Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Izo do doniczki i do domu.Jak Ci się ładnie ukorzeni to na wiosnę ,jak będzie ciepło mozesz roslinkę wystawic na dwór na cały sezon letni.U mnie stoi teraz w doniczce ,ale juz będę zabierała do domu.

Serce tez mi się dzisiaj kroiło ,ale co miałam zrobic.U mnie rosnie jedno na drugim i trzecim pogania.Pytałam znajomuch i nikt nie chciał to musiałam wyciac kilka świerczków.Mam na zbyciu jeszcze kasztany,klony i pełno małych iglaków niewiadomego gatunku.Żal wyrzucić.Lisciaste zaniosę do parku a iglaki moze komus sprezentuję :D Chyba się ucieszy.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany! Podrośnięte swierczki? :shock: Dlaczego Ty mieszkasz na drugim końcu Polski a nie w Rybniku, na przykład ;:214 ;:223 Uwolniłabym cie chociaz od dwóch. Od małych niewiadomego gatunku pewnie tez ;:46

Wracając jeszcze do tej maleńkiej roslinki, czy latem wystawiasz ją na dwór w doniczce, czy wysadzasz do gruntu?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo wystawiam tą roslinkę w doniczce. .Wstawiam pomiędzy kwiaty.Te drobiazgi -iglaki ,jak trochę podrosną to Ci wyślę. :D
A w Rybniku byłam kiedys -miałam tam fajnego kolegę :wink:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Anulko, a masz też zbywające iglaki płożące? W każdym razie nie pionowe, kolumnowe, a rosnące bardziej w poziomie? Jeśli tak, to możesz nie czekać, aż podrosną, tylko od razu spakuj do kartonika i wio! do mnie :D Każdą ilość!

No dobrze, to żarty, ale mówiąc serio, rzeczywiście zbieram teraz każdą ilość iglaczków na słoneczne miejsce, mogą być małe. Sama próbuję ukorzenić jakieś tujki, ale czy się to uda??? Jakbyś faktycznie miała za dużo, to jestem chętna (szczegóły na PW).
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Naleweczko te moje iglaczki to małe świerki.Płożące nie chcą się wysiewać-sama nie wiem dlaczego?Te maluchy mają po 1 cm to jeszcze muszą zostac w ziemi. :D Jak cos będę miała to oczywiście dam Ci znać :lol:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chcę Wam jeszcze raz pokazac moje faworytki-teraz najładniej kwitną Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

anulka pisze:.Musisz to posadzic do doniczki i wsawic do domu.Zobaczysz ,jak zakwitnie -ok stycznia.Zapach kapitalny.
Witaj!
Jeśli tak łatwo z liścia wsadzonego do ziemi się rozmnaża, to spróbuj jedną roślinkę przetrzymać przez zimę w gruncie (zabezpieczając ją szybą jak Opuncje - Eszewerię udało mi się utrzymać w gruncie zeszłorocznej zimy) - może się uda . :wink:
Sadzawkę przy najbliższym gruntownym czyszczeniu (z wypompowaniem wody) wyłożyłbym najtańszą czarną folią, która przykryłaby tą solidną, ale za bardzo niebieską.
A Twoje "faworytki", które przed chwilą nam zaprezentowałaś są naprawdę cudownej urody. :P
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A te roslinki kupiłam niedawno.Zawilec pełny o białym kolorze ,dąbrówki rozłogowe w ciekawych kolorach i trójsklepka rózowa

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Andrzeju spróbuję tak zrobić-moze się uda pod warunkiem ,ze zima nie będzie sroga.
Co do oczka to wiem ,że ta folia kiepsko wygląda ,ale to juz zostawię na przyszły rok.Za duzo nerwów straciłam robiąc to oczko :twisted:
Napisz na pw co z daliami?
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Anulko Twoja dalia ta cytrynowa jest prześliczna. Uwielniam kwiaty o takim kolorze. I mam jeszcze pytanie - na jednym zdjęciu są dwie roślinki te nowo kupione. Na jednym widzę dąbrówkę (po prawej), a roślnka po lewej to też dąbrówka? :shock:
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewo - to jest dąbrówka zielono -biała nowość.Będzie w sprzedazy kilka sztuk na Targach.Tak samo zawilec biały pełny.Ci panstwo ,u których kupuję lubią nowości i właśnie pojechali do Berlina na łowy :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze rózne kwiatki w prawie jesiennej oprawie.Na ostatnim zdjęciu trójsklepka Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kto wie co to za roslinki? :wink: Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Anulko - oglądam, podziwiam i zadaję sobie pytanie; gdzie Ty to wszystko zimujesz / rośliny które wyjmuje się z ziemi na zimę/ i skąd bierzesz tyle materiału na przykrycie roślin na zimę ? Masz tyle kwiatów, że aż trudno sobie wyobrazić trud jaki musisz włożyć w zabezpieczenie roślin .
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grazynko kochana ja nic nie przykrywam na zimę.Pod róze zgarniam kopczyki ziemi,dalie zanoszę do piwnicy do wanienek po dzieciach,kanny tez do piwnicy a pelargonie ustawiam na parapetach tez w piwnicy.Piwnic to ja mam 6 pomieszczeń :D i wszystkie zagracone :twisted:
Pozostałe kwiaty-cebulowe siedzą w ziemi.Tulipany i inne wiosenne cebulowe tez zostają bo u mnie się nie trzymają i traktuję je ,jak rosliny jednoroczne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”