

aaaaa pochwalę się że znalazłam pod choinką bloga :tan :D ........i terazstaram się opanować jego warunki techniczne
serdecznie zapraszam na "gażdzinowe bajanie" do Chaty Agaty

cmokasy z bezśnieżnych gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Smoku ;:138 moja jest taka sama :)
Piękna jest!

Czyli już nie jest NN ... cieszę się :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

liska pisze:Smoku ;:138 moja jest taka sama :)
Piękna jest!

Czyli już nie jest NN ... cieszę się :)
A moja jeszcze nie...ale jesienią posadziłam, zobaczę co z tego będzie :-) W zasadzie po dość pozytywnym doświadczeniu z Mount Shastą i Chopinem chyba się też przekonam do herbatników...jeśli jeszcze ta Berolina tak zadziała, jak w Smoczej...:-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

święte słowa 100krociu :D ....herbatniki na przekąskę a potem :roll: baby,torty,czekoladki.......ja nie mogę wyjść z cukierni Oliwki! :;230

w smoczejbezśnieznie i ciepło -3.....ze Stokrotkami nie zamierzam się rozstawać! 8-) ..proszę kwitnąć w rozczochranym i nie ociągać się do wiosny ;:3

i kolejna lalka tego lata.......ELFE[pnąca]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kwiat kulisty,ciężki,mocno wypełniony......kolorek limonki-cytrynki,rozbiela się po otwarciu......liscie średnie,dość jasne lekko błyszczące b. gęste.....zdrowa,osłonięta nie wymarza.......i w ogóle wszystko super,tylko jakaś taka bez wyrazu :?
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo Elfe to dama z obrazów Rafaela :-) Kulturowo do górali jej daleko ( choć daj Boże każdemu takie dysonanse kulturowe w ogrodzie :-) )

Agatko, u mnie w rozczochranym zakwitła leszczyna, ciekawaś pooglądać? :;230 Dlatego na chwilkę zawiesiłam działalnosć, bo naprawdę, ale to naprawdę nie mam co pokazać... takie rasowe ogrody jak Twój to można o każdej porze, a u mnie parę suchych badylków sterczy, Mozartowi i Chopinowi paluszki marzną, wiatr wieje, stroisz leży, a antylopa się gnu ;-) No żebym nie wiem jak chciałą, to nic z niego nie wycisnę przez najbliższe dwa miesiące...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

100krociu to rób fotoremanent z lata!......a ognika z rajskim jabłuszkami? :lol: możesz pokazywać na okrągło o! :shock:

ja wiem że Elfe trzeba podeprzeć barokowym aniołkiem :lol: ale wtedy musiałabym się wyprowadzić :;230

cmokasy
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Berolinka, Chopin-ik, od tej jesieni siedzą w ogródku przysypani górką ziemi, a dzisiaj one i inne dostały jeszcze po gałązce stroiszu, bo po przeglądzie wyszło na jaw, że te pieruńskie mrozy, przy braku śniegowej pierzynki, niektórym różycom zaczerniły łodyżki (a to przecie młodziutkie lalki...:( )
Tylko kret ma w nosie zimę - kopie jak górnik przodowy w latach 80-tych... dwie taczki ziemi dzisiaj zebrałam z kopców :evil:

Nie podoba mi się to zamykanie wątków na zimę... (tylko nie bijcie..), przecież we wszystkich ogródkach jest tak samo - nie ma co pokazywac, a co by było jakbyśmy wszyscy zamknęli te nasze ogrodowe wątki ?
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja się tam pozachwycam Elfem :shock:
Piękna jest i basta :twisted:
To w końcu Elf, to musi być delikatny, zwiewny i eteryczny.
A nie jakiś przyciężkawy troll, albo kurduplowaty hobbit. No!

