Roślinki doniczkowe u Doroty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Roślinki doniczkowe u Doroty

Post »

Dorotko moje kociaki też śpią w ciągu dnia a na noc idą na dwór....czasami to jest tak że w połowie nocy miauczą żeby je wypuścić a przy tym biegają po łóżku i nas budzą :wink: Ale mimo to są kochane bez nich jakoś w domu byłoby pusto i smutno :wink:

Fajne harce wyprawiają nocą :lol:
O jak słodko wygląda piesek na fotce ;:226
Aichryson jak ładnie się rozrósł ;:138
Awatar użytkownika
kinia22
500p
500p
Od: 31 sty 2009, o 16:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit :wit
Mój rudy potworek też śpi w ciągu dnia potem idzie na dwór :D Wieczorem wraca i znowu śpi albo na łóżku albo na dywanie koło kaloryfera, a na swoje miejsce idzie dopieor koło godz. 22 i wcześniej jak go wyniose to to tak płaczę, że trzeba go jedzeniem przekupić ;:112
Piesek uroczy ;:108
Roślinki masz super :tan
Moje roślinki-Kinia
Poszukuje różne gatunki fikusów
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Witaj Dorotko. :wit
Nareszcie zawitałam do Ciebie. Już jestem na bieżąco. Ominął Mnie czarowny widok hibcia i nowe nabytki. Swoją drogą bardzo ładne nabytki. ;:138
Kociaczki śliczne. Piesek też. ;:108
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Pozdrowionka! :wit
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Agnieszko moja -Twoja nie zakwitła, ale ją rozgrzeszam musi się do nowego miejsca przyzwyczaić, stoi na słonecznym parapecie, czy to dobrze?

Andzia moje koty to takie domowe. Wypuszczaliśmy je na pole ,ale jak podrosły ubzdurały sobie przechodzenie przez ulicę , ja się boję bo jednego kota tak w kwietniu straciłam. Póżniej mieliśmy kilka przygód z naszymi małymi, Puma gdzieś nie wiemy gdzie i kiedy miała wyrwaną nóżkę ze stawu. Leczenie, długo powracała do swojej sprawności. Miesiąc temu koty złapały infekcję - miały anginę, też leczenie 4 dni brały kroplówki, a antybiotyk jak ludzie 7 dni. Weterynarz powiedział , aby ich na razie nie wypuszczać ,bo znowu mogą coś przywlec. aha podczas tego leczenia zauważono u nich brudne uszy więc jeżdzimy wszystkie trzy- bo Saba też na leczenie , okazało się ,że koty mają świerzbowca usznego, no i podarowały go Sabie. Myślę ,że przed świętami będzie to ostatnia wizyta. Najgorsze są koszty :? ale jak zdecydowaliśmy się na zwierzęta to trzeba im pomóc.
Miejscowi się z nas śmieją , bo tu nikt z kotami nie jeżdzi do lekarza, ale dziwią się ,że koty ciągle im giną, ja myślę ,że powodem są te same infekcje co u moich.
Moje kotki to są cudaki co raz zaskakują nas innymi zabawami, one są jeszcze małe mają dopiero 7 miesięcy.

kinia22 dziękuję w imieniu mojego zwierzyńca ;:180 ;:180 to takie małe dzieci, potrzebujące cały czas opieki :D

AgaZ przychodż kiedy tylko chcesz, ja też często mam zaległości w waszych wątkach, a póżniej nie wszystko udaje się nadrobić.

elcia dlaCiebie też przesyłam pozdrowionka :wit :wit

To teraz czas na moje kwitnące
Rozwinęły się lilie , które wykopałam z ogrodu. Zostałam oszukana przez pana sprzedającego, miały być to zupełnie inne lilie- białe pachnące św. Józefa.
Obrazek Obrazek
i moje malutkie cyklamenki wytrwale kwitnące, a pączków jeszcze wiele
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To fakt koty mogą się zagubić albo jakieś choróbsko dostać :? Moje są już że tak powiem 'dorosłe' bo kotka 3 lata a kocurek 1,5.....w głowie już im nie takie wybryki jak kiedyś ale czasami to naprawdę mogę się z nich pośmiać co też potrafią wyczyniać. Tylko raz nam kocurek zaginął ale to było w takim okresie że poszedł do sąsiada pilnować kocicy :wink: Nasze boją się samochodu a dokładnie wydechu, tyle co M odpalał samochód koty uciekały do domu :roll: Jak na razie (odpukać) nic im się nie dzieje, zresztą weterynarza mamy za sąsiada także jest nie daleko :wink:

Ale kwitnąco i kolorowo zrobiło się u Ciebie na parapecie wręcz przepięknie ;:138
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Mnie też zdarzają się niespodzianki. Szczególnie jak kupuję w necie. W tamtym roku zamawiałam rozwary do ogrodu. miały być po jednym z każdego koloru. A mam wszystkie białe. :(
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia moje koty są jeszcze takie małe głuptaski, bardzo ufne, jeszcze nie wiedzą że coś może im zaszkodzić.
Przed chwilą przyniosłam gałązki wierzby mandżurskiej, włożyłam do flakonu, chyba zaraz mi go rozbiją , takie zainterseowanie im gałązkami wzbudziłam.

AgaZ ja w necie nie kupuję, wolę widzieć towar. Zresztą jak dolicza się przesykę to wcale roślinki nie wychodzą tak tanio. kupuję w ogrodniczych , albo na targu. Te lilie to był przypadek ,skusiła mnie cena, wtedy już powinnam się nad tym zastanowić bo cena była za niska, tak ,że się zorientowałam jak lilie zaczęły rosnąć ,że coś to nie są takie jak oczekiwałam . Przed pierwszymi mrozami zdążyłam wykopać dniczki , wniosłam do pokoju i bacznie obserwowałam co z nich wyrośnie. Teraz jestem zadowolona ,że mi zakwitły, szkoda ,że one nie pachną.
A tak rozrabiają moje kicie
Obrazek Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ciekawskie kociaki :wink: Fajnie wygląda jak stoi na dwóch łapkach i podoba mi się umaszczenie tego kociaczka :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak ona jest śliczna, i ma temperamencik, ja się śmiałam ,że ma ADHD, ale po wypadku z łapką trochę przysiadła na tyłeczku.
Można na jej sierści naliczyć 4 kolorki. Moje kotki bardzo różnią się od siebie nie tylko wyglądem ,ale i charakterem, to dwie zupełnie różne bestyjki :;230 , na drugi raz brałabym koty z jednego miotu, ale i te dwie tak mocno lubię ;:167
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Fajne masz koty, podoba mi sie ten ciapaty taki w różnych kolorach ale czarny ma za to piekne oczy
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

piękna ta mandżurska... moja jeszcze za małą zeby uciąć, a nie kupuje bo pewnie i tak wiecznie bym zbierała z podłogi... kundel nie gryzie, ale jego ogon... no właśnie...
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też lubię widzieć co kopuję, ale skusiła mnie cena. Nie było drogo nawet jak doliczyłam przesyłkę. poza tym zamówiłam część roślinek, których nigdzie nie spotkałam. :P
Ale już chyba nie będę zamawiać w ciemno.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zeberka dziękuję , na szczęście po szaleństwach smacznie śpią ;:19 , a już obawiałam się o flakon, ale chyba jeszcze wszystko przed nami :;230

to jeszcze przypomnę kilka kwiatów, które posiadam
Obrazek
palma z Biedronki, która już tyle miesięcy czeka na przesadzenie
Obrazek
zamek, tak ja ten kwiatek nazywam , orginalną nazwę ciągle zapominam :P
Obrazek
bluszczyk
Obrazek
to jest chyba odmiana pepperomki
Obrazek
Moje nędzne dwie cebulki amarylisa wykazały chęć życia, ale kwiatów oczywiście nie ma :evil:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ja te gałązki przyniosłam od mamy mojej koleżanki w tym dniu jak jechałam do Ciebie. Ja na starej działce miałam już takie duże drzewko, wiosną poobcinałam gałązki, ukorzeniłam , teraz tylko czekają na posadzenie , ale nie mam pomysłu gdzie. Jeszcze przyniosę taką pokręconą , o zielonych gałązkach, ale to dopiero na wiosnę i tą muszę ukorzenić.

AgaZ nie zawsze trafia się na oszustów, na allegro sprzedają też osoby ucziwe, które dbają o klienta i wysyłają ładny duży towar. U nas na forum jest dział gdzie można przeczytać o uczciwych sprzedających.
Pozdrawiam Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”