Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolinko, ubawiłaś mnie ;:112 A pies (psia właściwie) jest kochana po prostu, a teraz już wcale nie psoci w ogródku. Jedynym jej " grzechem " jest nadal wysikiwanie dziur w trawniku - kilka dni temu znowu dosiewałam...Retriwery to świetne psy aportujące , więc Twój nie robi niczego niewłaściwego...

A teraz mój fotograficzny eksperyment , czyli ogród o zmroku...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko ogród jak zawze wyglada nieziemsko . Zawsze chętnie do Ciebie zaglądam .Mały odpoczynek w miłym miejscu i towarzystwie. :D
Eksperyment myślę ,że udany :D Pięknie wyglada zmrok w Twoim ogrodzie :wink:
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Basiu, szkoda tylko,że ten zmrok zapada teraz tak wcześnie... :( Zdecydowanie bardziej odpowiadał mi czerwiec.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Mi Ewelinko też . :cry: :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Ewelino ogród masz piekny. Ja już go podziwiałam na łamach pewnej gazety :wink:
Mój mąż zapalił się teraz do robienia trawnika z tyłu domu.. :lol: I za wzór wziął sobie własnie Twój ogród.. z pieknym nieskazitelnym trawnikiem... Póki co ja walczę o skrawki ziemi na rabatę :lol: I na kącik z ziołami :) Powtórzę.. bardzo i to bardzo nam się u Ciebie podoba... Parę fotek już jest na pulpinie... jako wzór dla naszego ogródka... Chyba możemy :?:

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Czy w dzień czy w nocy, ogród wygląda rewelacyjnie.Jednym słowem jesteś ogrodnikiem doskonałym.
Do kozaczków koniecznie landrynkowy płaszczyk nieprzemakający.Tylko nie wiem czy piesa pozna Swoją panią?A slimaki.Co poczniesz, jak im spodoba się ten kolorek?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ale masz fantastyczne kozaczki. ;:80

Nocne zdjęcia zachwycające i trochę niesamowite ale róża wszystko wyjaśnia i rozjaśnia.
Jak zwykle super, tylko podziwiać. :D :D :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Jak zwykle u Ciebie pięknie i tak bajkowo.Wszystko ładnie poukładane.Sosny masz wspaniałe.Uwielbiam te drzewa.Zawsze kojarzą mi się z morzem-wejsciem na plażę.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Iwcia&Patyrek pisze:Ewelino ogród masz piekny. Ja już go podziwiałam na łamach pewnej gazety :wink:
Mój mąż zapalił się teraz do robienia trawnika z tyłu domu.. :lol: I za wzór wziął sobie własnie Twój ogród.. z pieknym nieskazitelnym trawnikiem... Póki co ja walczę o skrawki ziemi na rabatę :lol: I na kącik z ziołami :) Powtórzę.. bardzo i to bardzo nam się u Ciebie podoba... Parę fotek już jest na pulpinie... jako wzór dla naszego ogródka... Chyba możemy :?:

Pozdrawiam serdecznie
A były jakieś zdjęcia w "MPO"maj 2005 :D-jestem zdumiona ,że sobie to przypomniałaś.
Co do fotek na pulpicie- to mi pochlebia, że ktoś chce podpatrzeć coś z mojego ogrodu, więc oczywiście możecie - cała przyjemność po mojej stronie
:oops:
Elu, Elizabetko, Anulko - Kaloszki-ślicznotki czekają teraz w skrytce na jesień. Psia mówi,że kiepsko rozróżnia kolory, więc...mogą być. A sosny...cóż, może kojarzą się z wejściem na plażę , ale mnie raczej z...grabiami ! Zaczyna się bowiem okres gubienia igieł i częstego grabienia trawnika w zw. z tym :( Trawnikowi ten zabieg nawet dosyć służy, mnie jakoś mniej...

Teraz znikam na ognisko do znajomych- "Pożegnanie wakacji" , a jutro znowu od rana ...grabienie.
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

tak, tak... MPO... zbieram już od pewnego czasu.... i jest w stałym czytaniu... na parapecie w łazience... Co jakiś czas zmieniam zestaw numerów.. żeby czasem jakiegoś numeru nie nauczyc się na pamięc :lol:
Pewnych rzeczy się nie zapomina... :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Popatrzcie , jaki bukiecik przywiozłam niedawno z Krakowa-kojarzy mi się z późnym latem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Jeszcze trochę zdjęć "optymistycznych"

Obrazek Obrazek

Po raz drugi kwitnie Magnolia "Susan", kwiatów jest mniej niż wiosną ,ale i tak cieszę się ,że są :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Także po raz drugi kwitną białe Rododendrony, a żółta Datura szykuje się do rozwinięcia nowej porcji pąków

Obrazek Obrazek

Na tle zielono-zielonej rabatki czerwienią się późne Dalie

Obrazek Obrazek

Marcinki czują już jesień , a w zielonym buszu wyrósł mi gość -niespodzianka :shock: To Gladiol, którego nigdy nie posadziłam !
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

To u Ciebie chyba druga wiosna, Ewelinko, a tu wszyscy już o jesieni mówią. A oprócz tego jeszcze czary, bo ten mieczyk :shock: Aaaaa, już wiem, to jest pewnie jeden z tych, które u mnie nie wzeszły :lol: Wcale mu się nie dziwię, że woli u Ciebie rosnąć :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

No właśnie , takie mam przemieszanie wiosny z jesienią !A Gladioli nigdy nie sadziłam i nie mam pojęcia , skąd ten " jedynaczek" się przyplątał ? Macie jakieś sugestie?
Grzegorz B

Post »

Ewelinko, bardzo dziękuję za rady, dotyczące mojego różanecznika. Na razie go zostawię w spokoju, ale od wiosny zaczynę konkretnie zajmować się różanecznikami, aby nie mieć z nimi już żadnych problemów :wink:

Ewelinko, skalniak masz przepiękny, taki inny niż te które widuję. Widać, że kamienie na tle dominującej zieleni również przepięknie wyglądają. Chyba i ja sobie coś takiego zrobię, tylko to w przyszłości, bo lista wciąż się zapełnia, że koniec moich prac nastąpi chyba w starczym wieku ;:112

Te ogólne widoczki jak zawsze urzekają, pięknem, doskonałością i dobraniem roślin. Bez względu na porę roku jak i porę dnia i nocy lśni takim blaskiem, że nie sposób oderwać od niego wzroku.

Patrząc na Twój trawnik, aż serce boli, że mój to takie "straszydło" Choć ja o niego nie dbam :oops: , więc nie mogę narzekać.

Piękna magnolia, widzę że ma ciemne kwiaty, właśnie taką muszę zdobyć. Wiosną chciałem nabyć, ale były same jasno różowe a takich niechciałem. Mam nadzieję, ze teraz się uda :wink:

Na koniec mam pytanko dotyczące Twoich orlików. Jaką wysokość one osiągają :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”