Telepatia
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Co do zjawiska telepatii, to bardzo często łapie się na tym w kontaktach z moim M.Ja jeszcze nie zdążę powiedzieć a on juz to robi albo mówi to, co ja pomyślałam. Najciekawsze przypadki były dwa. Raz rozładowała mi się komórka i wracałam wcześniejszym pociągiem do domu a on na mnie czekał na dworcu
. Twierdził, że tak mu się wydawało , że przyjadę wcześniej. Następnie cały dzień myślałam o karpiu, którego zwykle nie jadam, po powrocie do domu już był usmażony
. Nigdy się nad tym poważnie nie zastanawiałam, ale ostatnio za dużo tych przypadków. Nawet znajomi zauważyli, że opowiadamy to samo w tym samym czasie
.

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
Mnie dość często się zdarzaja sytuacje, że dzwoni ktoś o kimś przed chwilą myślałam albo ja dzwonię, a ktoś mówi, że właśnie miała zrobić to samo, bo myślał o mnie. Dotyczy to kilku osób - moich rodziców, brata, przyjaciółki. Zdarza mi się, że mam jasne przeczucie, że zastanę kogoś w domu, kto według najlepszej wiedzy powinien być gdzie indziej. - Idę podlać teściowej kwiatki, bo wyjechała i patrząc na okna jestem pewna, że tam jest, choć ma wrócic za dwa dni. Mój brat twierdzi, że kiedy ma jakiś problem niedługo ma ode mnie telefon. Przywoływanie rodziców myślami to już standard. Dzwoni przyjaciółka i zanim podniosę słuchawkę jestem pewna, że to ona, choć nie dzwoni czętso. Wyczuwa mnie mąż. Staram się kierować intuicją i jeśli coś budzi mój wewnętrzny sprzeciw, staram się wycofać i nie angażować. Nauczyłam się, że nie warto robić czegoś za wszelką cenę. Ile razy na coś się uparłam, tyle razy żałowałam. Jeśli coś od początku się nie składa, lepiej zrobić odwrót. Nie wiem czy to telepatia, ale na pewno mozna wyczuwać nastrój osób z którymi jesteśmy emocjonalnie związani na odległość.
julia
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Re: Telepatia
Zaciekawił mnie ten temat, tylko gdzie granica fantazji, przeczucia i pewnie każdy inaczej przeczuwa zbliżające zdarzenia.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O,jaki fajny temat odkopałeś Ludwiku
Wiadomo nie od dziś,ze myśl jest energią. Jeśli o kimś myślimy,wysyłamy w jego stronę energię. jeśli ten ktoś jest dobrym odbiornikiem energii,wychwyci ją i w naszą stronę skieruje odpowiedź (swoje mysli, energię).
Aby się przekonać jaka energia jest w myślach,warto zrobić proste doświadczenie. Potrzebne będą np dwie jednakowe rośliny w doniczkach. Wybieramy sobie jedną z nich i "rozmawiamy" z nią codziennie- mówimy jaka jest piękna,jaką sprawia nam radosć,jakie ma aksamitne listki itp.Drugą roślinę zupełnie ignorujemy,podlewamy tylko tak samo jak pierwszą. Po dwóch,trzech tygodniach juz powinno być widać różnice miedzy pierwszą rosliną,a drugą.
Wiem co piszę,robiłam takie doświadczenia.
Mało tego- do doswiadczenia można użyć też np 2 świeże , prawie identyczne,o jednakowym stopniu dojrzałości pomidory ( Twoje klimaty Ludwik,moje zresztą też
) Chodzi o zerwane owoce nie o krzewy. Po 2 tygodniach powinno być widać efekty. 

Wiadomo nie od dziś,ze myśl jest energią. Jeśli o kimś myślimy,wysyłamy w jego stronę energię. jeśli ten ktoś jest dobrym odbiornikiem energii,wychwyci ją i w naszą stronę skieruje odpowiedź (swoje mysli, energię).
Aby się przekonać jaka energia jest w myślach,warto zrobić proste doświadczenie. Potrzebne będą np dwie jednakowe rośliny w doniczkach. Wybieramy sobie jedną z nich i "rozmawiamy" z nią codziennie- mówimy jaka jest piękna,jaką sprawia nam radosć,jakie ma aksamitne listki itp.Drugą roślinę zupełnie ignorujemy,podlewamy tylko tak samo jak pierwszą. Po dwóch,trzech tygodniach juz powinno być widać różnice miedzy pierwszą rosliną,a drugą.

Mało tego- do doswiadczenia można użyć też np 2 świeże , prawie identyczne,o jednakowym stopniu dojrzałości pomidory ( Twoje klimaty Ludwik,moje zresztą też

Pozdrawiam serdecznie- Ela
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Robiłam takie doświadczenia z kotami.Ostatnio wczoraj.Jeżeli kot śpi, wpatruję się w niego,wtedy zaczyna się budzić,rusza uszami i otwiera oczy.Wtedy "nakazuję"mu w myślach,aby wskoczył do mnie na kolana i on chociaż z niechęcią i przeciągając się/jest dużym śpiochem/ to robi.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Pies jest chyba jeszcze bardziej podatny na odbiór, też miałem kilka przypadków, że sterowałem myślą, a on to robił. Ale to tylko zabawa, gorzej jeśli telepatię wykorzystuje się w tak zwanej złej wierze. 

pozdrawiam Ludwik
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Zwierzęta i rośliny są dobrymi "odbiornikami" energii.
Ludwiku,nie warto bawic się złą energią,bo ta ma zwyczaj wracać do nadawcy ze spotengowaną siłą . Zwłaszcza,gdy trafi na obiekt,który umie bronić się przed taką energią.
Dużo ostatnio mówi się o pozytywnym myśleniu,które może czynić cuda. Klasyka w temacie, do poczytania to "Potęga Podświadomości" Marphy'ego czy "Sekret" Rhondy Byrne. Film "Sekret " można znaleźć w sieci. Polecam bardzo mocno

Ludwiku,nie warto bawic się złą energią,bo ta ma zwyczaj wracać do nadawcy ze spotengowaną siłą . Zwłaszcza,gdy trafi na obiekt,który umie bronić się przed taką energią.
Dużo ostatnio mówi się o pozytywnym myśleniu,które może czynić cuda. Klasyka w temacie, do poczytania to "Potęga Podświadomości" Marphy'ego czy "Sekret" Rhondy Byrne. Film "Sekret " można znaleźć w sieci. Polecam bardzo mocno

Pozdrawiam serdecznie- Ela
Warto poczytać o Hunie,wyjaśnić sobie można wiele spraw, nadświadomość,podświadomość,wyższe,
niższe JA.Pozwoli ta dziedzina wiedzy, zorientować się,jak i dlaczego działają zjawiska fizycznie
niewytłumaczalne.
Kurs metody Silvy,bardzo pożyteczny,wiele można się nauczyć, albo tylko dowiedzieć.
Kurs zaczyna się,od zakodowania sobie,że nigdy nie użyję swoich umiejętności, w złym celu.
niższe JA.Pozwoli ta dziedzina wiedzy, zorientować się,jak i dlaczego działają zjawiska fizycznie
niewytłumaczalne.
Kurs metody Silvy,bardzo pożyteczny,wiele można się nauczyć, albo tylko dowiedzieć.
Kurs zaczyna się,od zakodowania sobie,że nigdy nie użyję swoich umiejętności, w złym celu.