A tak w ogóle to chciałabym pochwalić Twoje roślinki! Śliczne i zadbane, aż miło popatrzeć

Oszczędnie z wodą i trzymaj je w chłodnym miejscu,w dusznym pomieszczeniu sypią się bardzo.Taccanivea pisze:Zraszaj! Nawet kilka razy dziennie, muszą mieć większą wilgotność... Tylko nie przelej ich bo nie lubią pływać![]()
A tak w ogóle to chciałabym pochwalić Twoje roślinki! Śliczne i zadbane, aż miło popatrzeć
Oczywiście,że nie przelewać.Ja swoje raz na 2 tygodnie teraz podlewam..a zraszanie to one uwielbiają.Taccanivea pisze:Mirku to co? Nie zraszać czy nie przelewać? Ja swoich prawie w ogóle nie podlewam, tylko zraszam tak ze 2 razy dziennie i mają się dobrze....
Idąc więc za twoją radą,obcięłam ten kwiat i dwa dodatkowe,które wychodziły przy bokach liści. Często się zastanawiałam czemu mi palma stoi niemalże w miejscu,podczas gdy u innych wzrasta, jak by się drożdży najadła. Poobserwują ją teraz i zobaczymy co będzie dalej? Dzięki za podpowiedź.elaipawel4 pisze:Krysiu twój M ma calkowitą racje kwiaty sprawiają że palma po prostu stoi w miejscu a jak tylko obetnę rośnie jak szalona. Juz to sprawdzałam.
Nie mówiłem żeby nie podlewać...podlewać tylko oszczędnie.elaipawel4 pisze:Krysiu- na pewno to nie zaszkodzi a daje głowę że zacznie zaraz rosnac.
Mirku- dziękuję ci spryskuje nie podlewam, zobaczymy.