Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sprawdż czy w okolicy nie ma ślimaków schowanych pod liśćmi sąsiednich roślin. To najpewniej one podgryzają dalię bo to ich przysmak. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja kochana nie wiem
Ale wygląd ich chwyta za serce 

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Matko jedyna - co za nazwa, język sobie można połamać. Ale ciekawa roślinka. Czy ma coś wspólnego z kaktusowatymi ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Anulko, to zielone chyba znalazłam w paczce! ;:49 (było tam?)
Jak sobie przeglądam twoje piękne rosliny, to rzeczywiście trzeba przyznać, ze masz dość gęsto zaludniony ogród, ale... jeszcze się znajdzie miejsce na nowości
Sama wypatrzyłam takie, choc przyznaję, ze z trudem ;)
Oczkiem się nie martw, teraz uwagę przykuwa cudowna lilia, a w przyszłym roku to już będzie super oko
Jak sobie przeglądam twoje piękne rosliny, to rzeczywiście trzeba przyznać, ze masz dość gęsto zaludniony ogród, ale... jeszcze się znajdzie miejsce na nowości

Sama wypatrzyłam takie, choc przyznaję, ze z trudem ;)
Oczkiem się nie martw, teraz uwagę przykuwa cudowna lilia, a w przyszłym roku to już będzie super oko

- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dawidzie wiedziałam ,ze mogę na Ciebie liczyć.Jeszcze raz dziękuję.
Izo tak dołozyłam Ci do paczuszki.Musisz to posadzic do doniczki i wsawic do domu.Zobaczysz ,jak zakwitnie -ok stycznia.Zapach kapitalny.
Dzisiaj pozbyłam się mojego buszu.Cos mnie naszło i zabrałam się za wycinanie i przycinanie.Pod piłę poszło kilka iglaków ,zostały przycięte wszystkie drzewa.Teraz czekam az byliny przekwitną i z nimi zrobię porządek.W tym roku wybitnie wszystko się porozrastało .W ogrodzie zrobiło się jaśniej i zupełnie inaczej wszystko wygląda.Jestem z siebie zadowolona
Izo tak dołozyłam Ci do paczuszki.Musisz to posadzic do doniczki i wsawic do domu.Zobaczysz ,jak zakwitnie -ok stycznia.Zapach kapitalny.
Dzisiaj pozbyłam się mojego buszu.Cos mnie naszło i zabrałam się za wycinanie i przycinanie.Pod piłę poszło kilka iglaków ,zostały przycięte wszystkie drzewa.Teraz czekam az byliny przekwitną i z nimi zrobię porządek.W tym roku wybitnie wszystko się porozrastało .W ogrodzie zrobiło się jaśniej i zupełnie inaczej wszystko wygląda.Jestem z siebie zadowolona

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Do doniczki?
To znaczy, że to nie zimuje w gruncie? No to muszę szybko przełopatkować.
Żeby się tylko przyjęło. Uwielbiam pachnące rosliny!
A dlaczego iglaki poszły pod piłę? Całkiem wycięłaś?
Przyznam, że niechętnie przycinam i usuwam cokolwiek z ogrodu, ale jak juz się przemogę i takie radykalne porzadki zrobię, to też ostatecznie odczuwam zadowolenie

Żeby się tylko przyjęło. Uwielbiam pachnące rosliny!

A dlaczego iglaki poszły pod piłę? Całkiem wycięłaś?

Przyznam, że niechętnie przycinam i usuwam cokolwiek z ogrodu, ale jak juz się przemogę i takie radykalne porzadki zrobię, to też ostatecznie odczuwam zadowolenie