Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie dosadzanie ?! Tam już , Krysiu, nawet szpilka się nie zmieści , a zmiany, cóż ...mam parę genialnych pomysłów :wink: Ale na to potrzeba i czasu i środków , więc może w kolejnym sezonie ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

mnie sie tak podoba, że bym nic nie zmieniał ale znając twoje pomysły to będzie jeszcze piekniej (o ile to w ogóle możliwe). powodzenia!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ewuniu , no to połóż się wygodnie, bo wrzucam ! Teraz będzie " na żółto ". To dość pospolity kolor kwiatów, ale nadzwyczajnie rozświetla rabaty i ciemniejsze zakątki ogrodu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

ładnie ładnie! żółty ma to do siebie, ze rabaty wyglądają słonecznie nawet w pochmurny dzień...
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ech, bo mam taką " wizję"- wyciąć Brzozy i usunąć część trawnika, uformować wyższe wzniesienie, osadzić 2,3 wielkie głazy ( tu: dźwig ) i kilka mniejszych , wizję roślin dookoła mam też...Sądzę ,że mogłoby być ładnie... tylko to cała operacja i tu już sama-jedna nie dam rady. :( Wiesz , Janku, jak to jest- niby wszystko ok. , znajomym się podoba, ale ja bym już zmieniła i poprawiła.Brzozy mam zresztą jeszcze w dwu miejscach w ogrodzie, a te z przodu jakoś mi nie pasują. Są bardzo łakome i niewiele pod nimi rośnie, nawet wrzosy są kiepskie.
No nic, zmykam do ogrodu, bo chmurzy się podejrzanie i nie wiem , jak długo będzie można dziś " tetrać " w zielonym, a pracy moc ...
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Masz rację Ewelinko, brzozy po wierzbach to najwiękrze pijusy.Ściągają wodę z dość znacznego obszaru swoimi korzeniami.I dla mnie osobiście, wizja bardziej ukwieconego frontu jest o.k.Kwiaty urzekają swoją urodą.Powodują, że miejsce jest jakby cieplejsze.Powodzenia w remoncie ogrodu i oczywiście czekam na efekty.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Och, Ewelinko, nie mogę słuchać o wycinaniu brzóz! :cry: Ja tak kocham te drzewa, a pomyśl, może to dzięki nim masz tyle energii, jak je wytniesz, to Ci może trochę ubyć i co wtedy? Te, co zostaną w innych miejscach mogą nie wystarczyć :wink: Szkoda, że nie da się ich przełopatkować do mnie :(
Oprócz zdjęć ogrodu, który zachwyca mnie za każdym razem gdy go pokazujesz, chciałabym złożyć wniosek o więcej zdjęć pomocnicy :D
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

no każdy ma swoja wizję co do ogródka mimo, że wszystkim sie podoba to właścicielowi moze się znudzić i przyjdzie czas na zmiany! przecież to właśnie sprawia nam tyle radośći! powodzenia!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

;:168 dziękuję
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Już mam dość, trawa skoszona, część śmieci wycięta i wyrzucona.Ale jeszcze i tak zostało pół ogrodu do "przejrzenia".
Tymczasem mała przerwa, bo coś czuję ,że jutro położę się obok Ewy i będziemy się razem rehabilitować. :lol:
A oto odpowiedź na wniosek Karoliny

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

jenu! śliczna psina! czy to Golden?
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tak , Janku, Golden Retriwer- często "gości " na forum, bo to moja ogrodowa pomocnica, uznałam więc,że pasuje do wątku :wink:
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Przeciw wspólnej rehabilitacji nic nie mam :lol: . Ale umęczyłaś sunię - na pierwszym zdjęciu padła bidulka, jak nieżywa.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

No ja nie wiem, kto kogo umęczył !!! Goldi tak lubi się bawić , pieścić ,że specjalnej zachęty jej do tego nie trzeba , a na pierwszym zdjęciu to jest jej typowa pozycja -gdy się na nią nie zwraca uwagi , kładzie się na plecach i...czeka na pieszczoty. Potrafi tak leżeć nawet dość długo, ale z reguły szybko trafia się ktoś do głaskania brzuszka :)
asik_jk
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 sie 2007, o 21:49

Post »

Witam,

nie było mnie tylko parę dni u Ciebie w ogrodzie Ewelinko, a tu tyle stron przybyło :D
Jestem nie tylko pod wrażeniem ogrodów ( już kilka widziałam na tym forum), ale chęci dzielenia się przez forumowiczów swoją wiedzą z innymi.

Jeżeli chodzi o mój ogród, to jak tylko będę miała zdjęcia nie omieszkam wkleić. Natomiast pozwoliłam sobie skorzystać z Twojego kontaktu na te piękne wazy stojące w Twoim ogrodzie.
Rozmawiałam już z bardzo miłą Panią i mam nadzieję wkrótce złożyć zamówienie. Cudne rzeczy robią :D

A teraz w końcu pierwsze pytanie ogrodnie: ... bukszpan z ostatniego zdjęcia - moje marzenie
- ile czasu trzeba czekać na taki okaz?
- w jakich warunkach najlepiej rośnie?

Z pozdrowieniami
Joanna
asik_jk
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”