Tak całkiem bezinteresownie to się znowu nie zachwycam, bo sama posadziłam Elfa jesienią, no i muszę się utwierdzić w przekonaniu, że to był słuszny krok :D

PS Do herbatników nie dam się przekonać :twisted: a słynny Chopin to bardziej na parkową wygląda, więc nie jest reprezentatywny dla klasy. :lol:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:
Nie podoba mi się to zamykanie wątków na zimę... (tylko nie bijcie..), ?
To Wy nie bijcie ;-) ja go z tego wszystkiego chyba otworzę :-) Chciałam być poprawna i na temat, wychodząc z założenia, że w trzyletnim ogródku nie ma co pokazywać, a wyszło troche inaczej...

Wiecie, z czym mi sie kojarzy Elfe? A z tą eteryczną damą:

Wenus Lucasa Cranacha Starszego

Ten obraz znam stąd, że czytałam kiedyś pasjonujacą historie jego kradzieży ;-) i jakoś mi się tak kojarzy...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Elfe pnąca? :shock: A ja myślałam, że wielkokwiatowa ;:124
Dobrze, ze zawczasu zweryfikowałam swoją wiedzę, bo nie wiadomo, czy wiosną nie pojawi się u mnie drugi Elfik ... Pierwszy jest rudy, ma 4 nogi i jedno oko :;230
Agatko, jak mogłaś znaleźć bloga pod choinką, jak ja go znalazłam w sieci co najmniej rok temu? :shock: Fakt, nie zauwazyłam później, żeby coś się tam zmieniało ... ale był :D
No a wielkokwiatowe róże najpiękniejsze są! Bo przecież o kwiaty tu chodzi, a kto ma najpiękniejsze? Wielkokwiatowe - sama przyznałas ;)
A jak wysoka jest Twoja Berolina?

Buziaki!
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witalis w PK-alis :D

PADA SNIEG! ;:138 ........nareszcie biało Foremki.......pogwizdana zima 2009 :evil: ,zeby w górach witać NOWY ROK w błocie?....tego najstarsi Górale nie pamiętają, a i ogrodowe rarytasy dostaną promesę na przeżycie :D

Pożegnałam Szanowna Macierzy[ udały nam sie Swieta bez urywania łbów :;230 ] i robię sobie dzisaj dzień relaksu....

Ave nałożyłyśmy nawozu 100kroci i otworzyła wątek! :D .musimy dbać o ładne kwiatki bo zauwazyłam że w tym dziale zaczynają plenić się chwasty :roll: :;230

Kociczko.......Berolina ma 1,50cm i kolumnowy pokrój[waska].staram się formować ją cięciem ale wiadomo...nie zrobisz z kury jastrzębia :lol: ..jednak obok tych kwiatów na szczytach nie mozna przejśc obojętnie......
Smoki i Elfy to jednak inne bajki Oliwuś :;230 ......czekam aż wyrośnie obok niej krzak Alby i drobnej rubinowej multiflory......wtedy moze się dostosuje do krajobrazu :?
a trolle lubię......np taki Golden Spray[pnąca porzadna amerykańska robota......liscie ciemne błyszczace,kwiecie bujne,zdowa i witalna.kolorek żółtaczka ale fajne rude preciki]........tej rózy mróz nie skraca i nawet psom się nie kłania[ Misz obgryzł ją ur do oczka! 8-)
Obrazek Obrazek.........podsadziłam ją powojnikiem :oops: .........wiecie ......mało mam lata i lubię w ogrodzie kolorowe kontrasty :oops:
cmokasy z gór
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Choinka, to może ja Berolinę miałam? A teraz mam Artura Bella, ale jak mi nie będzie przypominał mojej wyciętej mężowską łapą, to pewnie będę się uśmiechac do Smoka ;)
Ten powojnik z żółtaczką to całkiem w kocim guście! :D Koty uwielbiaja kontrasty, do tego często pstrokate :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kociczko Arturo ma pąki pomarańczowo- żółte, no i mniejsze kwiaty........chyba w ogóle mniejszawy jest :lol:

blog to prawie forum :lol: .......i wiesz co? będę plotła tam nie tylko o ogrodzie i nie tylko koszyki :;230 ..........ale,ale chyba sobie a muzom :;230 bo NIKT jeszcze nie zaobserwował gażdzinowego bajania :lol:

[Izulka mylisz stronę Chaty z aktywnym blogiem :wink: ]

cmokasy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”