Pomacałam Moją australijkę. Kilka listków (tych najstarszych) też jest takich grubych i mięsistych.
Tak sobie pomyślałam, że może czym starsza roślina tym grubsze liście.
Jeśli uda Mi się pojechać to podpytam. Dzisiaj Pani Ania jest do 19, to może zdążę. Chciałam też kupić tą calicynę. Zrobiła na Mnie ogromne wrażenie. Taka wielka. A liście jak dłoń prawie.
Przepis na ciasto odpisałam ,kiedyś go spróbuję wykonać
Twoja hojka naprawdę ma takie grube ładne liście, wygląda na zdrowiuteńką. Ja w czerwcu od koleżanki dostałam małą ukorzenioną , stoi sobie ,nic nie rośnie, ale nie wykazuje oznak zdechlot, więc daję jej jeszcze szansę
Ładna hoja Gratuluję zakupu.
Ciasto wygląda apetycznie. Może podrzucę przepis mamie, bo ja to do ciast się nie nadaję
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Dorotko, daj jej szansę, hoje mają to do siebie, że długo myślą a potem szaleją. Poczekaj do wiosny. Teraz jest trudny okres.
Pati, co będziesz dawać mamie. Sama zrób, to bardzo proste ciasto do wykonania. Zaskocz mamę, Święta tuż, tuż.
Nie wiem, czy ryzykować. Kiedyś wodę w czajniku "spaliłam". Czajnik się prawie zwęglił, a zadyma na pół mieszkania była.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Aguś ale zdrowiutka australijka!!Ty to masz szczęście do hoji.Szkoda (a może dobrze ),ze gdzieś w pobliżu nie mam takiej kwiaciarni.Miejsc na parapecie 0!!! i musze tego sie trzymać
Właśnie wróciłam. Hoja Australis pojechała z powrotem, a przyjechała Calicynia. Pani Ania zgodziła się na wymianę i dopłatę.
Ma wielkie i myziate liście. Fotke zrobiłam i kwiatki spadły. Ale zastały takie mini zalążki nowych kwiatuszków. Może poszczęści Mi się i zakwitnie.
Do Świąt, nie planuje Pani Ania zamawiać hoi, więc więcej na razie nie kupię. Chciałabym jeszcze tylko nabyć Lisę.